Що повинно бути на столі в рік Тигра 2022

Напередодні кожного Нового року господарки намагаються дізнатися, як краще догодити майбутньому покровителю. Це свято не стане винятком. Тому один з найпопулярніших питань в мережі – «Що повинно бути на столі в рік Тигра 2022?». Для того, щоб розібратися, необхідно ближче познайомитися з майбутнім господарем 2022 року і дізнатися його смакові пристрасті.

Що сподобається покровителю 2022 року. Що повинно бути на столі

Тотемом наступних дванадцяти місяців стане Чорний Водяний Тигр. Він має свої смаки й уподобання, тому ті, хто бажає йому сподобатися, повинні враховувати це.

Тигр відноситься до імпульсивних тваринам, настрій якого може змінитися миттєво. Правда, через те, що 2022 рік проходитиме в водної стихії, характер хижака буде трохи пом’якшений. Він не буде таким категоричним і буде з розумінням ставитися до багатьох речей. Це стосується, як новорічного оздоблення, так і святкового столу.

З огляду на, що Тигр відноситься до хижих тварин, на столі в обов’язковому порядку має бути м’ясо. Причому воно повинно бути різним. Невідомо, з яким настроєм з’явитися біля дверей вашого будинку майбутній тотем і, чим йому захочеться поласувати.

Господиню при приготуванні гарячих страв можуть вибрати свинину, яловичину, телятину і навіть птицю. Хоча, добувати птах тигр не вміє і навряд чи курка, качка або гусак наситять його. Найбільш апетитними для нього будуть баранина або телятина.

М’ясо можна готувати самим різним способом: гасити, відварювати, смажити, запікати і т.д. Найвдалішим варіантом можуть бути шашлики або будь-яке м’ясо, приготоване на грилі або природному вогні.

Якщо можливості запекти м’ясо на грилі або на багатті немає, то його можна приготувати в духовці або навіть на сковорідці.

Чи не відмовиться покровитель і від страв, де м’ясо є складовою частиною. Це можуть бути всілякі салати, закуски, заливні страви, рулети, ковбаси і т.п.

Так як Тигр любити поїсти, стіл повинен буквально ломитися від різноманітних страв. Можна приготувати кілька гарячих страв, зробити нарізку з ковбас і копченостей. Прикрасить стіл і всілякі салати і закуски в формі тотема.

Покровитель не буде проти і рибних страв. Річкова або морська риба може бути запечена в духовці або приготовлена ​​на грилі.

Хоча, тотем не був помічений в любові до солодкого, він завдяки своїй толерантності зрозуміє, якщо на столі буде різноманітна здоба, випічка і солодощі.

Так як Тигр відноситься до диких тварин для нього природним і природним буде присутність на столі різної зелені, овочів і фруктів. Порадують його помаранчеві цитрусові, червоні яблука і тропічні фрукти, які оточують його в життя.

Вимоги до подачі страв і сервірування столу

Господаря року вважають царем звірів. Тому царствена особа, любить, щоб все виглядало красиво і витончено. Це повинні врахувати господині, при приготуванні страв та зробити, так щоб вони виглядали апетитно і привабливо. Особливо уважно потрібно поставитися до сервіруванні столу. Різні страви потрібно подати в привабливою посуді. Не завадить розмістити в центрі столу і фігурку тотема. Це переконає майбутнього господаря року в тому, що вся ця краса зроблена для нього.

Що небажано готувати на Новий 2022 рік

Фахівці радять не використовувати дичину при приготуванні новорічних страв. Це застереження пов’язане з тим, що тигр не любить ділитися своєю здобиччю.

Краще підготувати новорічне меню з зрозумілих і звичних страв. На новорічному столі обов’язково має бути гаряче, закуски, салати, здоба, солодкі страви.

