Салати на Новий рік 2022 (рецепти з фото)

Незважаючи на те, що до новорічних свят досить багато часу, досвідчені господині вже зараз хочуть дізнатися все про прості і смачні салати на Новий 2022 рік. 15 рецептів з фото, описані на цій сторінці, допоможуть гідно підготуватися до святкового вечора. Салати до Нового року – це невід’ємна частина святкового столу. Їх можна готувати чисто з овочів і зелені, а можна спробувати додати м’ясо, рибу або копченості.

Зрозуміло, що останнім часом все більшої популярності набувають легкі салати. Рецепти з фото, показані в цьому огляді, стануть корисними навіть недосвідченим кулінарам. Особливо сподобаються страви нові. Покроково вони описані з особливою ретельністю. Чого варта новинка – салат у вигляді тигра. В огляді також представлені відео рецепти найцікавіших салатів до Нового 2022 року.

Легкі прості і смачні салати на Новий 2022 рік

У цьому розділі ви побачите, що прості і незвичайні салатики можна готувати в лічені хвилини. Покрокові рецепти допоможуть зробити ці оригінальні святкові салати справжнім фірмовим блюдом для будь-якої господині. Ці цікаві салати можна готувати навіть в будні дні.

 

Легкий овочевий салат на святковий стіл

Останнім часом деякі люди ретельно стежать за своєю вагою і не дозволяють собі надто калорійні страви. Якщо серед ваших знайомих, друзів або домочадців є такі особи, то є сенс познайомитися з легкими овочевими салатами. Вони, як правило, не містять майонезу та інших калорійних інгредієнтів.

Салат рукола з креветками

Складові:

  • рукола – 200 гр .;
  • креветки варені очищені – 200 гр .;
  • помідор черрі – 5 шт .;
  • сир твердий 30 гр .;
  • соєвий соус – 2 ст. л .;
  • сік лайма – 2 ст. л .;
  • оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • зерна кунжуту – 2 ст. л.

приготування:

  • Рукколу промити, порвати на шматочки.
  • Помідори нарізати часточками.
  • Перемішати руколу з помідорами.
  • Приготувати заправку для салату.
  • Змішати соєвий соус, сік лайма, оливкова олія і зерна кунжуту.
  • Перемішати салат з соусом і викласти на тарілку.
  • Зверху викласти креветки і натертий сир, посипати зернами кунжуту.

Легкий рецепт салату Мімоза з рибними консервами

Складові:

  • сайра – 1 бан .;
  • картопля – 3 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • сир – 150 гр .;
  • яйця – 4 шт .;
  • майонез;
  • сіль.

приготування:

  • Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на плиту.
  • Опускаємо курячі яйця.
  • Присолюємо воду.
  • Після того, як вода закипить, опускаємо в каструлю картоплю і моркву.
  • Через 12 хвилин перекладаємо яйця в каструлю з холодною водою, щоб вони добре чистилися.
  • Ще приблизно через 12 хвилин витягуємо овочі і даємо їм охолонути.
  • Поки овочі остигають, очищаємо яйця.
  • Відокремлюємо білки від жовтків. Зробити це необхідно обов’язково, тому що вони будуть використовуватися окремо.
  • Поки овочі продовжують остигати, пропоную підготувати цибулю. Його необхідно очистити і дрібно нарізати.
  • Обов’язково залийте цибулю окропом і дайте йому постояти 10 хвилин, щоб прибрати гіркоту, яка буде, не зовсім доречна в цьому салаті.
  • За допомогою Овочечистка очищаємо картоплю і моркву.
  • Натираємо їх на дрібній тертці.
  • На неї ж натираємо яєчні білки і жовтки.
  • З сиру знімаємо зовнішню оболонку, якщо на вашому сирі вона, звичайно, є.
  • Потім також натираємо його на дрібній тертці.
  • Розминаємо сайру виделкою.
  • Зливаємо воду з лука
  • Викладаємо салат шарами в глибоку миску.
  • Першим шаром викладаємо рибу.
  • Розрівнюємо її по дну ємності.
  • На рибу викладаємо шар яєчних білків.
  • Розрівнюємо їх, щоб шар був рівномірним.
  • Наносимо майонез і розрівнюємо його.
  • Третім шаром викладаємо моркву.
  • Змащуємо її майонезом, як і попередній шар.
  • Четвертим шаром викладаємо цибулю.
  • На цибулю викладаємо шар картоплі.
  • Розрівнюємо його, як всі попередні шари.
  • Присолюємо і наносимо майонез.
  • Наступним шаром викладаємо натертий сир.
  • Змащуємо шар сиру майонезом.
  • Останнім шаром наносимо перетерті яєчні жовтки.
  • Ми залишаємо салат настоятися в холодильнику протягом 2 годин.
  • Після цього його можна подавати на стіл.

