Салати з кальмарами на Новий рік 2020: смачно і корисно

Морепродукти на наших столах частіше з’являються в свята, оскільки для більшості вони все ще залишаються чимось екзотичним, але не із-за вартості або їх дефіциту. Господині часто просто не знають, як їх готувати.

Чому б не зламати цей стереотип і приготувати смачні салати з кальмарами на Новий рік 2020? У підбірці рецептів, представленій нижче, кожна хазяйка зможе знайти ті смакові поєднання, які припадуть до смаку її сім’ї, а докладні рецепти з фото допоможуть приготувати закуски без проблем, минаючи можливі невдачі.

Новорічний салат з кальмарами і маринованою цибулею

Ця закуска за своїм складом дуже нагадує улюблений багатьма дорослими і дітьми салат з крабовими паличками з тією лише різницею, що замість крабового м’яса використовуються консервовані кальмари:

  • 200 р консервованих кальмарів;
  • 120 г моркви;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 60 г рисової крупи;
  • 60 р майонезу;
  • сіль, спеції.

Рецепт по кроках:

  • Відварити рис, але щоб він залишився розсипчастим, тому зручніше готувати вже пропарену крупу в окремих пакетиках для варіння. Гарячий рис відкинути на друшляк, промити прохолодною водою і залишити, щоб вода стекла.
  • Ріпчасту цибулю очистити, нашаткувати кубиками і скласти в глибоку миску. Потім залити розчином оцту і води (1:1), залишити на 20-30 хвилин, щоб цибуля промаринувался.
  • Моркву і курячі яйця відварити до готовності і повністю остудити.
  • Консервовані кальмари, відварену моркву і яйця нарізати однаковими кубиками, додати до них промитий рис і цибулю, попередньо віджавши з нього рідину, в якій він маринувався.
  • Заправити все майонезом, перемішати, дати трохи настоятися і можна подавати на новорічний стіл, попередньо прикрасивши на свій смак.

Салат з кальмарами, огірком і яйцем

Набір продуктів, які використовуються в процесі приготування, дуже простий. Але завдяки м’ясу правильно приготовлених морепродуктів, страва виходить ситною та смачною. Таке частування блискавично зникне з новорічного столу.

Список інгредієнтів:

  • 500 г кальмарів;
  • 200 г свіжого огірка;
  • 80 г ріпчастої цибулі;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 20 г кропу;
  • 60 г сметани;
  • 10 г гірчиці;
  • сіль, спеції;
  • листя салату.

Черговість дій:

  • Тушки кальмарів позбавити від внутрішньої хорди, обшпарити окропом і акуратно зняти шкірку. Підготовлений морепродукт після цього опустити на 3-4 хвилини в киплячу воду, потім остудити і нарізати тонкою соломкою, розрізаючи кожну тушку на 4 частини.
  • Яйця зварити круто. Після охолодження розділити на білки і жовтки. Перші нарізати кубиками, а жовтки залишити для салатної заправки.
  • Цибулю нашаткувати кубиками або тонкими півкільцями, при бажанні її можна замаринувати або просто обшпарити окропом, щоб пішла гіркота.
  • Кріп промити, обсушити і дрібно порубати. Огірок нарізати тонкою довгою соломкою.
  • Всі нарізані продукти скласти в миску відповідного літражу. Потім розім’яти варені жовтки, з’єднати їх з гірчицею, сметаною. Отриманим соусом заправити салат.
  • Листя салату промити, дати їм обсохнути, потім викласти на сервірувальне блюдо, а зверху – гіркою готовий салат.

Для подачі можна використовувати ніжні листя пекінської капусти, вийде також апетитно, особливо, якщо взяти фіолетовий її сорт.

Новорічна закуска з кальмарів і свіжих овочів

Свіжі огірки і помідори зараз можна придбати на протязі всього року, так чому б не використовувати їх для приготування салатів. На Новий 2020 рік така закуска не буде важкою для шлунка, а доповнити її можна найрізноманітнішими продуктами, наприклад, дарами моря:

  • 300 г кальмарів;
  • 300 г пекінської капусти;
  • 200 г свіжого огірка;
  • 200 г жовтих помідорів;
  • 10-15 г кропу;
  • 5-10 мл лимонного соку;
  • оливкова олія;
  • зерна граната для прикраси;
  • сіль і спеції.

