Напередодні кожного Нового року господарки намагаються дізнатися, як краще догодити майбутньому покровителю. Це свято не стане винятком. Тому один з найпопулярніших питань в мережі – «Що повинно бути на столі в рік Тигра 2022?». Для того, щоб розібратися, необхідно ближче познайомитися з майбутнім господарем 2022 року і дізнатися його смакові пристрасті.
Що сподобається покровителю 2022 року. Що повинно бути на столі
Тотемом наступних дванадцяти місяців стане Чорний Водяний Тигр. Він має свої смаки й уподобання, тому ті, хто бажає йому сподобатися, повинні враховувати це.
Тигр відноситься до імпульсивних тваринам, настрій якого може змінитися миттєво. Правда, через те, що 2022 рік проходитиме в водної стихії, характер хижака буде трохи пом’якшений. Він не буде таким категоричним і буде з розумінням ставитися до багатьох речей. Це стосується, як новорічного оздоблення, так і святкового столу.
З огляду на, що Тигр відноситься до хижих тварин, на столі в обов’язковому порядку має бути м’ясо. Причому воно повинно бути різним. Невідомо, з яким настроєм з’явитися біля дверей вашого будинку майбутній тотем і, чим йому захочеться поласувати.
Господиню при приготуванні гарячих страв можуть вибрати свинину, яловичину, телятину і навіть птицю. Хоча, добувати птах тигр не вміє і навряд чи курка, качка або гусак наситять його. Найбільш апетитними для нього будуть баранина або телятина.
М’ясо можна готувати самим різним способом: гасити, відварювати, смажити, запікати і т.д. Найвдалішим варіантом можуть бути шашлики або будь-яке м’ясо, приготоване на грилі або природному вогні.
Якщо можливості запекти м’ясо на грилі або на багатті немає, то його можна приготувати в духовці або навіть на сковорідці.
Чи не відмовиться покровитель і від страв, де м’ясо є складовою частиною. Це можуть бути всілякі салати, закуски, заливні страви, рулети, ковбаси і т.п.
Так як Тигр любити поїсти, стіл повинен буквально ломитися від різноманітних страв. Можна приготувати кілька гарячих страв, зробити нарізку з ковбас і копченостей. Прикрасить стіл і всілякі салати і закуски в формі тотема.
Покровитель не буде проти і рибних страв. Річкова або морська риба може бути запечена в духовці або приготовлена на грилі.
Хоча, тотем не був помічений в любові до солодкого, він завдяки своїй толерантності зрозуміє, якщо на столі буде різноманітна здоба, випічка і солодощі.
Так як Тигр відноситься до диких тварин для нього природним і природним буде присутність на столі різної зелені, овочів і фруктів. Порадують його помаранчеві цитрусові, червоні яблука і тропічні фрукти, які оточують його в життя.
Вимоги до подачі страв і сервірування столу
Господаря року вважають царем звірів. Тому царствена особа, любить, щоб все виглядало красиво і витончено. Це повинні врахувати господині, при приготуванні страв та зробити, так щоб вони виглядали апетитно і привабливо. Особливо уважно потрібно поставитися до сервіруванні столу. Різні страви потрібно подати в привабливою посуді. Не завадить розмістити в центрі столу і фігурку тотема. Це переконає майбутнього господаря року в тому, що вся ця краса зроблена для нього.
Що небажано готувати на Новий 2022 рік
Фахівці радять не використовувати дичину при приготуванні новорічних страв. Це застереження пов’язане з тим, що тигр не любить ділитися своєю здобиччю.
Краще підготувати новорічне меню з зрозумілих і звичних страв. На новорічному столі обов’язково має бути гаряче, закуски, салати, здоба, солодкі страви.
Гарячі страви
Таких страв на Новий 2022 рік найкраще приготувати кілька:
Баранина у вині
інгредієнти :
баранина – 1 кг;
айва – 0,8 кг;
біле сухе вино – 0,5 мл;
сало – 0,1 кг;
цибуля – 4 цибулини;
спеції за смаком.
приготування :
М’ясо нарізаємо на шматочки середньої величини.
Лук і сало перекручуємо на м’ясорубці.
Тушкуємо м’ясо на повільному вогні до м’якого стану.
Додаємо сало з цибулею і продовжуємо гасіння.
Вливаємо в блюдо вино і тушкуємо ще 60 хвилин.
Подрібнюємо айву на невеликі шматочки і також додаємо в блюдо.
Перед подачею прикрашаємо страву зеленню.