Найсмачніший Новорічний салат з виноградом

Складові:

  • курячі грудки (філе) 300-400 гр .;
  • виноград без кісточок 200 гр .;
  • апельсин 1 шт .;
  • салат листовий – 1 пучок;
  • ядра волоських горіхів 100 гр .;
  • сметана 300 гр .;
  • гранатовий соус (Нашараб) 2 ст. л .;
  • гірчиця 1 ч. л .;
  • масло вершкове 30-40 гр .;
  • сіль;
  • приправи:
  • чебрець;
  • перець червоний солодкий;
  • перець червоний гострий.

приготування:

  • Грудки розрізаємо по товщині на пластинки, посипаємо приправами, солимо і обсмажуємо з двох сторін у вершковому маслі до рум’яності.
  • Накриваємо кришкою і доводимо до готовності на маленькому вогні (хвилин 15).

  • Салат промиваємо, обсушуємо, рвемо руками або ріжемо смужками.

  • Виноград промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну ягідку навпіл.
  • Апельсин чистимо, поділяємо на часточки, кожну часточку ріжемо на 3-4 шматочки.

  • Невелику жменьку горіхів дробу на великі шматочки, інші подрібнюємо майже в борошно.
  • Встигли охолонути грудки нарізаємо кубиками.
  • Дно салатник вистилає половиною салату.
  • З’єднуємо курку, виноград, апельсин, що залишився салат і дрібно подрібнені горіхи. Солимо до смаку і перемішуємо.

  • Для заправки сметану змішуємо з гранатовим соусом і гірчицею, при бажанні додаємо трохи гострого перцю, розмішуємо до однорідності.
  • Заправлений салат посипаємо крупно подрібненими горіхами.

  • Можна також посипати зернами граната.
  • Ставимо на годину або довше в холодильник.
  • Подаємо до столу.

Салати без майонезу

Такі страви стали дуже популярні останнім часом. Вони не перевантажують організм і дозволяють без проблем зустріти Новий рік весело і енергійно. Погодьтеся, що одноманітне поглинання їжі в новорічний вечір, не найкращий варіант зустрічі 2021 року. Буде дуже добре, якщо за трапезою підуть танці та інші веселі розваги.

Салат з крабовими паличками без майонезу «Магнолія»

Складові:

  • філе куряче варене – 350 гр .;
  • яйця курячі варені – 6 шт .;
  • крабові палички – 350 гр .;
  • кукурудза консервована – 200 гр. + Для прикраси;
  • розсіл від кукурудзи – 40 мл .;
  • сіль і перець;
  • зелень петрушки для прикраси;
  • оцет яблучний – 1 ч. л .;
  • гірчиця – 1 ч. л.

приготування:

  • Насамперед готуємо заправку. У блендер кладемо 3 яйця, гірчицю,

крабових паличок, вливаємо оцет і збиваємо до однорідної маси.

  • Вливаємо розсіл від кукурудзи, і знову збиваємо. Можете посолити за смаком.
  • Тепер нарізаємо філе курки, викладаємо його в кільце від рознімної форми для випічки, (діаметр 18 см).
  • Солимо і перчимо до смаку. Розподіляємо рівномірно заправку.
  • Нарізаємо 3 яйця, і викладаємо другий шар, солимо і розподіляємо заправку.
  • Викладаємо третім шаром кукурудзу і розподіляємо заправку.
  • Нарізаємо крабові палички, викладаємо четвертий шар, розподіляємо заправку.
  • Приступаємо до прикраси салату. По колу викладаємо кукурудзу, а в середину подрібнену петрушку, і відправляємо салатик в холодильник на 2 години для просочення.

