Гарячі страви на Новий рік 2022

Досвідчені господині готуються до новорічних свят задовго до їх настання. Не дивно, що деяким з них вже зараз цікаві нові та оригінальні рецепти, включаючи гарячі страви на Новий рік 2022.

Специфіка майбутнього року

Як відомо, покровителем 2022 року стане Чорний Водяний Тигр. Він відноситься до хижих тварин, а значить – на новорічному столі має бути в обов’язковому порядку різноманітне м’ясо. Воно може бути різних сортів і видів, включаючи птицю. Тигр максимально наближений до природи, тому м’ясо краще приготувати на відкритому вогні. Йдеться про стейки і шашлики, приготованих на грилі або багатті. Хоча, тотем не відмовиться і від м’яса, приготованого традиційними способами: в духовці або на сковороді.

Ті, хто стежить за своїм здоров’ям, можуть приготувати будь-яке м’ясо без духовки, використовуючи аерогрилі. М’ясо з яловичини, зі свинини, з курки можна також приготувати в мультиварці.

Загалом, в даний час існує безліч варіантів обробки м’яса. Якщо новомодні засоби приготування різних страв в будинку відсутні, будуть доречні традиційні фаршировані індичка, гусак або качка.

Незважаючи на те, що Тигр обожнює м’ясо, він не відмовиться поласувати рибою або морепродуктами. Відомо, що господар року дуже допитливий і не проти покуштувати щось новеньке. Господині до зустрічі нового тотема можуть сміливо експериментувати з будь-якими продуктами.

Що готувати нове і цікаве в 2022 році. Гаряче на Новий рік

«М’ясний торт»

Складові:

  • будь-яке м’ясо – 1500 гр .;
  • картопля – 1500 гр .;
  • яйця – 3 шт .;
  • вершкове масло – 50 гр .;
  • борошно – 4 ст. л .;
  • морква – 1 шт .;
  • спаржева квасоля -100 гр .;
  • баклажан – 1 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • болгарський перець – 4 шт .;
  • чорнослив – 5 шт .;
  • свіжий шпинат;
  • паприка – 2 ч. л .;
  • чорний перець і сіль за смаком.

приготування:

  • Миємо м’якоть і просушуюмо за допомогою паперового рушника.
  • Нарізаємо м’ясо на тонкі шматки для відбивних.
  • Відбиваємо гарненько кожен шматок і посипаємо сіллю і улюбленими спеціями.
  • Вкриваємо м’ясо харчовою плівкою і даємо замаринувати в теченіе30 хвилин.
  • За цей час нарізаємо баклажан і перець на невеликі шматочки.
  • Далі чистимо цибулю і також подрібнюємо на маленькі частини.
  • Моркву натираємо на крупній тертці.
  • Обсмажуємо цибулю і моркву на невеликій кількості рослинного масла.
  • Те ж саме робимо з баклажанами, спаржевої квасолею і перцем.
  • Овочі смажимо окремо.
  • Загортаємо наші відбивні з різною начинкою. Застеляємо форму для випікання фольгою і змащуємо її олією.
  • Укладаємо рулетики з різною начинкою по колу в форму.
  • Накриваємо все фольгою і відправляємо форму для випікання в духовку.
  • Випікаємо м’ясні рулети протягом 90 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Поки м’ясо випікається, готуємо пюре.
  • Ділимо його на три частини. Одночасно з картоплею відварюємо моркву і запарюємо в картопляної юшке шпинат.
  • Одне частина пюре змішуємо з вареною морквою і добре мнемо, щоб вийшла помаранчева однорідна маса.
  • Те ж саме робимо зі шпинатом. Повинна вийти зелена картопляна маса. Якщо пюре вийде дуже рідким, можна додати в нього муки.
  • Після того як м’ясні рулетики спечуть, слід звільнити їх від фольги і вийняти з форми.
  • Розмістити на святковому блюді і поклавши на нього спочатку звичайне пюре, а потім кольорове. Для цього краще використовувати кондитерський мішечок.
  • На завершення посипаємо край «торта» паприкою і прикрашаємо кольоровим перцем.
  • Далі слід відправити блюдо знову в духовку на 30 хвилин.

