Наближається радісне для всіх свято. У кожної господині припасені свої коронні страви. Десерти на Новий рік 2020, а також рецепти з фото, прості і смачні, пропонуємо взяти звідси. В Новий рік і на столі хочеться чогось нового. Давайте приготуємо хоча б незвичайні солодкі страви!
Желе з консервованих персиків
До складу цього десерту входить коньяк, але в процесі приготування він випаровується. Не треба хвилюватися, готуємо для всіх, так як дітям теж можна ласувати.
Інгредієнти:- літрова банка консервованих слив (без кісточок);
- літрова банка консервованих персиків (без кісточок);
- 4 ст. л. желатину;
- 1 ч. л лимонного соку;
- 50 г коньяку;
- цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Беремо дві чашки, в обидві поміщаємо по 2 ложки желатину і заливаємо їх холодною кип’яченою водою.

- По черзі в різний посуд відціджуємо сік слив та персиків.
- Нам знадобиться закріпити стакани, в яких будемо робити желе, під кутом. Використовуємо будь-яку крупу або застосовуємо іншу потрібну ідею.
- Поділяємо приблизно навпіл коньяк і заливаємо їм трохи підсушені персики.
- Компот з них вливаємо в сотейник. Консервовані фрукти можуть бути кислими, пробуємо на смак, додаємо по потребі цукор.

- Каструлю ставимо на вогонь і доводимо температуру до 100 градусів, але не кип’ятимо.
- Додаємо набряклий желатин з однієї чашки, розмішуючи, розчиняємо його повністю і знімаємо з плити.

- Коли желе досягне кімнатної температури, розливаємо його в нахилені стакани і поміщаємо їх у холодильник до повного застигання.

- Потім виймаємо стакани, виставляємо їх у вертикальному положенні на стіл.

- Робимо таким же чином желе зі слив і заливаємо зверху персиковим. Переносимо в холодильник. Коли застигне, подаємо до столу.

Якщо у вас немає консервованих слив, беремо ще одну банку персиків і зафарбовуємо їх соком з вишень або харчовою фарбою.
Цукерки «Рафаелло»
На десерт до новорічного столу 2020 в домашніх умовах робимо своїми руками цукерки.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки згущеного молока;
- 1 ст. фундука або волоських горіхів;
- 2 пакетика кокосової стружки;
- 150 г вершкового масла;
- ванільний цукор.
Спосіб приготування:
- Беремо сотейник, нарізаємо в нього розм’якшене масло. Розтоплюємо його на легкому вогні.

- Знімаємо з плити, додаємо молоко і ретельно розмішуємо.
- До суміші всипаємо 1 пакетик кокосової стружки, з’єднуємо весь склад і переносимо на 1 годину в холодильник. Спостерігаємо, воно не повинно затвердіти.

- Готуємо кришталеву вазочку або красиву тарілку.
- Висипаємо На стіл стружку, що залишилася.

- Дістаємо сотейник з холодильника. Беремо шматочок маси, в середину вставляємо горіх і формуємо кульки.

- Обвалюємо в кокосовій стружці і укладаємо в вазочку. Таким чином переробляємо всю суміш.
Зберігаємо десерт в холодильнику або прохолодному місці.
Шоколадний чізкейк
Інгредієнти:
- 250 г пісочного печива;
- 0,5 ст. цукру;
- 150 г вершкового масла.
Для чізкейку:
- 1 ст. висококалорійного сиру (творог);
- 5 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. борошна вищого сорту;
- 3 курячих яйця;
- 1 ст. сметани;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Для приготування глазурі:
- 1 ст. вершків;
- 50 г вершкового масла;
- 2 плитки чорного шоколаду без добавок;
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Загортаємо в харчову плівку печиво. Подрібнюємо його качалкою, кладемо в миску.

- Беремо застелену пергаментом і змащену роз’ємну форму.
- Нарізаємо в каструлю масло, додаємо до нього цукор і розтоплюємо на легкому вогні. Виливаємо суміш до печива і ретельно перемішуємо.

- Викладаємо його у форму і притопчуємо. У чашу висипаємо сир (творог), додаємо до нього білий і ванільний цукор, зверху присипаємо борошном.

- Збиваємо цю суміш блендером, не припиняючи роботи, збиваємо по черзі по одному яйцю. Приєднуємо сметану, розмішуємо і виливаємо на деко з твердим складом чізкейку.