Простий, легкий салат без майонезу «Красуня»

Складові:

  • копчене куряче м’ясо – 300 гр .;
  • пекінська капуста – 300 гр .;
  • груша – 1 шт .;
  • горіхи волоські – 50 гр .;
  • масло рослинне – 4-5 ст. л .;
  • гірчиця французька – 2 ч. л .;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л .;
  • сіль – за бажанням.

приготування:

  • Нарізаємо пекінську капусту, грушу і копчену курку.
  • Готуємо заправку: змішуємо гірчицю, рослинне масло і перець.
  • Змішуємо всі інгредієнти салату із заправкою.

Новорічний салат з корейською морквою і копченої куркою

Складові:

  • редька – 150 гр .;
  • корейська морква – 150 гр .;
  • копчена куряча грудка – 150 гр .;
  • червона цибуля – 100 гр .;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • рослинне масло – 2-3 ст. л .;
  • оцет 9% – 2/3 ч. л .;
  • цукор – 1/5 ч. л .;
  • сіль.

приготування:

  • 1 червону цибулину поріжемо півкільцями,
  • Додамо 2/3 ч. Л. 9% оцту, дрібку цукру і трохи солі, перемішати.
  • Курячі грудки нарізаємо соломкою.
  • Редьку очищаємо і натираємо на тертці для корейської моркви.
  • У мисці з’єднуємо редьку, 150 гр. корейської моркви, червона цибуля, курячу грудку, пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі, заправляємо рослинною олією і перемішуємо.

Прості і смачні рецепти

Прості у виконанні і ситні блюда є знахідкою для будь-якої господині. Вони допомагають урізноманітнити новорічне меню без зайвих витрат часу. Існує думка, що такі салати не завжди бувають смачними. Пропоновані рецепти спростовують такі твердження.

Самий ситний і простий салат «Патрік»

Складові:

  • капуста білокачанна – 300 гр .;
  • сир твердий – 100 гр .;
  • ковбаса копчена – 100 гр .;
  • сухарики із зеленню – маленька пачка;
  • майонез;
  • сіль.

приготування:

  • Капусту нашаткувати дрібною соломкою, додати зовсім небагато солі і злегка пом’яти.
  • Сир твердих сортів натерти на крупній тертці.
  • Нарізати кубиками копчену ковбасу.
  • З’єднати всі інгредієнти і додати майонез.
  • Перемішати.
  • Перед подачею посипати зверху сухариками.

Дуже смачний салат з курячою печінкою на новорічний стіл

Складові:

  • куряча печінка 500 гр .;
  • яблука 1-2 шт .;
  • яблучне повидло;
  • червоне вино;
  • бальзамічний оцет;
  • борошно;
  • листя салату;
  • сіль;
  • перець;
  • оливкова олія.

приготування:

  • Яблука нарізати і обсмажити.
  • Печінка розрізати на порційні шматки, посолити, поперчити. Обваляти в борошні і обсмажити з обох сторін.
  • У соуснику змішати трохи яблучного повидла, червоного вина і бальзамічного оцту.
  • На блюдо викласти порвані руками листя салату, печінку, яблука. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією. Полити заправкою.

Салат «Ніжність» з кукурудзою і огірком на Новий рік

Складові:

  • середній качан китайської капусти;
  • 1 банка кукурудзи;
  • шинка свиняча – 300 гр .;
  • крабові палички – 250 гр .;
  • свіжий огірок;
  • перець червоний і жовтий (болгарський).

заправка:

  • сіль;
  • пол лимона;
  • майонез.

приготування:

  • Режим всі інгредієнти соломкою
  • Солимо, додаємо майонез і видавлюємо підлогу лимона без кісточок
  • Перемішуємо.

