Новорічні салати 2020: нові рецепти з фото

Символ прийдешнього року – Щур. Цей гризун буде в захваті від сиру і горіхів, тому салати на Новий 2020 рік обов’язково повинні включати ці інгредієнти. Нижче зібрані самі апетитні варіанти таких закусок від ситних і поживних до легких і дієтичних.

Новорічний салат «Увертюра»

В основі закуски звичні печериці і куряче філе, яким особливу родзинку додають чорнослив і волоські горіхи.

Смачний салат з горіхами до Нового 2020 року

Пропорції необхідних інгредієнтів:

  • 200 г відвареного філе курки;
  • 200 г вареної моркви;
  • 200 г печериць;
  • 100 г цибулі;
  • 200 г чорносливу;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 200 г тертого сиру;
  • 200 г майонезу;
  • 200 г сметани;
  • 20 г вершкового масла;
  • 40 мл рослинного масла;
  • сіль, перець.

Рецепт з фото по кроках:

  • На суміші рослинного і вершкового масел обсмажити печериці разом з цибулею. Тарілку застелити паперовим рушником і викласти на неї готові гриби, щоб вони охололи, і забрався зайвий жир.
  • Морква, м’ясо і чорнослив нарізати однаковими кубиками. Ядра волоських горіхів дрібно порубати ножем.
  • Для заправки приготувати соус, змішавши майонез зі сметаною і присмачивши його сіллю з перцем.
  • На велику плоску тарілку встановити роз’ємне кільце. В її центр викладати інгредієнти шарами в наступній послідовності: гриби, м’ясо, сухофрукти, моркву і сир. Кожен шар щедро промащувати соусом.
  • Зверху страву прикрасити горіхами. Потім, не знімаючи кільця, затягнути плівкою і прибрати на кілька годин в холодильник. Перед подачею кільце і плівку прибрати, прикрасити зеленню.

Закуска «Гриби під шубою»

Дуже смачна закуска з грибами та сиром

Красива зелена галявина, під шарами в якій сховалися грибочки, не залишиться недоторканою на тарілці,

Для її приготування слід підготувати:

  • 500 г свіжих печериць;
  • 200 г відвареної картоплі;
  • 4 зварених круто яєць;
  • 200 г твердого сиру;
  • 200 г маринованих огірків;
  • 140 г цибулі;
  • 80 г зеленого лука;
  • майонез і рослинне масло.

Черговість дій:

  • Ріпчастий овоч нашаткувати кубиками, гриби – тонкими слайсами. Потім все обсмажити на сковороді до готовності і дати повністю охолонути.
  • Відокремити два жовтки, а інші разом з білками, огірками, картоплею і сиром подрібнити на крупній тертці. Зелений лук не дуже дрібно порубати ножем.
  • Збирати закуску слід також шарами: гриби, картопля, зелений лук (трохи залишити для прикраси), огірки, яйця, сир. Між інгредієнтами обов’язково слід робити майонезну сіточку.
  • В якості декору в центр розкришити жовтки, а по краях обсипати рубаним зеленим луком.

Крім салатів, ми підготували повне меню на Новий рік 2020 з докладними рецептами.

«Олів’є» з червоною рибою та ікрою

Незвичайні поєднання здатні змінити до невпізнання навіть найвідоміший новорічний салат «Олів’є».

Салат з червоною ікрою

В оновлену версію увійдуть:

  • 300 г слабосоленої червоної риби;
  • 300 г зеленого консервованого горошку;
  • 300 г вареної в мундирі картоплі;
  • 300 г маринованих огірків;
  • 5 зварених круто яєць;
  • 20 г червоної ікри, а також оливки і зелень для прикраси;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  • Картоплю разом з червоною рибою і іншими компонентами подрібнити кубиками. Змішати подрібнені інгредієнти разом з консервованим горошком і заправити майонезом.
  • За допомогою кулінарного кільця викласти салат круглою башточкою, зверху прикрасити червоною ікрою і зеленню, а з боків оливками.

«Українські традиції» в новорічному оформленні

Простий набір інгредієнтів можна перетворити не тільки в смачне, але і дуже гарне новорічне частування.

