Новорічні торти 2020: прості рецепти з фото

Новорічне меню завжди відрізняється великою кількістю смачних страв і чудових десертів. На відміну від інших святкових днів, до зустрічі нового року можна приготувати не один, а відразу кілька солодких страв. Торти на Новий рік 2020 можна легко і просто приготувати своїми руками.

Не обов’язково братися за складні рецепти і намагатися створити на кухні справжній кулінарний шедевр. Достатньо знати смакові уподобання своїх близьких і друзів, а також деякі секрети, які зможуть задобрити символ наступаючого року — Металевого Щура.

Білий Щур відкриває 12-річний цикл, тому дуже важливо догодити господару і покровителю року. Він любить солодощі в будь-якому вигляді, тому можна приготувати практично будь-який новорічний торт 2020. Він із задоволенням подякує господині за шоколадний або бісквітний десерт. Простий і смачний десерт потрібно буде красиво оформити і поставити його в центр столу — цього буде достатньо, щоб порадувати гостей, і догодити символу наступаючого року.

Смачні новорічні десерти 2020

Як прикрасити святковий торт на Новий рік 2020

Навіть самий простий торт буде виглядати ошатно і красиво, якщо його правильно прикрасити. Зустрічаючи рік Металевого Щура, актуальними будуть оформлення з ягід і фруктів, декоративної посипки білого і сріблястого кольору. Також можна використовувати прості покриття, які допоможуть зробити святковий десерт по-справжньому новорічним:

  • Блискуча дзеркальна поверхня для оформлення мусових десертів.
  • Заливка з желе з шматочками фруктів і льодяників.
  • Шоколадна глазур.
  • Мастика.
  • Казковий декор з фігурками.

Для оформлення можна використовувати фігурки з пряників або зробити торт у вигляді шматочка сиру. Якщо святковий торт прикрасити фігуркою символу року — Миші або Щура, він неодмінно оцінить ваші зусилля, і буде вашим талісманом протягом усього року.

Смачний новорічний торт 2020 на святковому столі - фото
Святковий торт з Крисою (Щуром)

Корисні поради щодо оформлення десертів

  • На святковому столі відмінно буде виглядати торт, оформлений у новорічній тематиці. Ви можете самостійно зробити оригінальні візерунки, використовуючи кондитерський мішок. Для написів і малюнків підійдуть спеціальні кольорові гелі, олівці, глазур або мастика.
  • Міняйте форму, розмір і колір святкових десертів. Ви можете легко змінити розмір і форму торта, якщо будете використовувати різні форми для випічки. Не бійтеся експериментувати, додайте харчових барвників, а дизайн і прикраси використовуйте на свій смак.
  • Аплікації та фігурки символу року, Діда Мороза чи Сніговика додадуть десерту ще більш святковий і урочистий вигляд. Фігурки можна взяти готові, або зробити їх з тіста або шоколаду. Не менш ефектно виглядатимуть ягоди і шматочки фруктів.
  • У якості декоративних елементів можна використовувати спеції і прянощі. Добре будуть виглядати палички кориці в оточенні мандаринових часточок, присипаних корицею. В ялинкові гілочки легко перетворяться стебла розмарину.

Чим замінити харчові барвники

Досягти потрібного кольору і відтінку можна за допомогою фруктів і овочів. Натуральні барвники дозволять розширити колірну палітру фарб і не зашкодять навіть дітям:

  • Рожевий або бузковий — столовий буряк. Для отримання фарби потрібно натерти сирий коренеплід і вичавити сік через марлю. Додавати по кілька крапель.
  • Жовта фарба вийде з куркуми. Розмішайте в 1 ч. л. спеції в 100 мл води і доведіть до кипіння.
  • Темно-зелений, бежевий дає заварений чай матчу, яскраві тони додасть шпинат.
  • Чорна смородина — всі відтінки фіолетового.
  • Всі відтінки коричневого можна отримати з кави, какао чи шоколаду.