Ще один рецепт салату «Ніжність»

Класичні салати

Дуже смачний оселедець під шубою – класичний рецепт до Року Тигра

Складові:

  • філе оселедця – 4 філе (приблизно 500 гр.);
  • відварну картоплю – 500 гр .;
  • яйце куряче – 5 шт .;
  • відварна морква – 250 гр. (2 шт. );
  • відварений буряк – 500 гр. (4 невеликих бульби);
  • фіолетовий лук – 1 шт .;
  • майонез – приблизно 250 гр .;
  • рослинне масло – 1 ч. л .;
  • сіль;
  • оцет 9% – 1 ст. л .;
  • вода гаряча кип’ячена – 3 ст. л .;
  • цукор – 1/2 ч. л.

приготування:

  • Овочі добре вимийте.
  • Відокремте філе оселедця від шкіри і кісток.
  • Відварюємо картопля, морква, буряк, яйця.
  • Готові овочі – картопля, буряк і морква – очистіть від шкірки, а яйця від шкаралупи.
  • Салатний цибулю наріжте дуже дрібно.
  • У ємність до цибулі додати гарячу воду, цукор, рослинна олія.
  • Залишити маринуватися на 10 хв.
  • Нарізаємо філе оселедця дрібними кубиками.
  • У відповідний посуд для листкового салату «Оселедець під шубою» першим шаром викладаємо кубики оселедця.
  • Поверх оселедця викладаємо рівномірним шаром маринована цибуля (попередньо всю рідину з лука злити).
  • Робимо майонезну сітку і рівномірно розтираємо по цибулі.
  • Натираємо на крупній тертці картопля.
  • Натертий картопля розподілити рівномірним шаром і трохи підсолити (за смаком).
  • Зробити майонезну сітку і рівномірним тонким шаром розтерти майонез.
  • На шар картоплі викладаємо моркву, натерту на великій тертці.
  • Зробити майонезну сітку і рівномірним тонким шаром розтерти майонез.
  • Відокремлюємо яєчний жовток від білка.
  • Наступним шаром викладаємо яєчний білок, натертий на дрібній тертці.
  • Зробити майонезну сітку і рівномірним тонким шаром розтерти майонез по яєчному білку.
  • Натираємо на крупній тертці буряк.
  • Натерту буряк розподілити рівномірним шаром.
  • Зробити майонезну сітку і рівномірним тонким шаром розтерти майонез по буряках.
  • Наступним шаром викладаємо яєчний жовток, натертий на дрібній тертці.
  • Зробити майонезну сітку і рівномірним тонким шаром розтерти майонез по яєчного жовтка.
  • Готова шуба повинна просочитися (залишаємо в холодильнику на кілька годин).
  • Прибираємо салат на кілька годин в холодильник.
  • Салат «Оселедець під шубою» готовий!

Королівський салат з червоною рибою та ікрою на Новий Рік

Складові:

  • червона ікра – 100 гр .;
  • креветки королівські – 5шт .;
  • червона риба – 200 гр .;
  • зелений салат – 1 пучок;
  • папайя – 1/4 шт .;
  • апельсин – 3 часточки;
  • грейпфрут – 2 часточки;
  • апельсиновий сік – 40 гр .;
  • мед – 30 гр .;
  • оливкова олія 40 гр.

приготування:

  • Для соусу змішати 40 гр. свіжовичавленого апельсинового соку, мед, оливкова олія – ​​все збити блендером.
  • Посолити і поперчити рибу і креветки, обсмажити на сковороді з оливковою олією по 1 хвилині з кожної сторони.
  • На тарілку викласти листя салату, зверху покласти рибу, порізану середніми шматочками, потім креветки, додати шматочки порізаного апельсина і грейпфрута, полити все соусом.
  • Прикрасити слайсами папайї і червоною ікрою.
  • Шикарний, багатий, корисний і дуже смачний салат готовий.

Новорічний салат з креветками і авокадо

Складові:

  • креветки – 500 гр .;
  • авокадо – 1-2 шт .;
  • молодий шпинат – 100 гр .;
  • рукола – 100 гр .;
  • кедрові горіхи – 50 гр.

для маринаду:

  • паприка солодка – 1 ст. л .;
  • сік лимона – 1 2 ст. л .;
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.

для заправки:

  • оливкова олія – ​​4 ст. л .;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л .;
  • сіль;
  • перець.