Хід роботи:

  • Кальмари підготувати і відварити так, як і в попередньому рецепті. Після охолодження нашаткувати їх невеликою соломкою.
  • Капусту нашаткувати соломкою. Огірки натерти на тертці для корейської моркви або теж покришити в соломку.
  • Помідори розрізати навпіл, акуратно ложечкою вибрати насіння, а м’якоть нашаткувати соломкою. Зелень дрібно порубати.
  • Змішати овочі та морепродукти, заправити оливковою олією і лимонним соком. Добавити в закуску сілль і спеції, перед подачею прикрасити зернами граната і цілою гілочкою кропу.

Якщо не вдасться купити жовті помідори, то можна взяти і більш звичні червоні. З ними закуска стане ще яскравіше, але потрібно віддати перевагу сортам з м’ясистою м’якоттю, щоб страва не потекла.

Салат з кальмарами і морквою по-корейськи

У цій страві немає нічого зайвого. Процес її приготування нескладний, тільки от швидким його не назвеш, оскільки і моркву і мешканців морських глибин доведеться замаринувати самостійно, але це того варто. Адже пікантні нотки східних спецій нікого не залишать байдужим.

Пропорції необхідних інгредієнтів:

  • 600 г кальмарів;
  • 500 г моркви;
  • 140 г ріпчастої цибулі;
  • 20 г часнику;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 20 г солі;
  • 5 г цукру;
  • 5 г меленого коріандру;
  • 5 мл оцту;
  • чорний і червоний мелений перець за смаком.

Алгоритм дій:

  • Моркву нашаткувати на спеціальній тертці, посипати її сіллю і цукром, полити оцтом, а потім все старанно розім’яти руками.
  • Підготувати тушки кальмарів і проварити їх в киплячій воді 2-3 хвилини після закипання. Далі відкинути на друшляк, остудити і нарізати соломкою. Нашатковані морепродукти залити соєвим соусом і залишити на півгодини настоятися.
  • На сковороді з рослинним маслом обсмажити до красивої рум’яності нарізану тонкими півкільцями цибулю.
  • З моркви віджати сік, що виділився, додати пропущений через прес часник, коріандр і перець, залити зверху гарячою олією з цибулею, перемішати і теж настоювати півгодини.
  • Через відведений час з’єднати овочі і м’ясо мешканців морських глибин, перемішати і витримати перед подачею 2-3 години в холодильнику. Прикрасити смачний салат можна гілочкою зелені.

Святковий салат з крабовими паличками і ікрою

У цій закусці об’єдналися всі продукти, які господині змітають з полиць магазинів під час підготовки до святкування Нового року 2020. Блюдо, яке виходить в результаті традиційним назвати складно, але тим більше захоплених слів подяки почує господиня.

У процесі приготування знадобляться:

  • 500 г відварених кальмарів;
  • 400 г крабових паличок;
  • 250 г твердого сиру;
  • 6 білків відварених яєць;
  • 140 г червоної ікри;
  • 80 г ріпчастої цибулі;
  • 150 г майонезу;
  • 5 г цукру;
  • 45 мл оцту;
  • сіль, перець.

Як приготувати салат на Новий рік:

  • Цибулю нашаткувати дрібною соломкою, скласти в миску, посипати цукром і гарненько розім’яти руками. Потім полити оцтом і залити водою, щоб рідина повністю покрила овоч.
  • Поки цибуля буде маринуватися нашаткувати інші інгредієнти, зробити це потрібно такою ж тонкою соломкою, тільки сир натерти на крупній тертці.
  • Щоб зробити листковий салат, підготовлені інгредієнти по черзі викладають в кулінарне кільце і перемазують майонезом, а зверху викладають ікру.
  • Якщо господині немає бажання довго возитися, то можна з’єднати подрібнені продукти і половину норми ікри, заправити майонезом. Потім викласти в кулінарне кільце, а зверху – решту ікри. Оформити квіточками з огірка і гілочками кропу.

Закуска з огірком і яйцем

Простий, але соковитий салат, навіть фото якого викликає апетит, можна приготувати всього з трьох основних інгредієнтів:

  • 350 г варених кальмарів;
  • 300 г свіжих огірків;
  • 3 варених круто яйця;
  • 60 гр майонезу;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • Яйця очистити і нарізати кубиками. Огірки вимити, витерти і нашаткувати соломкою. Якщо шкірка виявиться занадто твердою, то її краще зняти овочечисткою.
  • Тушку вареного кальмара розпустити уздовж на чотири частини і перетворити в тонку соломку. Потім з’єднати з іншими компонентами закуски, заправити майонезом і добавити спеції.
  • Перед подачею додати страві прямокутну або круглу форму, прикрасити рубаним кропом і листочками м’яти.