В залежності від концентрації буде залежати насиченість відтінку. Барвники можна використовувати для підфарбовування не тільки крему і мастики, але і тіста.

Прості й оригінальні новорічні торти 2020 – рецепти

Фото торту до Нового 2020 року з полуницею
Існує безліч рецептів смачних тортів. Багато з них зовсім нескладно зробити, навіть не маючи спеціальних навичок кондитера. Використовуючи покрокову інструкцію і фото, приготуйте святковий десерт своїми руками.

Чізкейк без випічки

Рецепт новорічного чізкейку
Шоколадний чізкейк не потрібно випікати у духовці. Варіантів оформлення може бути багато: звичайна посипка з какао та тертого шоколаду, збиті вершки або кондитерські прикраси-намистинки золотистого і сріблястого кольору.

Необхідні інгредієнти:

  • печиво шоколадне — 300 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • темний шоколад — 300 г;
  • маршмелоу — 200 г;
  • вершковий сир маскарпоне — 110 г
  • міцна кава натуральна — 2 ст. л.
  • вода — 80 мл;
  • щіпка солі;
  • какао-порошок — 2-3 ч. л.

Для прикраси:

  • сир рікотта — 5 ст. л.
  • какао — 2 ст. л.
  • цукровий пісок — 3 ст. л.

Покроковий рецепт:

  • Половину масла розтопити в каструлі. Печиво розкришити в комбайні або за допомогою качалки. Змішайте з розтопленим маслом.
  • Підготовлену крихту для основи чізкейку викласти у форму для торта. Добре розрівняти руками і утрамбувати ложкою, щоб шар вийшов рівним і гладким. Далі поставити в холодильник на 20 хвилин, поки готується кремова начинка.
  • Маршмелоу наріжте дрібними шматочками, розламайте шоколад. Зваріть каву, додайте води і решту олії, добре перемішайте, покладіть в суміш підготовлений шоколад і зефір.
  • Поставте суміш на повільний вогонь і прогрівайте, поки вона не стане однорідною. Зніміть з плити і додайте маскарпоне.
  • Крем збийте вінчиком або розмішайте ложкою, додайте трохи солі. Маса повинна бути однорідною, гладкою, пластичною. Охолодіть її до кімнатної температури.
  • Дістаньте основу і залийте кремом. Розрівняйте ложкою і знову поставте в холодильник до повного застигання начинки (2-3 години).

Покроковий рецепт приготування торту, фото
Перед подачею до столу потрібно буде прикрасити торт. Для цього збийте рікотту з цукром і какао. Покрийте застиглий шар крему, з допомогою кондитерського шприца або мішечка. Посипте тертим шоколадом, какао-порошком або посипкою.

Готовий шоколадний торт на Новий рік 2020

«Торт Червоний оксамит»

Рецепт приготування новорічного торту 2020 покроково
Поєднання пористих повітряних коржів і ніжний вершковий крем зроблять смак цього десерту воістину чарівним. Дуже яскравий і красивий торт, що ідеально підходить для новорічного столу, а приготувати його зовсім нескладно.

Продукти для коржів:

  • 4 яйця;
  • 30 г какао;
  • 3 склянки борошна;
  • 2 склянки рослинного масла;
  • 400 мл кефіру;
  • 2,5 склянки цукру;
  • щіпка солі;
  • 1, 5 ст. л. розпушувача;
  • сода 1 ст. л.
  • 3-4 ч. л. харчового барвника.

Для кремової начинки:

  • вершки — 350 мл;
  • вершковий сир — 400 г;
  • цукрова пудра — за смаком.