Гарячі страви

Таких страв на Новий 2022 рік найкраще приготувати кілька:

Баранина у вині

інгредієнти :

  • баранина – 1 кг;
  • айва – 0,8 кг;
  • біле сухе вино – 0,5 мл;
  • сало – 0,1 кг;
  • цибуля – 4 цибулини;
  • спеції за смаком.

приготування :

  • М’ясо нарізаємо на шматочки середньої величини.
  • Лук і сало перекручуємо на м’ясорубці.
  • Тушкуємо м’ясо на повільному вогні до м’якого стану.
  • Додаємо сало з цибулею і продовжуємо гасіння.
  • Вливаємо в блюдо вино і тушкуємо ще 60 хвилин.
  • Подрібнюємо айву на невеликі шматочки і також додаємо в блюдо.
  • Перед подачею прикрашаємо страву зеленню.

М’ясо по-царськи

інгредієнти :

  • корейка – 1,2 кг .;
  • бекон – 100 гр .;
  • хрін з буряком – 2 ст. л .;
  • жовток – 1-го яйця;
  • яблуко (симиренко) – 1 шт .;
  • дижонская гірчиця – 2 ст. л .;
  • часник – 1 зубчик;
  • оливкова олія – ​​1 ст. л .;
  • перець;
  • сіль.

приготування :

  • Корейку моєму і робимо поздовжній розріз.
  • Змішуємо подрібнений часник, сіль і перець.
  • Натираємо цією сумішшю корейку з усіх боків.
  • Ми залишаємо маринуватися протягом 4 годин в холодильнику.
  • Натираємо яблуко і змішуємо його з хріном з буряком.
  • Дрібно нарізаємо бекон і додаємо до раніше підготовленої суміші і добре перемішуємо.
  • Начинку рівномірно викладаємо на м’ясний пласт.
  • Звертаємо корейку в рулет і перев’язуємо ниткою.
  • Розміщуємо корейку в рукав і запікаємо в духовці 50 хвилин пі температурі 180 градусів.
  • Змішуємо діжонську гірчицю з жовтком.
  • Дістаємо м’ясо з рукава, змащуємо гірчичним соусом і відправляємо знову в духовку до утворення золотистої скоринки.
  • Перед подачею знімаємо нитка і нарізаємо на порційні шматочки.
  • Страву можна прикрасити зеленню або подати з улюбленим соусом.

Стейк з мармурової яловичини

інгредієнти :

  • мармурова яловичина – 500 гр .;
  • оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • перець мелений;
  • сіль.

Для салату :

  • помідори – 2 шт .;
  • цибуля – 1/2 шт .;
  • масло не рафінований – 2 ст. л.

приготування :

  • Добре розігріваємо сковороду.
  • Обсмажуємо стейк з двох сторін по дві хвилини.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Розміщуємо туди м’ясо на 10 хвилин.
  • М’ясо солимо і перчимо до смаку.
  • Робимо салат з помідорів і цибулі з додаванням олії.
  • Подаємо стейк з салатом на святковий стіл.

Рецепти закусок

На 2020 рік краще закуски робити з додаванням різних сортів м’яса.

Свинячий рулет з язиком

інгредієнти :

  • язик яловичий 500 г .;
  • свиняча шия 700 г .;
  • бекон (нарізка) 5-6 шт .;
  • суміш перців;
  • прованські трави;
  • гвоздика 2 шт .;
  • запашний перець 3 шт .;
  • лавровий лист 1-2 шт .;
  • чай (чорний) 2-3 ч. л;
  • сіль.