Салат з консервованих кальмарів з оливками

Зовсім не обов’язково, щоб новорічні салати були заправлені жирним майонезом. Чудово впишеться у святкове застілля і порадує як шлунок, так і очі, пісний середземноморський салат з консервованими морепродуктів.

Для його приготування слід підготувати:

  • 200 гр консервованих у власному соку або олії кальмарів;
  • 150 г свіжих томатів;
  • 90 г свіжих огірків;
  • 50 г болгарського перцю;
  • 50 г оливок;
  • 40 г листя салату;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 5 мл лимонного соку;
  • сіль і спеції.

Кроки по приготуванню:

  • З консервованих кальмарів злити рідину. Болгарський перець і огірки нашаткувати соломкою.
  • Помідори нарізати кубиками. Якщо використовувати черрі, то їх можна розрізати на четвертинки. Оливки подрібнити будь-яким способом.
  • Листя салату вимити, обсушити і порвати руками на великі шматки. На блюдо для сервірування викласти рване листя, а зверху решту перемішаних інгредієнтів.
  • Рослинне масло з’єднати із соком лимона і спеціями. Цієї заливкою полити зверху страву.

Для цієї закуски можна взяти і свіжі морепродукти, але в цьому випадку їх потрібно попередньо відварити в підсоленій соді зі спеціями.

«Цезар» з морепродуктами

Цей салат багатьом більше подобається, ніж Олів’є або крабовий, так чому б не приготувати його на Новий 2020 рік по-новому з креветками і кальмарами замість курки.

Пропорції необхідних інгредієнтів для страви:

  • 100 г зеленого салату;
  • 150 г твердого сиру;
  • 100 г відварених кальмарів;
  • 80 г варених очищених креветок;
  • ½ Лимона (сік);
  • 30 г майонезу;
  • сухарики з багета;
  • помідори черрі і оливки для прикраси.

Послідовність дій:

  • Вимите листя салату крупно порвати руками і викласти на сервірувальне блюдо. Кальмарів нарізати соломкою і викласти на листя, зверху в довільному порядку розкидати креветки.
  • Сир перетворити на дуже дрібну стружку, яким посипати зверху. Майонез змішати з лимонним соком і спеціями. Цим соусом полити блюдо зверху.
  • Перед подачею прикрасити хрусткими рум’яними сухариками, приготованими з багета в духовці, а також помідорами чері та оливками.

З авокадо, креветками і кунжутом

У попередніх закусках використовувалися варені і консервовані кальмари, в даному рецепті передбачається їх обсмажування. Такий цікавий і з багатим смаком салат на Новий рік Щура незмінно викличе справжній фурор.

Для приготування слід підготувати:

  • 300 г варених кальмарів;
  • 100 г креветок;
  • 100 г салату;
  • 100 г жовтого болгарського перцю;
  • 150 гр помідорів;
  • ½ Авокадо;
  • рослинна олія, сік лимоний, сіль, перець і насіння кунжуту.

Готуємо наступним чином:

  • Авокадо нарізати кубиками, помідори – невеликими шматочками, і перець соломкою. Салат вимити і дрібно нашаткувати або порвати руками.
  • Варені кальмари нашаткувати кільцями і буквально за кілька хвилин обсмажити на розпеченій сковороді з рослинним маслом.
  • Креветки відварити, остудити, очистити і також буквально по одній хвилинці обсмажити в олії.
  • Обсмажені морепродукти з’єднати з овочами. З лимонного соку, рослинного масла, солі і спецій приготувати заправку, якою полити закуску. Перед подачею посипати страву прогрітим на сухій сковороді насінням кунжуту.

У висновку хочеться окремо зробити акцент на підготовці, а саме процесі відварювання кальмарів. Ні в якому разі не можна перетримати їх у киплячій воді, у цьому випадку м’ясо перетвориться в жорстку масу. Декількох хвилин буде достатньо, щоб морепродукти проготувалися. Дотримання цього правила дозволить готувати смачні салати з кальмарами до Нового року 2020 та на інші свята.



Create Account



Log In Your Account