Як готувати:

  • До кефіру додати соду, перемішати. У борошно насипати розпушувач, змішати.
  • Масло збити з цукром до однорідної консистенції блендером або в комбайні. Додати яйця по одному, поки маса не стане схожою на густий крем.
  • Не перестаючи збивати, додати харчовий барвник. Перемішувати масляну суміш, щоб вона рівномірно забарвилася в необхідний відтінок.
  • Насипати борошно, перемішати, і після цього влити підготовлений кефір. Вимішувати тісто ще 3-5 хвилин до однорідності. Тісто повинно вийти схожим на густу сметану.
  • Розділити тісто на 2 рівні частини. Застелити дно форми папером для випічки, і налити тісто. Поставити форму в розігріту до 180°C духовку і випікати бісквіт 30-40 хвилин.
  • Готові коржі охолодити, після цього кожен розділити на дві частини. Зробити це можна за допомогою кулінарної нитки. Якщо торт буде великим, коржі можна не поділяти.

Процес приготування новорічного десерту на рік Криси
Вершки збити, окремо збити сир і цукор. Готові маси акуратно змішати. Готовим кремом змастити поверхню торта.

Шматочок святкового торта
Варіантів прикраси може бути кілька. Можна зробити повністю червоний торт, оформивши десерт крихтою, що залишилася від випічки коржів.

Чудовим новорічним варіантом стануть прикраси з яскравих сніжинок, які можна зробити з білого шоколаду, підфарбованого харчовим барвником.

Не менш ефектно будуть виглядати на новорічному столі порційні десерти, приготовані у одноразових формочках для кексу.

«Торт Рафаелло»

Ніжний і пухкенький бісквітний торт легко приготувати своїми руками до Нового 2020 року. Існує кілька варіацій приготування цього десерту, але для новорічного столу найкраще буде використовувати класичний рецепт з вершками і кокосовою стружкою.

Бісквіт:

  • яйце — 4 шт.
  • цукор — 1 ст.
  • олія — 1 ст. л.
  • борошно — 2/3 ст.

Крем:

  • вершки — 250 мл;
  • вершковий сир — 500 мл;
  • згущене молоко — 1 б;
  • кокосова стружка — 3-5 ст. л.
  • мигдаль або інший горіх — 100 г;
  • цукровий сироп для просочення.

Як приготувати:

  • Спочатку потрібно приготувати бісквіт. Для цього необхідно відокремити яєчні білки і жовтки.
  • Білки взбити до густої піни. Вони будуть краще збиватися, якщо додати щіпку солі або лимонної кислоти. Коли суміш буде однорідною, поступово всипати цукровий пісок, не припиняючи збивання. Продовжувати процес до тих пір, поки маса буде щільною зі стійкими піками. Перевірити готовність білка дуж просто — переверніть миску догори дном. Готовий крем залишиться на місці, якщо виділяється сироп, необхідно продовжити збивати.
  • Акуратно додати по одному жовтку, розтираючи ложкою, щоб не осіла піна.
  • Борошно просіяти два рази, додати розпушувач і насипати в яєчну суміш. Лопаткою або ложкою перемішати, щоб отримати рідке тісто.
  • Масло розтопити і ввести в тісто, змішати.
  • Дно форми застелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 40-45 хвилин.
  • Готовий бісквіт остудити. Вершки збити, після чого змішати зі згущеним молоком або кремом. Горіхи очистити і обсмажити на сухій сковороді. Подрібнити на м’ясорубці або блендером.
  • Зібрати торт: бісквіт розділити на коржі, просочити сиропом і промазати кремом, посипати колотим горіхом. Залишками крему обмазати краї і верх десерту і посипати кокосовою стружкою.

Новорічний торт 2020 повинен добре просочитися протягом 10-12 годин, тому готувати його бажано заздалегідь.

« Торт Наполеон»

Фото - рецепт новорічного торту Наполеон, покроково
Універсальний торт, який відмінно підійде для будь-якого сімейного свята. У новий рік 2020, десерт можна прикрасити свіжими ягодами і фруктами. Торт швидко і легко готується, тому труднощів виникнути не повинно.

Тісто:

  • маргарин — 400 г;
  • борошно — 6 склянок;
  • яйця — 2-3 шт.
  • вода — 2 склянки;
  • лимонний сік або кислота — щіпка.