приготування:

  • Своїм та відварюємо язик з додаванням спецій.
  • Готуємо чайний маринад шляхом змішування з гвоздикою, запашним перцем і лавровим листом і доведення до кипіння.
  • Після приготування мови очищаємо його від шкіри і занурюємо в приготований маринад.
  • Не до кінця надрізаємо свинячу шию і розкриваємо, як книжку.
  • Посипаємо її травами, перцем, сіллю і злегка відбиваємо.
  • Вирівняну по товщині свинину застилає пластинками бекону.
  • Далі викладаємо маринований мову і звертаємо в щільний рулет.
  • Рулет перев’язуємо ниткою, загортаємо в фольгу і поміщаємо в жароміцної посуді в духовку, нагрітої до 240 градусів.
  • Запікаємо м’ясо протягом 30 хвилин і залишаємо остигати прямо в духовці.
  • Після охолодження зливаємо рідину і ставимо рулет під прес на ніч в холодильник.
  • Перед подачею розрізати на порційні шматочки і прикрашаємо зеленню.

Холодець зі свининою і яловичиною

інгредієнти :

  • свинячі ніжки – 1,2 кг .;
  • яловичина на кості – 1,2 кг .;
  • морква – 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • лавровий лист – 3 шт .;
  • перець духмяний – 5 шт .;
  • перець чорний горошком – 5 шт .;
  • часник – 4 зуб .;
  • гвоздика – 5 шт .;
  • сіль – 1,5 ст. л.

приготування :

  • Миєму яловичину і ніжки.
  • Заливаємо водою і доводимо до кипіння.
  • Після декількох хвилин кипіння зливаємо бульйон і моєму м’ясо.
  • Знову заливаємо водою і ставимо на вогонь.
  • Після закипання вогонь зменшуємо і даємо нудитися м’яса не менш 4 годин.
  • Додаємо в бульйон крупно нарізану моркву, цибулю і спеції і Томім м’ясо ще протягом години.
  • Додаємо лавровий лист і кип’ятимо ще 20 хвилин.
  • Після цього виймаємо м’ясо і проціджуємо бульйон.
  • Даємо м’ясу і бульйону охолонути.
  • Потім розділяємо м’ясо на волокна і розкладаємо по глибоких тарілках.
  • Пропускаємо часник через прес і викладаємо невеликими порціями на м’ясо.
  • Заливаємо м’ясо бульйоном і відправляємо в холодне місце застигати.
  • Перед подачею слід перевернути посуд з холодцем на блюдо і прикрасити зеленню.

Буженина в коньячному маринаді

інгредієнти :

  • свинина 800 гр .;
  • маринад;
  • цибуля – 1 шт .;
  • часник – 3 зубчики;
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л .;
  • гостра паприка – 1/4 ч. л .;
  • спеції до м’яса – 1 ч. л. з гіркою;
  • коньяк – 50 мл .;
  • соєвий соус – 1 ст. л .;
  • рослинне масло без запаху – 2 ст. л .;
  • чорний перець горошком – 1/2 ч. л .;
  • запашний перець – 8-10 горошин;
  • лавровий лист – 3-4 листи;
  • сіль – 1/3 ч. л.

приготування :

  • змішуємо рослинне масло з соєвим соусом, коньяком, спеціями, гірчицею, лавровим листом.
  • Подрібнюємо цибулю і часник і додаємо в цю суміш.
  • Змащуємо м’ясо отриманим маринадом і відправляємо в холодильник на ніч.
  • Вранці поміщаємо м’ясо в рукав і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів.
  • Випікаємо свинину 90 хвилин.
  • Після цього вимикаємо духовку і залишаємо м’ясо там до повного охолодження.
  • Потім нарізаємо свинину на порційні шматочки, прикрашаємо зеленню і блюдо можна подавати до столу.

Новорічні салати

Для зустрічі Нового 2022 року також ще краще вибрати салати, до складу яких входить м’ясо, копченості або ковбаса. Легкі салати з овочів краще залишити на інші часи. Тигру необхідна ситна і м’ясна їжа.

Салат з беконом і овочами «Ялинка»

інгредієнти :

  • бекон (в / к) – 250 гр .;
  • огірок (свіжий) – 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • цукор – 1 пучку .;
  • лимон (або 9% оцет);
  • яйце куряче (варене) – 2 шт .;
  • майонез (оливковий) – 100 гр .;
  • помідори черрі (для прикраси) – 4 шт .;
  • мандарин (для прикраси) – 1 шт .;
  • чорний перець;
  • сіль.