- Розігріваємо духовку до 170 градусів, час випічки — близько 40 хвилин.

- У сотейник викладаємо нарізане на шматки масло, поламаний шоколад розтоплюємо на паровій бані.

- Коли розчиниться, додаємо цукрову пудру і вершки збиваємо міксером.
- Остиглу випічку заливаємо цією глазур’ю.

Готовий чізкейк ріжемо порціями і подаємо до столу.
Шоколадна випічка — манник
Настає новий, 2020 рік. Як завжди, виникає проблема, який десерт приготувати, щоб він обов’язково був смачний. Це як раз рецепт такого простого десерту.
Інгредієнти:- 1 ст. води;
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. манки;
- 4 ст. л порошкового какао;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- 5 ч. л. розпушувача або 1 ч. л. гашеної соди;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 0,5 ст. родзинок;
- 0,5 скл. волоських горіхів;
- кардамон за смаком.
Спосіб приготування:
- Беремо глибоку миску, висипаємо в неї манку, заливаємо водою і ставимо в холодильник на 2-3 години або на ніч.

- Борошно змішати з розпушувачем. Потім додаємо всі інгредієнти до манного тіста.

- Суміш дуже ретельно розмішуємо. Беремо найкращу роз’ємну форму, застеляємо її пергаментом, змащуємо олією і викладаємо туди тісто.

- Переносимо напівфабрикат в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин.

Остиглий манник посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо порціями і подаємо до столу.
У вас під рукою не виявилося горіхів або родзинок? Не турбуйтеся – це смак десерту не зіпсує. Якщо ви користуєтеся содою, її потрібно додати до манки в першу чергу, як тільки дістанете тісто з холодильника.
Десерт для дорослих «П’яна ягода»
Це десерт, призначений лише для дорослих. Йому потрібно настоятися, тому готуємо його заздалегідь.
Інгредієнти:- 1 ст. л. крохмалю;
- 1 ст. чорносливу;
- 5-6 бутончиків гвоздики;
- 0,5 л червоного вина (напівсолодкого);
- 2 ст. л. меду;
- 1 ч. л. кардамону;
- 0,5 ст. кешью або волоських горіхів;
- 1 паличка кориці або 1 ч. л. порошкової.
Спосіб приготування:
- Беремо м’який чорнослив і промиваємо його, а якщо він сухий, запарюємо окропом. Як тільки розм’якне, відразу зціджуємо воду, щоб не розповзався. Його середину замість кісточки наповнюємо горіхом.

- Кладемо чорнослив в каструлю. Заливаємо вином начинені ягоди і додаємо до них всі спеції.
- Закриваємо кришкою, ставимо на самий слабкий вогонь і доводимо до 100 градусів, але не кип’ятимо. Остиглий десерт перекладаємо в холодильник на 2-3 дні.

- У сотейник через марлю відціджуємо рідку частину страви, трохи просохлі ягоди перекладаємо в келихи або креманки.
- У соус додаємо крохмаль, добре розмішуємо і ставимо сотейник на легкий вогонь. Постійно помішуємо, поки не загусне. Знімаємо з плити, додаємо мед, розмішуємо і поливаємо чорнослив.
Перед подачею до столу збиваємо вершки і прикрашаємо ними, ще додаємо гілочку м’яти.
Шоколадний мус
Інгредієнти:- 3 плитки чорного шоколаду без добавок;
- 5 курячих яєць;
- 250 г вершкового масла;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 2-3 ст. г волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- У сотейник нарізаємо розм’якшене масло і шоколад ламаємо, пару шматочків залишаємо для прикраси.
- Ставимо його на водяну баню і розтоплюємо, постійно помішуючи.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо до складу цукрову пудру і з’єднуємо їх. Відставляємо, щоб шоколад трохи охолов, стежимо, щоб не затвердів.
- Збиваємо білки в густу піну, половину додаємо в суміш, акуратно розмішуємо. Потім робимо те ж з іншою частиною білої маси.
- Перекладаємо мус у креманки. Переносимо в холодильник, щоб охолов.
Зверху натираємо залишений шоколад і подаємо до столу.
Як бачимо, десерти на Новий рік 2020, їх рецепти з фото — прості і смачні, зовсім не складні в приготуванні. Кожна господиня з доступних для всіх інгредієнтів зможе в домашніх умовах зробити будь-яке з цих ласощів.
Читайте також:
Публікації на тему: