Прості і смачні десерти на Новий рік 2020

Наближається радісне для всіх свято. У кожної господині припасені свої коронні страви. Десерти на Новий рік 2020, а також рецепти з фото, прості і смачні, пропонуємо взяти звідси. В Новий рік і на столі хочеться чогось нового. Давайте приготуємо хоча б незвичайні солодкі страви!

Желе з консервованих персиків

До складу цього десерту входить коньяк, але в процесі приготування він випаровується. Не треба хвилюватися, готуємо для всіх, так як дітям теж можна ласувати.

Смачні десерти на Новий 2020 рік: прості рецепти з фото
Інгредієнти:

  • літрова банка консервованих слив (без кісточок);
  • літрова банка консервованих персиків (без кісточок);
  • 4 ст. л. желатину;
  • 1 ч. л лимонного соку;
  • 50 г коньяку;
  • цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  • Беремо дві чашки, в обидві поміщаємо по 2 ложки желатину і заливаємо їх холодною кип’яченою водою.

  • По черзі в різний посуд відціджуємо сік слив та персиків.
  • Нам знадобиться закріпити стакани, в яких будемо робити желе, під кутом. Використовуємо будь-яку крупу або застосовуємо іншу потрібну ідею.

 

  • Поділяємо приблизно навпіл коньяк і заливаємо їм трохи підсушені персики.
  • Компот з них вливаємо в сотейник. Консервовані фрукти можуть бути кислими, пробуємо на смак, додаємо по потребі цукор.

  • Каструлю ставимо на вогонь і доводимо температуру до 100 градусів, але не кип’ятимо.
  • Додаємо набряклий желатин з однієї чашки, розмішуючи, розчиняємо його повністю і знімаємо з плити.

  • Коли желе досягне кімнатної температури, розливаємо його в нахилені стакани і поміщаємо їх у холодильник до повного застигання.

  • Потім виймаємо стакани, виставляємо їх у вертикальному положенні на стіл.

  • Робимо таким же чином желе зі слив і заливаємо зверху персиковим. Переносимо в холодильник. Коли застигне, подаємо до столу.

Якщо у вас немає консервованих слив, беремо ще одну банку персиків і зафарбовуємо їх соком з вишень або харчовою фарбою.

Цукерки «Рафаелло»

На десерт до новорічного столу 2020 в домашніх умовах робимо своїми руками цукерки.

Смачні цукерки Рафаело на Новий рік 2020
Інгредієнти:

  • 0,5 склянки згущеного молока;
  • 1 ст. фундука або волоських горіхів;
  • 2 пакетика кокосової стружки;
  • 150 г вершкового масла;
  • ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  • Беремо сотейник, нарізаємо в нього розм’якшене масло. Розтоплюємо його на легкому вогні.

  • Знімаємо з плити, додаємо молоко і ретельно розмішуємо.
  • До суміші всипаємо 1 пакетик кокосової стружки, з’єднуємо весь склад і переносимо на 1 годину в холодильник. Спостерігаємо, воно не повинно затвердіти.

  • Готуємо кришталеву вазочку або красиву тарілку.

 

  • Висипаємо На стіл стружку, що залишилася.

  • Дістаємо сотейник з холодильника. Беремо шматочок маси, в середину вставляємо горіх і формуємо кульки.

  • Обвалюємо в кокосовій стружці і укладаємо в вазочку. Таким чином переробляємо всю суміш.

Зберігаємо десерт в холодильнику або прохолодному місці.

Шоколадний чізкейк

Інгредієнти:

  • 250 г пісочного печива;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 150 г вершкового масла.

Для чізкейку:

  • 1 ст. висококалорійного сиру (творог);
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. борошна вищого сорту;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 ст. сметани;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Для приготування глазурі:

  • 1 ст. вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 плитки чорного шоколаду без добавок;
  • 2 ст. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • Загортаємо в харчову плівку печиво. Подрібнюємо його качалкою, кладемо в миску.

  • Беремо застелену пергаментом і змащену роз’ємну форму.

 

  • Нарізаємо в каструлю масло, додаємо до нього цукор і розтоплюємо на легкому вогні. Виливаємо суміш до печива і ретельно перемішуємо.

  • Викладаємо його у форму і притопчуємо. У чашу висипаємо сир (творог), додаємо до нього білий і ванільний цукор, зверху присипаємо борошном.

  • Збиваємо цю суміш блендером, не припиняючи роботи, збиваємо по черзі по одному яйцю. Приєднуємо сметану, розмішуємо і виливаємо на деко з твердим складом чізкейку.