«Хашлама»

Складові:

  • баранина – 1 кг .;
  • томати – 0,8 кг .;
  • перець болгарський – 0,5 кг .;
  • перець чилі (стручковий) – 1 шт .;
  • свіжі перець, петрушка, кінза – по 30 гр .;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 кг .;
  • часник – 5 зубчиків;
  • чорний мелений перець – 2 гр .;
  • перець горошком – 10 шт .;
  • паприка мелена – 30 гр .;
  • кухонна сіль – 30 гр .;
  • лавровий лист – 4 шт.

приготування:

  • Заливаємо помідори окропом і витримуємо 10 хвилин. Знімаємо шкіру і крупно нарізаємо.
  • Точно також шаткуємо перець.
  • Дрібно рубаємо зелень і часник.
  • Цибулю нарізаємо кільцями.
  • Баранину ділимо на невеликі шматочки.
  • Розміщуємо в каструлю томати, далі – третина цибулі, половину баранини і покриваємо всі половиною солодкого перцю.
  • Все солимо, посипаємо горошком перцю, 20 грамами паприки і половиною чайної ложки меленого перцю. Далі знову укладаємо шар томатів і м’яса.
  • Додаємо одну чайну ложку солі, лавровий лист і зелень.
  • Після цього поміщаємо в каструлю шар болгарського перцю і цибулі.
  • Всі посипаємо паприкою. Тушкуємо блюдо на слабкому вогні протягом трьох годин.
  • Перед подачею прикрашаємо страву зеленню.

Рулька

Складові:

  • свиняча рулька – 1,2 кг .;
  • темний квас – 2 л .;
  • вода – 1 л .:
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • часник – 5 зуб .;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • чорний перець – 10 шт .;
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч. л .;
  • копчена паприка – 0,5 ч. л .;
  • кріп, петрушка, кінза;
  • сіль – 1,5 ст. л.

обмазка:

  • мед – 1 ч. л .;
  • соєвий соус – 2 ст. л .;
  • рослинне масло – 1 ст. л.

гарнір:

  • картопля – 8 шт .;
  • морква – 3 шт .;
  • червона цибуля – 1 шт .;
  • копчена паприка – 1 ч. л .;
  • рослинне масло – 1 ст. л .;
  • сіль.

приготування:

  • Гарненько помити рульку, зробити в ній надрізи і нашпигувати часником.
  • Укласти рульку в каструлю, додати цибулю, лаврове листя, чорний перець горошком, хмелі-сунелі, копчену паприку, стебла зелені, одну столову ложку солі.
  • Налити в каструлю квас, він повинен повністю покривати рульку.
  • Готувати на сильному вогні, як тільки добре закипить, пробуємо бульйон на сіль, якщо треба подсаливаем, перемикаємо плиту на слабкий вогонь і варимо рульку 1 година 30 хвилин.
  • Поки рулька вариться займемося гарніром.
  • Нарізаємо картоплю на четвертинки, що не велику моркву чистимо і залишаємо цілою, цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Складаємо це все в глибоку чашу, додаємо копчену паприку, два зубчики часнику, сіль, рослинне масло і ретельно перемішуємо.
  • Готуємо обмазку.
  • У чашці змішуємо мед, соєвий соус, рослинна олія.
  • Через півтори години витягаємо рульку на деко.
  • Ретельно обмазуємо її обмазкой.
  • Навколо рульки викладаємо підготовлені овочі.
  • Накриваємо зверху фольгою і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів (нагрів верх-низ) на одну годину.
  • Через годину Ви отримуєте божественну ніжну рульку з чудовим гарніром!

Чашушулі

Складові:

  • яловичина – 1 кг .;
  • помідори – 0.5 кг .;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт .;
  • болгарський перець – 2 шт .;
  • часник – 4 зуб .;
  • петрушка;
  • кріп;
  • кінза;
  • рослинна олія;
  • аджика – 2 ст. л .;
  • уцхо-сунелі – 1 ч. л .;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л .;
  • коріандр – 1 ч. л .;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • запашний перець – 5 шт .;
  • цукор;
  • сіль.