приготування:

  • 1 Креветки очистіть від панцирів, кілька креветок залиште з хвостиками для прикраси. Видаліть кишкові вени, для цього потрібно зробити неглибокий надріз уздовж спинки і вийняти темну ниточку-вену.
  • Підготуйте маринад: в чашці змішати паприку, сік лимона і оливкове масло.
  • Покладіть в маринад креветки, перемішайте і залиште хвилин на 30 (або на 1 годину в холодильнику).
  • Кедрові горішки посмажити на сковороді до рум’яності.
  • Креветки обсмажити з кожного боку по 1-2 хвилини, головне не перетримати.
  • Очищаємо і нарізаємо авокадо тонкими слайсами.
  • Приготуємо заправку: оливкова олія, бальзамічний оцет, чорний перець мелений і трохи солі, перемішати.
  • Збираємо салат: листя шпинату, рукола, авокадо, креветки, горішки і поливаємо заправкою. Перед подачею салат добре перемішати.

Нові рецепти для зустрічі Нового року Тигра

Простий і смачний салат Олів’є по-новому рецепту

Складові:

  • м’якоть свинини – 500 гр .;
  • картопля – 4 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • огірки солоні – 4 шт .;
  • яйця – 4 шт .;
  • зелений горошок – 1 банка;
  • сметана – 3 ст. л .;
  • майонез – 3 ст. л .;
  • сіль – 1,5 ч. л.

приготування:

  • Свинину потрібно відварити в злегка підсоленій воді протягом 40 хвилин до готовності.
  • Картоплю і моркву відварити в мундирі, остудити і почистити.
  • Яйця відварити протягом 10 хвилин, залити холодною водою, почистити.
  • З зеленого горошку злити зайву рідину, при необхідності промити.
  • Очищену картоплю нарізати невеликими кубиками.
  • Відварну охолоджену свинину нарізати маленькими шматочками і додати до картоплі.
  • Яйця очистити і порубати, огірки нарізати маленькими кубиками, віджати зайву рідину і викласти в салат до свинини і картоплі.
  • Варену моркву, нарізану кубиками, консервований горошок, сметану, майонез і сіль теж додати в салат.
  • Салат перемішати.
  • Смачний, всіма улюблений «Олів’є» зі свининою викласти в салатник і подати до столу.
  • Цей салат можна подати порційно, виклавши його на тарілку за допомогою кулінарного кільця.
  • До подачі на стіл салат краще тримати в холодильнику і заправляти майонезом і сметаною безпосередньо перед подачею.
  • Прикрасити салат можна зеленню, зеленим горошком або вареною морквою.

Новорічний салат «по-царськи» з кальмара і червоної ікри

Складові:

  • кальмар заморожений – 1 кг .;
  • яйця – 7 шт .;
  • червона ікра – 100 г .;
  • твердий сир – 150 гр .;
  • майонез;
  • зелень;
  • сіль за смаком.

приготування:

  • Розморожуємо кальмари, очищаємо від плівки, моєму і відварюємо протягом декількох хвилин.
  • Варимо круто яйця і очищаємо від шкаралупи.
  • Робимо з яєць прикраси у вигляді квіточок.
  • Нарізаємо кальмари соломкою.
  • Відокремлюємо білки від жовтків.
  • Білки, жовтки і сир натираємо на середній тертці.
  • Жовтки поки відставляємо в сторону.
  • Змішуємо кальмари, натерті білки і заправляємо майонезом
  • Додаємо половину баночки ікри і все ретельно перемішуємо додаванням солі.
  • Пластиковий контейнер застилає харчовою плівкою.
  • Відправляємо наш салат в контейнер і ретельно його утрамбовуємо.
  • Перевертаємо вміст контейнера на блюдо і покриваємо шаром майонезу.
  • Посипаємо салат подрібненим жовтком.
  • Робимо в пакеті майонезу невеликий отвір і робимо такі грати.
  • Викладаємо в отримані ромбики ікру.
  • Прикрашаємо салат раніше приготованими квіточками з яєць і зеленню.