приготування :

  • Нарізаємо окіст кубиками.
  • Очищаємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і натираємо окремо на тертці.
  • Цибулю нарізаємо кубиками і заливаємо гарячою водою.
  • Нарізаємо огірок соломкою і частина кружечками (для прикраси).
  • Після охолодження води з цибулею зливаємо її.
  • змішуємо бекон, цибуля, натерте яйце і огірок.
  • Додаємо лимонний сік і дрібку цукру.
  • Все ретельно перемішуємо з додаванням майонезу і солі.
  • Форму змащуємо майонезом і робимо шар з білків.
  • Далі викладаємо бекон з овочами і формуємо подобу ялинки.
  • Посипаємо салат жовтком і змащуємо майонезом.
  • Перевертаємо форму на святкову тарілку.
  • Прикрашаємо блюдо помідорами чері, кружечками огірка і зеленню. Для контрастності можна використовувати часточки мандарина.

Святковий салат «Гриб»

інгредієнти :

  • яловичина варена – 400 гр .;
  • печериці свіжі – 400 гр .;
  • яйця варені – 4 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • морква варена – 1 шт .;
  • сир – 50 гр .;
  • кукурудза консервована – 1/2 банки;
  • майонез;
  • зелень;
  • масло рослинне;
  • сіль.

приготування :

  • Нарізаємо гриби у вигляді кубиків і обсмажуємо в маслі.
  • Натираємо на дрібній тертці сир, білки і морква.
  • Нарізаємо кубиками м’ясо і жовтки.
  • Подрібнюємо цибулю.
  • Змішуємо кукурудзу з грибами, м’ясом, цибулею і жовтками.
  • Заправляємо суміш майонезом, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  • Формуємо з маси гриб.
  • Ніжку прикрашаємо білком, а капелюшок – морквою і сиром.
  • Прикрашаємо зеленню і можна подавати до столу.

Салат з язиком

інгредієнти :

  • мова свинячий – 300 гр .;
  • огірок свіжий – 150 гр .;
  • яйця – 3 шт .;
  • консервований зелений горошок – 200 гр .;
  • сметана 20% – 100 гр .;
  • варений жовток – 1 шт .;
  • гірчиця готова – 1 ч. л .;
  • цибуля (кримський, солодкий) – 60 гр .;
  • зелень петрушки – 1 Пуч .;
  • сіль, чорний мелений перець.

приготування :

  • Нарізаємо м’ясо і огірок кубиками.
  • Подрібнюємо цибулю у вигляді тонких пір’їнок.
  • Шаткуємо петрушку, залишивши кілька гілочок для прикраси.
  • Змішуємо ці інгредієнти з зеленим горошком.
  • Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  • Робимо заправку, змішавши гірчицю, тертий жовток і сметану за допомогою віночка.
  • Додаємо заправку в салат, перемішуємо і прикрашаємо гілочками петрушки.

Десерт

Десерт на рік Тигра може бути не обов’язково солодким. Можна приготувати його також з м’ясними продуктами. Напевно, господареві 2022 року сподобається:

Пиріг з листкового тіста з сосисками і сиром

інгредієнти :

  • сосиски – 10 шт .;
  • листкове бездріжджове тісто – 500 гр .;
  • яйце – 2 шт .;
  • сир – 200 гр.

приготування :

  • Розкачуємо тісто.
  • Загортаємо в нього сосиски.
  • Збиваємо яйце і змащуємо.
  • Розрізаємо виріб на рівні частини і поміщаємо в форми для випікання.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Випікаємо протягом 20 хвилин.
  • За кілька хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.

Як десерт також можна приготувати рулет з лаваша з м’ясною начинкою, чебуреки, а також сирний кекс.



Create Account



Log In Your Account