приготування:

  • Нарізаємо яловичину шматочками зразковим розміром 3 на 3 або 4 на 4 см.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями.
  • У глибокій мисці змішуємо лук з яловичиною, додавши сіль і аджику.
  • Ми залишаємо м’ясо маринуватися.
  • Очищаємо часник і довільно його нарізаємо.
  • Болгарський перець нарізаємо кубиками.
  • У кожного помідора робимо хрестоподібний надріз.
  • Перекладаємо помідори в глибоку ємність.
  • Заливаємо їх окропом і залишаємо на 1 хвилину.
  • Потім знімаємо з помідорів шкірку і подрібнюємо їх за допомогою блендера.
  • Довільно нарізаємо кріп, петрушку, і кінзу.
  • Ставимо казан на вогнище.
  • Розводимо вогонь.
  • Наливаємо в казан масло і розігріваємо його.
  • Викладаємо м’ясо з цибулею.
  • Обсмажуємо його в казані.
  • Будьте готові до того, що з м’яса виділиться велика кількість рідини і у власному соку. Все правильно! Так і має бути!
  • Закриваємо казан кришкою і тушкуємо м’ясо протягом 30 хвилин.
  • Через пів години рідина з казана повинна буде повністю випаруватися.
  • Прийшов час додавати болгарський перець.
  • Разом з ним в казан відправляються уцхо-сунелі, хмелі-сунелі, мелений коріандр, запашний перець і лавровий лист.
  • Перемішуємо вміст казана і накриваємо його кришкою, щоб болгарський перець і спеції розкрили свій смак і аромат.
  • Через 5 хвилин відкриваємо казан і додаємо в нього перетерті томати.
  • Перемішуємо вміст казана.
  • Додаємо цукор і сіль.
  • Перемішуємо вміст казана.
  • І залишаємо гаситися до повної готовності м’яса. Приблизно на це піде години 1.5 – 2.
  • Коли м’ясо буде готове, відправляємо в казан часник і зелень.
  • Перемішуємо і накриваємо кришкою.
  • Знімаємо казан з вогню і даємо йому постояти 15 хвилин.

Страва готова!

Подавайте його на стіл гарячим разом з лавашем, щоб їм можна було зібрати ароматну підливу.

Покрокове приготування на цьому відео:

Рулетики з курячої грудки в беконі

Складові:

  • куряче філе – 5 шт .;
  • печериці – 250 гр .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сметана – 2 ст. л .;
  • борошно – 1 ст. л .;
  • часник – 2-3 зуб .;
  • сир – 150 гр .;
  • бекон – 15 шт .;
  • сіль, чорний мелений перець.

приготування:

  • Цибулю дрібно нарізаємо на шматочки.
  • Печериці миємо й нарізаємо на невеликі шматочки (кубики).
  • Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю масла.
  • Додаємо цибулю і обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору.
  • До цибулі додаємо гриби (вогонь збільшуємо) і обсмажуємо до готовності, поки в сковорідці не залишиться рідина від грибів.
  • Коли гриби готові, зменшуємо вогонь і додаємо подрібнений через прес часник і сіль.
  • Додаємо борошно і перемішуємо.
  • Гриби перекладаємо в миску і додаємо сметану.
  • Перемішуємо.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Куряче філе надрезаем уздовж і розкриваємо, виходить пласт.
  • Філе накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо.
  • Відбивні солимо, перчимо до смаку.
  • На край відбивною викладаємо гриби.
  • Зверху на гриби посипаємо сиром.
  • Кількість начинки регулюйте на свій смак і орієнтуйтеся на розмір відбивною, так щоб можна було скрутити рулетик.
  • Відбивну скручуємо в рулет.
  • І кожен рулетик потрібно щільно обернути беконом.
  • І викладаємо на деко, застелене фольгою.
  • Відправляємо в духовку.
  • Запікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин.

Можна приготувати на 2022 рік і такі страви:


Прості і смачні страви на сковороді

М’ясо в кисло-солодкому соусі з апельсином на сковороді

Складові:

    • свинина окіст – 0,5 кг .;
    • перець солодкий – 1 шт .;
    • апельсин – 1 шт .;
    • апельсиновий сік – 2 ст. л .;
    • соєвий соус – 1 ст. л .;
    • соус теріякі (опціонально) – 1 ст. л .;
    • часник – 3 зуб .;
    • крохмаль – 2 ст. л .;
    • цукор – 1 ст. л .;
    • сіль;
    • перець.

приготування:

  • Підготувати всі інгредієнти.
  • Вимити м’ясо і просушити паперовим рушником.
  • Нарізати м’ясо смужками товщиною 1-1,5 см.
  • Часник очистити і пропустити через прес.
  • Викласти свинину в глибоку миску, додати до неї сіль, часник і перець.
  • Змішати.
  • Промити солодкий перець, вирізати плодоніжки, витрусити зсередини насіння і нарізати кубиками.
  • З апельсина зчистити шкірку, розділити на часточки і нарізати їх не великими шматочками.
  • Видалити з апельсина кісточки і внутрішню білу м’якоть.
  • У миску влити 5-6 столових ложок теплої води, додати апельсиновий сік, цукор, соєвий соус, соус теріякі, крохмаль.
  • У сковороду влити трохи рослинного масла і прогріти.
  • Коли сковорода прогріється, викласти в неї свинину і обсмажити до готовності, постійно перемішуючи.
  • Готову свинину викласти в друшляк або на паперові серветки для стікання жиру.
  • У сковороду покласти солодкий перець і, помішуючи, протягом приблизно 5 хвилин.
  • Можна перець трохи припекти.
  • Коли він стане м’яким, повернути свинину в сковороду.
  • Додати шматочки апельсина і кисло-солодкий соус.
  • Випарується зайву вологу, якщо така з’явиться, накрити кришкою на 3-4 хвилини.
  • Готові порції рекомендую посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
  • Подавати на стіл можна з обсмаженої стручкової квасолею, посипаною кунжутом або з рисом.

Куряче м’ясо зі смаком шашлику на сковороді

Складові:

  • курячі стегенця 3 шт .;
  • цибуля 2 шт .;
  • хмелі-сунелі (або ваші улюблені спеції) 1-2 ч. л .;
  • винний оцет 1 ст. л .;
  • цукор щіпка;
  • сіль;
  • деревне вугілля 1 шт .;
  • тріска для копчення.

приготування:

  • Стегенця надрезаем з обох сторін, великим ножем (або сокиркою) можна кістки перерубати.
  • Обсипаємо м’ясо спеціями (НЕ солимо).
  • Окремо маринуємо цибулю (нарізану кільцями), тут все просто – щіпка цукру і ложка (дві) оцту.
  • Відправляємо цибулю до м’яса, добре перемішуємо і залишаємо мінімум на пару годин (краще на ніч).
  • Мариноване м’ясо звільняємо від цибулі і обсмажуємо з обох сторін на сковороді (в невеликій кількості масла).
  • Так як м’ясо на кістці, смажимо на мінімальному вогні, під кришкою, близько 30 хвилин.
  • М’ясо готове, додаємо вогонь і відправляємо в сковорідку цибулю з маринаду.
  • Лук готуйте на свій смак.
  • Зараз саме час добре посолити.
  • Поки готуватися цибулю, на сусідній комфорками розпалюємо шматочок деревного вугілля.
  • І ще я замочіваем тріску для копчення.
  • Коли страва готова, в центрі сковороди виставляємо човник з фольги, в неї розпечений вугіллячко і зверху трохи тріски.
  • Накриваємо кришкою, вимикаємо нагрів і чекаємо хвилин 10.

Яловичина з чаєм

Складові:

  • м’якоть яловичини – 700 гр .;
  • часник – 2 зуб .;
  • біле вино – 3 ст. л .;
  • сухий чай – 2-3 ст. л .;
  • кисло-солодке яблуко – 2 шт .;
  • овочевий бульйон – 1/2 ст .;
  • рослинне масло для смаження;
  • перець;
  • сіль.

приготування:

  • М’ясо порізати кубиками 2-3 см і злегка підрум’янити на сковороді в рослинному маслі.
  • Посолити, поперчити, додати рубаний часник, вино і тушкувати на самому повільному вогні під кришкою майже до готовності.
  • Слідкуйте щоб м’ясо не пригоріло, при необхідності додайте трохи води.
  • Потім посипати м’ясо сухим чаєм, покласти крупно порізані яблука і влити бульйон. Гасити ще 20-25 хвилин.