М’ясо по-царськи
інгредієнти :
корейка – 1,2 кг .;
бекон – 100 гр .;
хрін з буряком – 2 ст. л .;
жовток – 1-го яйця;
яблуко (симиренко) – 1 шт .;
дижонская гірчиця – 2 ст. л .;
часник – 1 зубчик;
оливкова олія – 1 ст. л .;
перець;
сіль.
приготування :
Корейку моєму і робимо поздовжній розріз.
Змішуємо подрібнений часник, сіль і перець.
Натираємо цією сумішшю корейку з усіх боків.
Ми залишаємо маринуватися протягом 4 годин в холодильнику.
Натираємо яблуко і змішуємо його з хріном з буряком.
Дрібно нарізаємо бекон і додаємо до раніше підготовленої суміші і добре перемішуємо.
Начинку рівномірно викладаємо на м’ясний пласт.
Звертаємо корейку в рулет і перев’язуємо ниткою.
Розміщуємо корейку в рукав і запікаємо в духовці 50 хвилин пі температурі 180 градусів.
Змішуємо діжонську гірчицю з жовтком.
Дістаємо м’ясо з рукава, змащуємо гірчичним соусом і відправляємо знову в духовку до утворення золотистої скоринки.
Перед подачею знімаємо нитка і нарізаємо на порційні шматочки.
Страву можна прикрасити зеленню або подати з улюбленим соусом.
Стейк з мармурової яловичини
інгредієнти :
мармурова яловичина – 500 гр .;
оливкова олія – 2 ст. л .;
перець мелений;
сіль.
Для салату :
помідори – 2 шт .;
цибуля – 1/2 шт .;
масло не рафінований – 2 ст. л.
приготування :
Добре розігріваємо сковороду.
Обсмажуємо стейк з двох сторін по дві хвилини.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Розміщуємо туди м’ясо на 10 хвилин.
М’ясо солимо і перчимо до смаку.
Робимо салат з помідорів і цибулі з додаванням олії.
Подаємо стейк з салатом на святковий стіл.
Рецепти закусок
На 2020 рік краще закуски робити з додаванням різних сортів м’яса.
Свинячий рулет з язиком
інгредієнти :
язик яловичий 500 г .;
свиняча шия 700 г .;
бекон (нарізка) 5-6 шт .;
суміш перців;
прованські трави;
гвоздика 2 шт .;
запашний перець 3 шт .;
лавровий лист 1-2 шт .;
чай (чорний) 2-3 ч. л;
сіль.
приготування:
Своїм та відварюємо язик з додаванням спецій.
Готуємо чайний маринад шляхом змішування з гвоздикою, запашним перцем і лавровим листом і доведення до кипіння.
Після приготування мови очищаємо його від шкіри і занурюємо в приготований маринад.
Не до кінця надрізаємо свинячу шию і розкриваємо, як книжку.
Посипаємо її травами, перцем, сіллю і злегка відбиваємо.
Вирівняну по товщині свинину застилає пластинками бекону.
Далі викладаємо маринований мову і звертаємо в щільний рулет.
Рулет перев’язуємо ниткою, загортаємо в фольгу і поміщаємо в жароміцної посуді в духовку, нагрітої до 240 градусів.
Запікаємо м’ясо протягом 30 хвилин і залишаємо остигати прямо в духовці.
Після охолодження зливаємо рідину і ставимо рулет під прес на ніч в холодильник.
Перед подачею розрізати на порційні шматочки і прикрашаємо зеленню.
Холодець зі свининою і яловичиною
інгредієнти :
свинячі ніжки – 1,2 кг .;
яловичина на кості – 1,2 кг .;
морква – 3 шт .;
цибуля ріпчаста – 2 шт .;
лавровий лист – 3 шт .;
перець духмяний – 5 шт .;
перець чорний горошком – 5 шт .;
часник – 4 зуб .;
гвоздика – 5 шт .;
сіль – 1,5 ст. л.
приготування :
Миєму яловичину і ніжки.
Заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Після декількох хвилин кипіння зливаємо бульйон і моєму м’ясо.
Знову заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Після закипання вогонь зменшуємо і даємо нудитися м’яса не менш 4 годин.
Додаємо в бульйон крупно нарізану моркву, цибулю і спеції і Томім м’ясо ще протягом години.
Додаємо лавровий лист і кип’ятимо ще 20 хвилин.
Після цього виймаємо м’ясо і проціджуємо бульйон.
Даємо м’ясу і бульйону охолонути.
Потім розділяємо м’ясо на волокна і розкладаємо по глибоких тарілках.
Пропускаємо часник через прес і викладаємо невеликими порціями на м’ясо.
Заливаємо м’ясо бульйоном і відправляємо в холодне місце застигати.
