Коли солити капусту в січні 2020 року?

Солити капусту за місячним календарем дуже зручно і практично. В першу чергу ви виключаєте можливість того, що весь продукт зіпсується. Тому бажано використовувати відповідні рекомендації і поради, що дозволить уникнути проблем. Про те, коли солити капусту в січні 2020 року за місячним календарем знають не багато, так як кожного року дати зміщуються.

Сприятливі дні для засолювання капусти

Січень не дуже популярний місяць для засолювання капусти. Готувати даний продукт слід на основі затвердженої рецептури, що дозволить закріпити результат. Сьогодні мало хто користується місячним календарем, при цьому втрачає можливість зробити капусту більш хрусткою. Найчастіше домогосподарки намагаються робити соління восени.

Коли треба солити капусту в січні 2020 року для гарного результату
Але якщо ж запаси квашеної капусти закінчилися, то найбільш сприятливими днями в січні залишаються:

  • 1 січня;
  • 14-16 січня;
  • 21-22 січня;
  • 29 січня.

Вибір днів заснований на основі ефективної практики, яка дозволила максимально правильно визначити потрібні періоди. Насправді це може бути, як зростаючий місяць, так і убуваючий (щербатий) місяць, на якість засолу впливає не цей фактор. Детальніша таблиця про те, коли солити капусту в січні 2020 року за місячним календарем з легкістю вирішує будь-які питання.

Для засолювання капусти ні в якому випадку не можна використовувати металеві ємності. Кислота, що міститься в капусті, роз’їдає метал, в результаті продукт збагачується шкідливими компонентами.

Максимально підходящим часом для засолювання є дні, коли зростаючий місяць знаходиться в знаку Тельця, Овна або Козерога. Тоді вона виходить добре просоленою і хрусткою. За великим рахунком, люди здавна використовували календар для правильного проведення робіт по господарству. Найбільш несприятливими днями є убуваючий місяць у Козерозі. Все це в сукупності є найважливішими правилами, яких потрібно чітко дотримуватися.

В першу чергу при дотриманні всіх рекомендацій, квашена капуста стає максимально хрусткою. Процес бродіння йде стандартно без яких-небудь відхилень. Ви можете бути впевнені в тому, що солона капуста не зіпсується, і не будуть утворюватися хвороботворні бактерії.

Як правильно солити капусту

В даний час у кожної господині є свої секрети, якими вона користується під час приготування квашеної капусти. Далі будуть розглянуті найпоширеніші рекомендації як правильно солити капусту і що потрібно додавати. У поєднанні з додержанням місячного календаря вдасться отримати неймовірно смачний квашений продукт.

За стандартним рецептом на 5-7 кілограмів капусти досить 4-5 столових ложок солі, 15 лаврових листів, чорний перець за смаком. Також іноді додають кмин, базилік та інші трави. Все залежить від індивідуальних побажань і смаків. Інгредієнти потрібно просто перемішати в бочці.

Краще всього використовувати дерев’яні бочки або ємності для засолювання, також підійдуть скляні банки.

Основні рекомендації, які допоможуть отримати смачну капусту у відповідності з вашими індивідуальними вподобаннями. Також варто відзначити наступні правила:

  • Продукт утворюється шляхом молочнокислого бродіння сирої капусти білоголової без додавання будь-яких консервантів.
  • Нарізану капусту (соломкою товщиною 1,2-2 міліметри) укласти шарами, посолити і придавити в дерев’яній бочці пресом.
  • Ферментація проходить в природному зовнішньому середовищі при температурі до 25 градусів.
  • Правильно підібрана концентрація солі і хороший прес гарантують, що капуста залишиться пружною і хрусткою.
  • Потрібно готувати тільки за місячним календарем.

Засолювання капусти не дуже складний процес, просто потрібно створити оптимальні умови для її бродіння. Також не варто дуже довго витримувати продукт в бочці, так як це може негативно позначитися на готовому продукті.

Використання місячного календаря дає максимально унікальні умови для отримання соління потрібної консистенції. Ви повинні це розуміти і користуватися правильними порадами.



Create Account



Log In Your Account