Соте з баранини в стилі crecy

Складові:

  • баранина – 1 кг .;
  • цибуля – 150 гр .;
  • морква – 250 гр .;
  • соняшникова олія – ​​4 ст. л .;
  • вершкове масло 2 – ст. л .;
  • борошно (для присипки);
  • біле сухе вино – 1 ст .;
  • бульйон – 1 л .;
  • чебрець, розмарин;
  • сіль;
  • перець.

приготування:

  • Нарізаємо м’ясо шматочками см по 3-4.
  • Чистимо і нарізаємо цибулю і моркву: перший – не дуже дрібно, моркву – кружальцями.
  • У великій і глибокій сковороді розтоплюємо 4 столових ложки соняшникової олії і 2 столових ложки вершкового.
  • Викладаємо м’ясо на сковороду і швидко рум’яної його рівномірно з усіх боків.
  • Зменшуємо вогонь під сковородою, знімаємо м’ясо в окремий посуд, не забувши обсушити від надлишків жиру.
  • Присипавши цибулю і моркву борошном, обсмажуємо їх в тій же суміші масел, постійно помішуючи для рівномірного зарумянивания.
  • Саме в той момент, коли овочі перетворюються в незвичайно красиві золотисті шматочки, рішуче припиняємо процес обсмажування і спостереження шляхом виливання на сковороду склянки білого сухого вина.
  • Поки рідина закипає знову, нарізаємо 3-4 зубчики часнику.
  • Чебрець і розмарин додаємо в кипляче рідина.
  • Повертаємо м’ясо на сковороду.
  • Вливаємо літр бульйону, доводимо до кипіння.
  • Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо на вогні ще на 1,5 години.
  • Коли рідина випарується в достатній мірі, додаємо сіль і перець.

хмільний кролик

Складові:

  • тушка кролика;
  • цибуля ріпчаста 2 шт .;
  • морква 2 шт .;
  • пиво 0,5 л .;
  • масло рослинне для смаження;
  • зелена цибуля, зелень петрушки, кропу і трохи кінзи;
  • приправа універсальна ароматна knorr.

приготування:

  • Тушку кролика помити і розрізати на порційні шматки.
  • Злегка присолити.
  • Обсмажити на сковороді в рослинному маслі.
  • М’ясо скласти в казан.
  • Моркву порізати кільцями, цибулю часточками,
  • Обсмажити овочі до напівготовності.
  • Зелену цибулю порізати покласти до овочів і прогріти.
  • Додати ароматну приправу, зелень і спеції на Ваш смак.
  • Перекласти овочі в казан.
  • У сковороді, де обсмажувалося м’ясо і овочі, довести до кипіння і трохи проварити пиво, залити ним м’ясо.
  • Поставити в духовку при середній температурі на 1 годину.

Які ще можна приготувати страви на сковороді, дізнайтеся з цих відео:


Нові страви з риби

Стейк форелі, запечений з овочами

Складові:

  • стейк сьомги / форелі – 3 шт .;
  • соєвий соус – 2 ст. л .;
  • гірчиця діжонська – 1 ч. л .;
  • мускатний горіх – на кінчику ножа;
  • суміш перців, сіль;
  • картопля – 300 гр. (3 шт. Середніх);
  • квасоля стручкова заморожена – 300 гр .;
  • помідори черрі – 9 шт .;
  • рослинне масло – 1 ст. л .;
  • прованські або італійські трави – 1/3 ч. л .;
  • суміш перців, сіль.

приготування:

  • Змішати соєвий соус, гірчицю, мускатний горіх, мелений перець і сіль.
  • Обмащуємо маринадом стейки червоної риби і маринуємо їх 20 хвилин.
  • Картоплю нарізати невеликими кубиками.
  • Додати до картоплі стручкову квасолю, помідори черрі, рослинне масло, суміш трав, перець і сіль.
  • Перемішати.
  • З паперу для випічки робимо човники.
  • Помістити в вийшла човник стейк.
  • Вільний простір між стейком заповнити овочами.
  • Човники розмістити на деко.
  • Запікати в попередньо розігрітій до 180 духовці 35-40 хвилин (до готовності картоплі).
  • Якщо стейки не крупніше, то щоб не пересушити їх, картопля краще попередньо відварити до напівготовності. І скоротити час приготування до 20-25 хвилин.
  • Стейк форелі, запечений з овочами, готовий!