Закуска до Нового року з червоною рибою та помідорами

Для цього потрібно:

  • 400 г слабосоленої червоної риби;
  • 400 г відварених в мундирі картоплин;
  • 300 г помідорів;
  • 90 г зеленої цибулі;
  • сметана, гірчиця й сіль для прикраси;
  • гілочки кропу і помідори черрі для декору.

Хід роботи:

  • Картоплю і рибу нарізати кубиками, також вчинити і з помідорами, попередньо вибравши насіння, щоб згодом закуска не потекла.
  • Цибулю дрібно нашаткувати і змішати з іншими інгредієнтами. У сметану додати трохи гірчиці (за смаком) і цим соусом заправити салат. При необхідності закуску можна підсолити.
  • Викласти все на велике плоске блюдо у вигляді кільця, прикрасити гілочками кропу і невеликими помідорками, які будуть імітувати ялинові гілки з іграшками на них.

Новорічні ласощі з кальмарами і горіхами

Святковий стіл – це ще не привід, щоб забути про свою фігуру, адже є закуски, які не заподіють їй шкоди, як, наприклад цей рецепт.

Рецепт закуски з горіхами та кальмарами

Для приготування потрібно:

  • 500 г кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 2 зварених круто яйця;
  • 80 г цибулі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 6-12 г часнику;
  • натуральний йогурт, олія, сіль і зелень.

Алгоритм дій:

  • Закип’ятити воду і протягом 3-4 хвилин проварити в ній очищених від шкірки кальмарів, потім відкинути їх на друшляк і остудити.
  • Попередньо подрібнені цибулю і гриби обсмажити до готовності на рослинному маслі. Ядра горіхів трохи підсушити на сухій сковороді і дрібно порубати.
  • Яйця і сир натерти на крупній тертці. Йогурт змішати з пропущеним через прес часником. Охолоджених кальмарів нашаткувати тонкою соломкою.
  • В одній ємності з’єднати гриби, морепродукти та інші інгредієнти з половиною горіхів, заправити все йогуртом. Перед подачею прикрасити закуску та горіхами і зеленню, що залишилися.

Закуска зі свинячим серцем, яйцями та овочами

Це блюдо неможливо було б уявити на столі в цьому 2020 році, але оскільки свиня вже здає свої позиції, то воно буде вже доречно.

Новорічне блюдо зі свинини

Пропорції продуктів:

  • 1 свиняче серце;
  • 4 яйця;
  • 300 г моркви;
  • 200 г цибулі;
  • рослинна олія, майонез, сіль, чорний мелений перець, петрушка.

Послідовність приготування:

  • Завчасно відварити свиняче серце в підсоленій воді, також зварити круто яйця. Дати цим продуктам повністю охолонути, а потім нарізати дрібними кубиками.
  • Очищену моркву нашаткувати соломкою, а цибулю – півкільцями. Овочі до м’якості пасерувати на олії до м’якості. Потім охолодити і з’єднати з іншими інгредієнтами. Заправити все майонезом, посолити-поперчити і прикрасити гілочками петрушки.

«Снігова королева» з крабовими паличками

Нові салати поступово витісняють звичні ласощі, чомусь саме напередодні новорічних свят багато господинь вирішуються на кулінарні експерименти.

З крабовими палочками

Для цього новорічного блюда потрібно:

  • 200 г крабових паличок;
  • 200 г шинки;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 4 варених яйця;
  • 140 г свіжого яблука;
  • 120 г майонезу;
  • 100 г арахісу;
  • сіль, перець.

Покроковий рецепт:

  • Білки і жовтки розділити і окремо натерти на середній тертці.
  • Шинку і крабові палички подрібнити кубиками, а сир і яблуко на терці. Арахіс обсмажити і подрібнити в чаші блендера. Окремо подрібнені продукти заправити майонезом (крім яблука, горіхів і половини білків).
  • В кільце, встановлене на блюдо для подачі, викласти першим шаром плавлений сир, потім жовтки, крабові палички, яблуко, шинку, арахіс, білки з майонезом.
  • Зверху посипати білками без майонезу і прибрати на кілька годин в холодильник просочитися. Перед подачею кільце обов’язково зняти.

Закуска з куркою, бринзою і голландським соусом

Цей рецепт сподобається прихильникам правильного харчування, оскільки в ньому немає заправки з купою консервантів, а тільки корисні інгредієнти і домашній соус.