  • Розігріваємо духовку до 170 градусів, час випічки — близько 40 хвилин.

  • У сотейник викладаємо нарізане на шматки масло, поламаний шоколад розтоплюємо на паровій бані.

  • Коли розчиниться, додаємо цукрову пудру і вершки збиваємо міксером.

 

  • Остиглу випічку заливаємо цією глазур’ю.

Готовий чізкейк ріжемо порціями і подаємо до столу.

Шоколадна випічка — манник

Настає новий, 2020 рік. Як завжди, виникає проблема, який десерт приготувати, щоб він обов’язково був смачний. Це як раз рецепт такого простого десерту.

Інгредієнти:

  • 1 ст. води;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. манки;
  • 4 ст. л порошкового какао;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 5 ч. л. розпушувача або 1 ч. л. гашеної соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0,5 ст. родзинок;
  • 0,5 скл. волоських горіхів;
  • кардамон за смаком.

Спосіб приготування:

  • Беремо глибоку миску, висипаємо в неї манку, заливаємо водою і ставимо в холодильник на 2-3 години або на ніч.

  • Борошно змішати з розпушувачем. Потім додаємо всі інгредієнти до манного тіста.

  • Суміш дуже ретельно розмішуємо. Беремо найкращу роз’ємну форму, застеляємо її пергаментом, змащуємо олією і викладаємо туди тісто.

  • Переносимо напівфабрикат в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин.

Остиглий манник посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо порціями і подаємо до столу.

У вас під рукою не виявилося горіхів або родзинок? Не турбуйтеся – це смак десерту не зіпсує. Якщо ви користуєтеся содою, її потрібно додати до манки в першу чергу, як тільки дістанете тісто з холодильника.

Десерт для дорослих «П’яна ягода»

Це десерт, призначений лише для дорослих. Йому потрібно настоятися, тому готуємо його заздалегідь.

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. чорносливу;
  • 5-6 бутончиків гвоздики;
  • 0,5 л червоного вина (напівсолодкого);
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. кардамону;
  • 0,5 ст. кешью або волоських горіхів;
  • 1 паличка кориці або 1 ч. л. порошкової.

Спосіб приготування:

  • Беремо м’який чорнослив і промиваємо його, а якщо він сухий, запарюємо окропом. Як тільки розм’якне, відразу зціджуємо воду, щоб не розповзався. Його середину замість кісточки наповнюємо горіхом.

  • Кладемо чорнослив в каструлю. Заливаємо вином начинені ягоди і додаємо до них всі спеції.
  • Закриваємо кришкою, ставимо на самий слабкий вогонь і доводимо до 100 градусів, але не кип’ятимо. Остиглий десерт перекладаємо в холодильник на 2-3 дні.

  • У сотейник через марлю відціджуємо рідку частину страви, трохи просохлі ягоди перекладаємо в келихи або креманки.

 

  • У соус додаємо крохмаль, добре розмішуємо і ставимо сотейник на легкий вогонь. Постійно помішуємо, поки не загусне. Знімаємо з плити, додаємо мед, розмішуємо і поливаємо чорнослив.

Перед подачею до столу збиваємо вершки і прикрашаємо ними, ще додаємо гілочку м’яти.

Шоколадний мус

Інгредієнти:

  • 3 плитки чорного шоколаду без добавок;
  • 5 курячих яєць;
  • 250 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 2-3 ст. г волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • У сотейник нарізаємо розм’якшене масло і шоколад ламаємо, пару шматочків залишаємо для прикраси.
  • Ставимо його на водяну баню і розтоплюємо, постійно помішуючи.
  • Знімаємо каструлю з плити, додаємо до складу цукрову пудру і з’єднуємо їх. Відставляємо, щоб шоколад трохи охолов, стежимо, щоб не затвердів.
  • Збиваємо білки в густу піну, половину додаємо в суміш, акуратно розмішуємо. Потім робимо те ж з іншою частиною білої маси.
  • Перекладаємо мус у креманки. Переносимо в холодильник, щоб охолов.

Зверху натираємо залишений шоколад і подаємо до столу.

Як бачимо, десерти на Новий рік 2020, їх рецепти з фото — прості і смачні, зовсім не складні в приготуванні. Кожна господиня з доступних для всіх інгредієнтів зможе в домашніх умовах зробити будь-яке з цих ласощів.


Читайте також:

Публікації на тему:

Create Account



Log In Your Account