Філе морської риби в медово-соєвому соусі

Складові:

  • філе риби – 4 шт .;
  • молоко – 1 ст .;
  • борошно – 2 ст. л .;
  • мелений коріандр – 1 ч. л .;
  • сіль – 1/2 ч. л .;
  • масло вершкове – 70 гр .;
  • мед – 1,5-2 ст. л .;
  • соєвий соус – 1 ст. л .;
  • оцет винний – 1 ст. л .;
  • базилік – 10 гр.

приготування:

  • Філе будь-якої морської риби занурити в молоко, і обваляти в паніровці.
  • Якщо філе заморожене – його розморозити і промокнути паперовим рушником.
  • Обсмажити філе на вершковому маслі з обох боків до готовності на невеликому вогні.
  • Приготувати соус.
  • Додати кілька листочків свіжого базиліка або петрушки або кінзи.
  • Викласти філе на блюдо і рясно полити готовим соусом.

Короп, фарширований волоськими горіхами, на вугіллі

Складові:

  • короп – 1.2 кг .;
  • гранат – 1 шт .;
  • горіхи волоські – 250 гр .;
  • петрушка;
  • часник – 6 зуб .;
  • перець чорний мелений – 1.5 ч. л .;
  • сіль – 1.5 ч. л .;
  • паприка копчена – 1 ч. л .;
  • масло рослинне – 3 ст. л.

приготування:

  • Для маринаду змішуємо сіль, чорний мелений перець, копчену паприку і рослинне масло.
  • Робимо начинку: змішуємо подрібнені горіхи, нарізану петрушку, часник, сіль, чорний мелений перець, зерна граната і рослинне масло.
  • Миємо, чистимо коропа.
  • Змащуємо рибу всередині маринадом і наповнюємо черевце начинкою.
  • Скріплюємо шпажками.
  • Змащуємо рибу маринадом зовні і смажимо на вугіллі 25 – 30 хвилин.

Сьомга в духовці під горіховою скоринкою

Складові:

  • філе сьомги – 800 гр .;
  • фундук – 100 гр .;
  • петрушка – 100 гр .;
  • базилік – 3 гілочки;
  • оливкова олія;
  • мелений чорний перець;
  • сіль.

приготування:

  • Дрібно нарізати зелень.
  • Подрібнити фундук в блендері до стану крихти.
  • У глибокій тарі змішати фундук з зеленню.
  • Додати сіль, перець і оливкове масло.
  • Добре перемішати.
  • На деко, застелене пергаментним папером, викласти сьомгу без кісток і шкіри.
  • Покрити рибу крихтою із зелені і фундука.
  • Відправити в духовку, розігріту до 180 ° С, на 15 хвилин.

Сьомга під горіховою скоринкою готова!

Хек з овочами в духовці

Складові:

  • філе хека – 3 шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • помідори – 2 шт .;
  • твердий сир – 30-40 гр .;
  • рослинне масло – 1 ст. л .;
  • майонез / сметана – 6 ч. л .;
  • сіль;
  • спеції до риби;
  • зелена цибуля для подачі.

приготування:

  • Філе хека нарізаємо на порційні шматочки.
  • Укладаємо в змащену маслом форму для випікання.
  • Солимо і посипаємо спеціями до риби.
  • Поливаємо майонезом.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Укладаємо на рибу.
  • Помідори нарізаємо кружечками.
  • Укладаємо на цибулю.
  • Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин, дивіться по своїй духовці.
  • Потім посипаємо тертим сиром і вже без фольги відправляємо в духовку на 5-10 хвилин.
  • Риба готова, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Про інші рибні страви можна дізнатися в цих відео:


Рецепти з фото без духовки

Риба й стейк в мультиварці

Складові:

  • стейк Риба та (яловичина товстий край) у вакуумній упаковці. – 700 гр .;
  • масло рослинне для смаження – 40 гр .;
  • чебрець 7 гілочок;
  • масло вершкове – 50 гр .;
  • сіль – 3 щіпки:
  • перець – 3 щіпки.