Салат у вигляді тигра – символу 2022 року

Складові:

  • яловича печінка – 700 гр .;
  • гливи – 200-300 гр .;
  • яйця – 2 шт. (Зварити заздалегідь.);
  • солона соломка – за смаком;
  • солоні огірки – 5-7 шт .;
  • апельсин – 1 шт. (Великий);
  • мандарин – 2 шт .;
  • зерна граната – 2 ст. л .;
  • зелений горошок – 150-200 гр .;
  • морква – 3 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт .;
  • майонез – 2-3 ст. л .;
  • рослинне масло – на смак;
  • зелень – за смаком;
  • пучок кропу – 1 шт .;
  • сіль за смаком.

приготування:

  • Помийте яловичу печінку і обсмажте її до повної готовності на рослинній олії.
  • Поріжте яловичу печінку соломкою.
  • Наріжте дрібно гливи, посоліть і обсмажте до готовності.
  • Тепер подрібніть ріпчасту цибулю четвертинками.
  • На великій тертці натріть моркву. Тушкуйте моркву і цибулю окремо.
  • Не забудьте про солоні огірки. Їх потрібно дрібно порізати.
  • Складіть все готові інгредієнти разом з солоними огірками і змішайте з майонезом. Посоліть за смаком.
  • Викладіть свіжу зелень на тарілку. Використовуйте будь-яку за смаком.
  • Зверху покладіть солону соломку.
  • Тепер викладаємо салат і надаємо йому форму кісточки.
  • Змастіть майонезом «кістка», покришите навколо яєчного жовтка.
  • З апельсина зробіть голову тигра. Вушка і лапки – мандаринові шкірки. З оливок зробіть кігтики і очі. А з яєчного білка – щічки. Націдив оливки на солоні соломки. Ось і вийшов салат «Тигр».

Як прикрасити салати на Новий рік 2022

У рік Тигра важливо не тільки зробити смачні і ситні салати, а й оригінально їх представити на новорічному столі. Виявляється, з простого і звичного салату, наприклад «Олів’є» можна зробити справжній кулінарний шедевр. Для цього потрібно мінімум інгредієнтів. Головне, включити фантазію. Наприклад, використовуючи звичайну зелень, зерна граната, консервованої кукурудзи, ягоди винограду, зірочки, вирізані з сиру, ковбаси, яєць, буряка, моркви і т. П., Можна зробити салат у вигляді різдвяного вінка.

Буде доречним зробити салат і в формі новорічних годин.

Пір’я зеленої цибулі можуть перетворити будь-який салат в ошатну ялинку.

Оригінально буде виглядати салат у вигляді сніговика

Салат можна представити у вигляді ялинкової іграшки.

Такий Дід Мороз стане прикрасою будь-якої трапези.

Дуже часто салати оформляють у вигляді новорічних символів, наприклад, у вигляді шишки, рукавички, дзвіночка, різдвяного чобітка, підкови.

В оздобленні салатів популярні зимові сюжети.

Хоча, деякі господині на Новий рік люблять згадати літо і тому прикрашають страви подібним чином.

Можна зробити акцент не на форму самого салату, а на його подачу.

Наприклад, презентувати салати в посуді оригінальної форми

Останнім часом стало популярним подавати салати, зроблені за допомогою кулінарного кільця.

Також незвично виглядають салати в овочах і фруктах.

Іноді доцільно подавати салати в замороженому вигляді, особливо це стосується фруктових салатів на десерт.

В даний час стали популярні салати в форматі bite-size. Це, коли інгредієнти розміщують на одному зі складових салату. Це може бути брусок огірка, половинка авокадо і т.п.

Салат з морепродуктів можна подати в натуральній раковині.

На корпоративах часто розміщують салати в їстівної посуді.

Деякі досвідчені господині використовують креативну подачу страв, щоб здивувати своїх гостей. Наприклад, салат Капрезе подають у вигляді ось таких грибочків.

А звичайне «Олів’є» в такій романтичній формі.

 

Справжній захват викликають салати у формі букетів.

Якщо ви бажаєте вразити своїх близьких наповал, то можна для салатів використовувати оригінальний посуд, наприклад, таку:

Можна спробувати уявити частування у вигляді салатного бару.

Таким чином, можна надати гостям самим вибирати інгредієнти і соуси.



Create Account



Log In Your Account