Бринза з куркою

Необхідні продукти:

  • 500 г курячих стегон;
  • 200 г моркви;
  • 100 г зелених оливок;
  • 70 г цибулі-порею (можна замінити ріпчастою);
  • 150 г бринзи;
  • 1 гранат (зерна);
  • зелень кропу.

Для голландського соусу знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 80 г розтопленого вершкового масла;
  • ½ Лимона (сік);
  • по 3 г солі, цукру і червоного перцю.

Приготування:

  • На початку потрібно приготувати заправку. Для цього жовтки змішати з лимонним соком, цукром і сіллю, витримати на паровій бані до загустіння, потім влити розтоплене вершкове масло і вимішати окремо збиті білки. Знову потримати над парою до густої консистенції. В кінці додати перець.
  • М’ясо курки і моркву відварити до готовності. З курячих стегон зняти шкірку, а м’ясо розібрати на волокна. Моркву нарізати кружечками. Порей нашаткувати півкільцями і обсмажити.
  • М’ясо, оливки, цибулю і моркву змішати, заправити соусом і викласти гіркою на блюдо. Зверху посипати щедрим шаром дрібно натертої бринзи, прикрасити зернами граната і зеленню.

Новорічний салат «Яскрава фантазія»

Безперечно, прикрасить новорічний стіл яскрава і апетитна закуска з наступним інгредієнтним складом.

Салат з морквою та кукурудзою

Інгредієнти:

  • 240 г консервованої кукурудзи;
  • 250 г моркви по-корейськи;
  • 150 г твердого сиру;
  • 70 г цибулі;
  • 4 варених яйця;
  • 300 г запеченої курячої грудки;
  • 30 г зеленого кропу;
  • 50 г червоного болгарського перцю;
  • 50 г свіжого огірка;
  • 100 г майонезу;
  • 20 г цукру;
  • 15 мл оцту;
  • 75 мл води.

Як приготувати і прикрасити:

  • У рецептурній кількості води розчинити цукор, додати оцет і в цьому розчині на 20 хвилин замаринувати подрібнену кубиками цибулю.
  • Сир і яйця подрібнюють за допомогою великої терки, а грудку ріжуть квадратними шматочками.
  • Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до складання страви. В кільце 17 см діаметром шарами викласти: м’ясо, цибулю, моркву, яйця, кукурудзу, сир. Частину моркви і кукурудзи залишити для декору.
  • Після того, як салат відстоїться і просочиться, зверху прикрасити кільцями з моркви, кропу, кукурудзи, огірків і перцю. Рухатися потрібно від країв до центру.

Дієтичний салат з креветками

Морепродукти і море свіжої зелені не зможуть прикувати важким якорем в новорічну ніч до дивана, а подарують ситість і енергію, щоб активно зустріти рік Щура.

Пропорції продуктів:

  • 160 г очищених креветок;
  • 100 г листя салату;
  • 100 г помідорів чері;
  • 20 г твердого сиру;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 10 мл соку лимона;
  • 40 г свіжого базиліка.

Готуємо наступним чином:

  • Креветки відварити і остудити. Листя салату вимити, обсушити і порвати руками. Помідори розрізати навпіл. Сир пропустити через дрібну тертку.
  • Для заправки в ступці розтерти оливкову олію з лимонним соком і базиліком.
  • На тарілку викласти рвані листя, на них креветки і помідори. Полити зверху соусом і посипати сиром.

Новорічне частування з шинкою і маринованими грибами

Це просте і смачне блюдо, яке швидко приготувати хоч на святковий стіл, хоч для повсякденного меню:

  • 100 г шинки;
  • 100 г маринованих грибів;
  • 2 варених яйця;
  • 60 г цибулі;
  • 70 г маринованих огірків;
  • сметана і майонез в рівних пропорціях для заправки;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • З цибулини зняти лушпиння і нашаткувати її тонкими півкільцями, які на 5 хвилин залити окропом, а потім відкинути на друшляк і промити холодною водою.
  • Всі інші інгредієнти нарізати тонкою соломкою, додати до них ніжні після окропу цибульні півкільця, заправити майонезом зі сметаною і перекласти в глибоку тарілку. Перед подачею прикрасити за смаком.

З куркою гриль і сиром

Рум’яна куряча грудка на грилі збереже під золотистою скоринкою всі свої соки і чудово впишеться в багато новорічних салатів.