приготування:

  • Помістити в мультиварку в воду вакуумну упаковку з Рибай стейком.
  • Встановити режим «Мультішеф», температура 60С час 90 хвилин.
  • Дістати упаковку зі стейками, розкрити і злити м’ясний сік.
  • Посолити і поперчити.
  • Смажити на добре розігрітій чавунній або гриль сковороді 1 хвилину з кожного боку до утворення красивою піджареної скоринки.
  • Дочекатися поки сковорода охолоне, розтопити вершкове масло, додати чебрець.
  • Полити отриманим соусом стейки.

Яловичина в молочному соусі в мультиварці

Складові:

  • яловичина (одним шматком) – 400 гр .;
  • молоко – 250 мл .;
  • вершки – 100 мл .;
  • часник – 2 зуб .;
  • вершкове масло – 40 гр .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • чебрець – 1 гілочка:
  • сіль, мелений чорний перець.

приготування:

  • М’ясо поперчити і посолити з усіх боків.
  • Часник вичавити через прес, натерти м’ясо.
  • У формі мультиварки розтопити вершкове масло.
  • Покласти м’ясо і обсмажити з усіх боків на програмі «Випічка».
  • У невеликій каструлі молоко довести до кипіння (я роблю це в мікрохвильовій печі).
  • Влити в форму мультиварки гаряче молоко, додати лавровий лист, чебрець.
  • Виставити програму «Гасіння» на 2 години.
  • М’ясо повертати так, щоб воно було покрите молоком.
  • Коли м’ясо стане м’яким, вийняти його з мультиварки, накрити і тримати теплим.
  • Гілочку чебрецю і лавровий лист вийняти з соусу.
  • Для соусу: додати в уже існуючий соус вершки і готувати в режимі «Підсмажування», щоб соус став густішим.
  • Готовий соус пропустити через сито, посолити, поперчити.
  • М’ясо нарізати тонкими скибочками і полити соусом.
  • На гарнір можна подати картоплю з грибами.

Свиняча вирізка, тушкована в мультиварці

Складові:

  • свиняча вирізка – 1 шт .;
  • вино – 150 мл .;
  • свіжий розмарин – 2 гілочки;
  • гвоздика – 3-4 шт .;
  • червоний мелений перець;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • брусниця мочена.

приготування:

  • Свинячу вирізку помити, обсушити паперовими рушниками.
  • Натерти чорним і червоним перцем, сіллю, увіткнути в м’ясо гвоздику.
  • З двох сторін докласти по гілочці розмарину (можна прив’язати їх ниткою).
  • Залишити маринуватися на 1 годину.
  • Коли м’ясо промаринуется, зняти з нього нитки (якщо використовували), викласти в чашу мультиварки разом з гілочками розмарину, залити вином так, щоб свинина наполовину лежала у вині.
  • Закрити кришку мультиварки, вибрати режим «Гасіння», програма приготування – «Середня», час – 45 хвилин.
  • Почувши сигнал про закінчення програми, свинину витягнути, нарізати на тонкі скибочки і подавати з моченої брусницею, полив соусом, який залишився в мультиварці.
  • Можна подавати свинину з печеним баклажаном і морквяної піджаркою, які також готують в мультиварці.

Перепели в білому вині в мультиварці

Складові:

  • перепела – 4 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • цибулю-шалот – 4 шт .;
  • часник – 2 зуб .;
  • печериці – 6 шт .;
  • розмарин – гілочка;
  • біле сухе вино – 100 мл .;
  • рослинне масло – 3 ст. л .;
  • червона паприка – 1 ч. л .;
  • сіль.

приготування:

  • Перепелів промити, обсушити, натерти сіллю і червоною паприкою, залишити на годину.
  • Почистити моркву, цибулю-шалот і часник, протерти гриби.
  • Довільно нарізати моркву, цибулю-шалот уздовж на 2-3 частини, крупно нарізати часник, гриби залишити цілими.
  • Включити в мультиварці режим «Жарка на сильному вогні», почекати поки температура підніметься до 230 градусів.
  • Налити рослинне масло і обсмажити перепелів по 2-3 хвилини з кожного боку.
  • Включити режим «Готування на повільному вогні».
  • Покласти моркву, цибулю, часник і гриби.
  • Влити вино, долити води так, щоб вона майже покривала перепелів, посолити, додати розмарин.
  • Готувати в 40 хвилин.
  • На гарнір можна подати відварну картоплю або рис.