Крем:

  • вершкове масло — 350-400 г;
  • яйця курячі -3 шт.
  • цукор — 30 г;
  • молоко-200 мл;
  • ванільний цукор — 1 уп.

Приготування:

  • У зручній посуді замісити тісто. Охолоджений маргарин порубати ножем і змішати з борошном. Повинна вийти масляниста крихта. Влити в борошняну масу холодну воду, розмішати в ній щіпку солі. Готове тісто розділити на дві частини, одну згорнути в кулю, а другу розкачати в широкий пласт. Обернути тонким тістом масляну кулю, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто потрібно буде розкачати в прямокутний пласт, скласти конвертом і знову прибрати в холод. Повторити процедуру 3 рази — це зробить тісто багатошаровим.
  • У зручній посуді розтерти яйце і цукор, для аромату додати ваніль або ванільний цукор.
  • Влити молоко, перемішати і поставити суміш на повільний вогонь.
  • Постійно помішуючи, довести молочний крем до 80-90 °C і знімаємо, поки суміш не загусла.
  • Коли молоко охолоне до кімнатної температури, додати масло і добре збити.
  • Тісто розділити на 6 рівних частин. З кожного шматочка розкачати тонкий пласт круглої або прямокутної форми. Випікати у формі для випічки або на деку по 10-15 хвилин.
  • Остиглі коржі змастити тонким шаром крему. Верхній шар прикрасити крихтою з обрізків і поставити в холодильник для просочення.

«Морквяний»

Простий рецепт торта до Нового 2020 року
Дуже простий і економний торт, який легко приготувати в домашніх умовах. Незважаючи на наявність простих продуктів, смак у цього десерту по-справжньому святковий.

Інгредієнти:

  • морква — 3 шт.
  • горіхи — 300 г
  • борошно — 1/2 склянки;
  • цукор — 300 г
  • розпушувач — 1 пачка;
  • яйце — 5 шт.
  • лимонна цедра з одного лимона;
  • вершковий сир — 150 г;
  • маскарпоне — 100 г
  • цукор — 1/2 склянки;
  • вершкове масло — 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування:

  • Яйця акуратно розбити і відокремити білки від жовтків. В окремому посуді збити жовтки з цукром до отримання однорідної консистенції.
  • Моркву очистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати в яєчну суміш і перемішати. Можна подрібнити моркву на м’ясорубці.
  • Будь-які горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) підсушити на сковороді і подрібнити в міксері. Додати їх до морквяної суміші, також покласти борошно з розпушувачем і цедрою.
  • Збити білки з дрібкою лимонної кислоти або солі.
  • Акуратно додати їх у тісто, перемішуючи лопаткою, щоб не осіла піна. Це зробить торт ще більш ніжним і повітряним.
  • Форму, в якій буде випікатися бісквіт, змастити маслом і присипати тонким шаром борошна. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто на деко або у форму і випікати 10-15 хвилин. Перевірити готовність бісквіта можна дерев’яною шпажкою або сірником.
  • Охолоджені коржі розділити на 2-3 частини, залежно від бажаної товщини.
  • Приготувати крем з маскарпоне, цукру і вершкового сиру. Всі продукти добре збити, щоб маса збільшилася приблизно в 2 рази.
  • Коржі промазати кремом і скласти один на одного. Верхній шар можна додатково прикрасити глазур’ю, цедрою або ягодами.
  • Торт залишити на 1-2 години для просочення.

Якщо ви ще не готові на кулінарні подвиги, ви можете спекти звичайний бісквіт і просочити його будь-яким сиропом або змастити готовим кремом.

Способів святкового оформлення для новорічного столу дуже багато. Ви можете скористатися готовою ідеєю, або вибрати один з власних варіантів. Головні умови, яких необхідно дотримуватися — новорічний торт до Нового 2020 року, повинен бути свіжим, смачним і красивим. Не бійтеся проявити фантазію для того, щоб прикрасити десерт гірше. У це свято всі стають трішки дітьми — порадуйте себе і близьких.



Create Account



Log In Your Account