Для одного з варіантів потрібно:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • 100 г помідорів чері;
  • 1 авокадо;
  • 1 салатна червона ріпчаста цибулина;
  • шпинат і волоські горіхи за смаком;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 15 мл бальзамічного оцту;
  • 3-4 г цукру;
  • сіль, перець.

Послідовність приготування:

  • Приправити курку з усіх сторін сіллю і спеціями, дати їй трохи промаринуватися, а потім обсмажити до готовності на сковороді.
  • Авокадо, цибулю і м’ясо нарізати соломкою. Шпинат порвати руками, а черрі розрізати навпіл.
  • Для заправки змішати масло, оцет і цукор. Змішати всі складники, полити соусом, а перед подачею додати сир і крупнорубані горіхи.

«Кавказький бранець» з телятиною і баклажанами

Для цієї святкового страви знадобиться небагато інгредієнтів, але їх поєднання нове і незвичайне для багатьох.

На фото така закуска виглядає як домашній торт, а до її складу входять:

  • 300 г відвареної яловичини;
  • 1 баклажан;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 12-14 г часнику;
  • 150 г чорносливу;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 140 г майонезу;
  • зелень для прикраси.

Послідовність кулінарних процесів:

  • Баклажан очистити від шкірки, подрібнити кубиками, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Потім промити і обсмажити разом з цибулею до готовності.
  • Чорнослив і яловичину порізати дрібними кубиками. Горіхи перетворити в крихту, а зелень дрібно порубати.
  • В кільце або прозору глибоку салатницю викласти шарами телятину, чорнослив, третину горіхів і баклажани. Всі шари промазати майонезом.
  • Дати страві постояти кілька годин у холодильнику, а потім зверху обсипати горіховою крихтою.

З консервованим тунцем і кукурудзою

Таке новорічне частування не тільки порадує смаком, але і дасть організму потужний заряд вітаміну Е, щоб сяяти красою в новому році.

Список необхідних продуктів:

  • 200 г консервованого тунця;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г свіжих помідорів;
  • 4 варених яйця;
  • 80 г цибулі;
  • 10 г кропу;
  • сметана або йогурт для заправки.

Хід роботи:

  • Із консерви злити рідину, а рибу трохи розім’яти виделкою. Яйця, помідори і цибулю нашаткувати соломкою. Зелень дрібно порубати.
  • З’єднати всі інгредієнти і заправити сметаною або йогуртом. Для більш пікантного смаку в соус можна додати трохи гірчиці.

Новорічний салат з копченою куркою і ананасами

Ця закуска може зайняти гідне місце на застіллі з приводу зустрічі Нового 2020 року, а охарактеризувати її можна наступними словами: ситно, смачно, соковито і екзотично.

Для приготування слід підготувати:

  • 300 г копченого курячого філе;
  • 500 г консервованих ананасів;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 12 г часнику;
  • майонез, листя салату.

Приготування:

  • Всі інгредієнти подрібнити кубиками і заправити майонезом, змішаним з пропущеним через прес часником.
  • Дно страви вистелити вимитим і обсушеним листям салату, зверху гіркою викласти закуску.

Як прикрасити салат до Нового року 2020?

До новорічних салатів пред’являється більше вимог: вони повинні бути не тільки смачні, але і красиві. Ідеально, якщо їх оформлення буде в тематиці наступаючого року. Більшість рецептів з добірки наведено вже з варіантом святкового декору, а ось більш прості варіанти можна прикрасити, скориставшись наступними порадами:

  • інгредієнти можна викласти у вигляді кільця, яке з допомогою зелені і декількох яскравих акцентів (зерна кукурудзи або граната) перетворити в різдвяний вінок;
  • навіть звичайний оселедець під шубою буде більш святково виглядати, якщо зверху викласти ялинку з гілочок зелені;
  • напевно, другий по популярності новорічний дизайн – годинник; цифри і стрілки на салатному циферблаті можна вирізати з чорних маслин, буряка або моркви;
  • доречні будуть і нескладні квіти з овочів та яєць; найпростіший варіант – хризантема з ріпчатої цибулі, роблять надрізи і опускають в теплу воду, щоб квітка розкрилася.

Дякуємо Вам, що завітали на цю сторінку і сподіваємося що Ви вибрали для себе один із новорічних салатів для зустрічі Нового 2020 року!



Create Account



Log In Your Account