Індичка на пару

Складові:

  • індичка (грудка) – 800 гр .;
  • сметана – 3 ст. л .;
  • часник – кілька зубчиків;
  • сіль;
  • прованські трави.

приготування:

  • Часник очистити, зубчики розрізати уздовж. Нашпигувати ними індичку.
  • Індичку обмазати сметаною, сіллю і прованськими травами.
  • Залишити маринуватися на пару годин.
  • Після готувати в мультиварці в режимі «На пару» 45 хвилин.
  • Почувши сигнал відключення програми, дістати індичку і залишити охолоджуватися.

Шашлик в аерогрилі

Складові:

  • м’ясо свинина c прошарками – 2 кг .;
  • томатна паста – 2 ст. л .;
  • помідор м’ясистий – 2-3 шт .;
  • цибуля ріпка – 3 шт .;
  • ківі – 2 шт .;
  • сіль 1 ч. л .;
  • перець крупного помелу;
  • соняшникова або оливкова олія 1/2 ст .;
  • часник – 3 зуб .;
  • яйце (сире) 1-2 шт.

приготування:

  • М’якоть молодої свинини нарізати однаковими не великими шматками, шматки скласти в посуд і змішати їх з сіллю і меленим перцем, добре перемішати.
  • Нехай так м’ясо полежить, вбере в себе сіль і аромат меленого перцю.
  • Збиваємо віночком сире яйце, масло оливкове і томатну пасту.
  • Лук, ківі і помідори нарізаємо невеликими кубиками.
  • З’єднуємо з яєчно-масляною сумішшю.
  • Цим маринадом заливаємо м’ясо і залишаємо на 2-3 години.
  • Потім нанизуємо на шампури і обсмажуємо в аерогрилі – близько 20-25 хвилин до рум’яності.

Які ще можна приготувати страви без духовки:




Покрокове приготування традиційних новорічних страв

«Качка з апельсинами»

Складові:

  • качка – 2,5-3 кг .;
  • апельсини – 2 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • лимон – 1 шт .;
  • горілка – 100 мл .;
  • мед – 2 столові ложки;
  • прованські трави – 1/2 столової ложки.

приготування:

  • Ретельно промиваємо тушку качки і сушимо за допомогою паперового рушника.
  • Готуємо маринад із соку одного апельсина, лимона, меду, прованських трав і горілки.
  • Замаринувати качку в приготованому соусі протягом 3 годин.
  • Почистити моркву і нарізати на кружечки.
  • Нарізаємо на кружечки і другий апельсин.
  • Фаршируємо качку морквою і апельсинами і закриваємо черевце качки з допомогою зубочисток.
  • Обмащуємо качку ще раз маринадом і робимо на шкірі кілька невеликих розрізів, щоб виходив зайвий жир.
  • Розміщуємо птицю в рукав для запікання і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів.
  • Випікаємо качку протягом 2,5 годин.
  • Про готовність качки можна судити по прозорому соку, який з’являється, якщо проткнути шкірку зубочисткою.

«Картопля по-французьки»

Складові:

  • картопля 7-8 шт .;
  • свинина 1 кг .;
  • цибуля 2 шт .;
  • часник 2 зубчики;
  • помідор 1-2 шт .;
  • сир твердий 200 г .;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія;
  • зелень.

Покрокове приготування:

  • Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.

  • Обсмажуємо свинину на рослинній олії при сильному вогні.
  • Нарізаємо картоплю на кружечки

  • Змішуємо картопля з м’ясом і продовжуємо смажити суміш протягом 15 хвилин.

  • Чистимо цибулю, нарізаємо його півкільцями.
  • Подрібнюємо часник.
  • Додаємо ці інгредієнти в сковороду, солимо і перчимо.
  • Режим помідори на невеликі часточки і додаємо в сковороду.

  • Трьом сир на крупній тертці і додаємо в сковорідку за кілька хвилин до кінця готування.

  • Готуємо до тих пір, поки не розтане сир.
  • Готову страву перед подачею прикрашаємо зеленню.



Create Account



Log In Your Account