Перед подачею слід перевернути посуд з холодцем на блюдо і прикрасити зеленню.
Змащуємо м’ясо отриманим маринадом і відправляємо в холодильник на ніч.
Вранці поміщаємо м’ясо в рукав і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів.
Випікаємо свинину 90 хвилин.
Після цього вимикаємо духовку і залишаємо м’ясо там до повного охолодження.
Потім нарізаємо свинину на порційні шматочки, прикрашаємо зеленню і блюдо можна подавати до столу.
Новорічні салати
Для зустрічі Нового 2022 року також ще краще вибрати салати, до складу яких входить м’ясо, копченості або ковбаса. Легкі салати з овочів краще залишити на інші часи. Тигру необхідна ситна і м’ясна їжа.
Салат з беконом і овочами «Ялинка»
інгредієнти :
бекон (в / к) – 250 гр .;
огірок (свіжий) – 1 шт .;
цибуля ріпчаста – 1 шт .;
цукор – 1 пучку .;
лимон (або 9% оцет);
яйце куряче (варене) – 2 шт .;
майонез (оливковий) – 100 гр .;
помідори черрі (для прикраси) – 4 шт .;
мандарин (для прикраси) – 1 шт .;
чорний перець;
сіль.
приготування :
Нарізаємо окіст кубиками.
Очищаємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і натираємо окремо на тертці.
Цибулю нарізаємо кубиками і заливаємо гарячою водою.
Нарізаємо огірок соломкою і частина кружечками (для прикраси).
Після охолодження води з цибулею зливаємо її.
змішуємо бекон, цибуля, натерте яйце і огірок.
Додаємо лимонний сік і дрібку цукру.
Все ретельно перемішуємо з додаванням майонезу і солі.
Форму змащуємо майонезом і робимо шар з білків.
Далі викладаємо бекон з овочами і формуємо подобу ялинки.
Посипаємо салат жовтком і змащуємо майонезом.
Перевертаємо форму на святкову тарілку.
Прикрашаємо блюдо помідорами чері, кружечками огірка і зеленню. Для контрастності можна використовувати часточки мандарина.
Святковий салат «Гриб»
інгредієнти :
яловичина варена – 400 гр .;
печериці свіжі – 400 гр .;
яйця варені – 4 шт .;
цибуля ріпчаста – 1 шт .;
морква варена – 1 шт .;
сир – 50 гр .;
кукурудза консервована – 1/2 банки;
майонез;
зелень;
масло рослинне;
сіль.
приготування :
Нарізаємо гриби у вигляді кубиків і обсмажуємо в маслі.
Натираємо на дрібній тертці сир, білки і морква.
Нарізаємо кубиками м’ясо і жовтки.
Подрібнюємо цибулю.
Змішуємо кукурудзу з грибами, м’ясом, цибулею і жовтками.
Заправляємо суміш майонезом, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
Формуємо з маси гриб.
Ніжку прикрашаємо білком, а капелюшок – морквою і сиром.
Прикрашаємо зеленню і можна подавати до столу.
Салат з язиком
інгредієнти :
мова свинячий – 300 гр .;
огірок свіжий – 150 гр .;
яйця – 3 шт .;
консервований зелений горошок – 200 гр .;
сметана 20% – 100 гр .;
варений жовток – 1 шт .;
гірчиця готова – 1 ч. л .;
цибуля (кримський, солодкий) – 60 гр .;
зелень петрушки – 1 Пуч .;
сіль, чорний мелений перець.
приготування :
Нарізаємо м’ясо і огірок кубиками.
Подрібнюємо цибулю у вигляді тонких пір’їнок.
Шаткуємо петрушку, залишивши кілька гілочок для прикраси.
Змішуємо ці інгредієнти з зеленим горошком.
Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
Робимо заправку, змішавши гірчицю, тертий жовток і сметану за допомогою віночка.
Додаємо заправку в салат, перемішуємо і прикрашаємо гілочками петрушки.
Десерт
Десерт на рік Тигра може бути не обов’язково солодким. Можна приготувати його також з м’ясними продуктами. Напевно, господареві 2022 року сподобається:
Пиріг з листкового тіста з сосисками і сиром
інгредієнти :
сосиски – 10 шт .;
листкове бездріжджове тісто – 500 гр .;
яйце – 2 шт .;
сир – 200 гр.
приготування :
Розкачуємо тісто.
Загортаємо в нього сосиски.
Збиваємо яйце і змащуємо.
Розрізаємо виріб на рівні частини і поміщаємо в форми для випікання.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо протягом 20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.
Як десерт також можна приготувати рулет з лаваша з м’ясною начинкою, чебуреки, а також сирний кекс.