Смачні м’ясні страви на Новий 2022 рік

Всі ми знаємо, як швидко летить час в передсвятковій метушні. До новорічних свят вже менше місяця, тому я пропоную вже сьогодні подумати які гарячі страви на Новий 2022 рік можна приготувати.

Перед обговоренням м’ясних страв, хочу нагадати, що зустрічати ми будемо – рік водяного тигра. Наш тотем тварина серйозна, тому вважає за краще корисні, ситні і, звичайно, смачні страви.

Які страви полюбляє Тигр – символ 2022


Майбутній покровитель року відноситься до сильних і потужних тварин. Для підтримки своєї форми йому необхідні якісні та корисні продукти. Тигр любить ситно поїсти, тому новорічний стіл 2022 має бути наповнений різноманітними стравами. Це можуть бути страви з м’яса, риби, морепродуктів, овочів, круп і т. д. Спосіб приготування може бути дуже різним. Тигру до вподоби калорійна їжа, на приготування якої йде мінімум часу. Зате в ній зберігаються всі мікроелементи і вітаміни. У 2022 році доречно гаряче, приготоване на відкритому вогні або грилі. Подібні страви прості в приготуванні і не вимагають додаткових витрат часу.

Якщо господиня бажає показати свою бездоганну майстерність в приготуванні екзотичних або складних страв, то її старання не будуть залишені без уваги з боку нового господаря року.

Особливо сподобаються Тигру і абсолютно нові страви з м’яса, риби, птиці, морепродуктів і овочів. Головне, щоб нові експерименти господинь були пов’язані з китайською кухнею. 

Серед рекомендацій до новорічного столу можна згадати наявність великої кількості зелені, овочів, фруктів і звичайно м’яса. Адже Тигр обожнює всі ці продукти.

Свинина з подвійною начинкою


Блюдо ситне, смачне, красиве, що важливо і, завдяки різним начинкам – оригінальне.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок (з антрекотом) – 4 кг .;
  • сальний бекон – 9 скибками. / 150 гр .;
  • помідори – 4 шт .;
  • часник – 3 головки;
  • чорнослив (без кісточок) – 200 гр .;
  • волоські горіхи – 100-200 гр .;
  • сіль велика;
  • чорний перець;
  • яблучний оцет (6%) – 3 ч. л .;
  • рослинна олія

Кухонна магія:

  • Щоб м’ясо було соковитим, візьміть свинячий ошийок, що переходить в антрекот.
  • Розтираємо з усіх боків нашу свининку крупною сіллю. Відставляємо і займаємося начинкою.
  • Заливаємо чорнослив оцтом, даємо постояти.
  • В цей час кружечками нарізаємо помідори, солимо без страху. Кружечки підуть всередину свинини і поділяться частиною солі з м’ясом.
  • Пропускаємо часник через чеснокодавку, перчимо і додаємо масло, приблизно 2 столові ложки.
  • Переходимо до дроблення горіхів, якщо це волоський горіх, то досить розрізати кожну половинку навпіл.
  • Якщо ви готуєте на велику компанію, відповідно, шматок м’яса великий і краще його смажити на деку. Якщо шматочок маленький, можна запекти в рукаві. Змащуємо деко маслом, укладаємо щільно скибочки бекону, солимо.
  • Викладаємо свинину на бекончик і приступаємо до фарширування. Помідори будемо укладати на антрекот. Це пісна частина. По лінії кістки робимо надрізи з відстанню один від одного 1,5 см., Трохи солимо їх і акуратно кладемо кружечок помідора з часником. Так начиняємо всю першу частину шматка м’яса.
  • На другій половинці робимо також розрізи, але з відстанню в 1 см. Підсолюємо, промазуємо часниковим соусом, кладемо горіхи, потім чорнослив і знову горіхи.
  • Укладаємо навколо м’яса помідори, що залишилися, змащуємо це все (включаючи свинину) маслом.
  • І тут є два розвитку подій. Перше – ми всю цю красу обтягуємо харчової плівкою і прибираємо на ніч у холодильник. Друге – відразу ставимо в розігріту при 200 градусах духовку, зменшуючи температуру до 180. Готуємо приблизно 1,5 години, але важливо після перших 15-30 хвилин, накрити м’ясо фольгою і залишити пропікатися в такому вигляді. Однак в будь-якому випадку орієнтуйтеся по ходу, можливо для вашої духовки такий варіант не підходить і фольгу вам потрібно буде прибрати.
  • Далі вам залишиться лише посипати страву зеленню перед подачею на стіл.
  • Соковита курочка з горіхами і чорносливом


    З куркою є і більш прості і смачні страви, але у нас все-таки свято, хочеться родзинки.

    Інгредієнти:

    • курочка – 1 тушка;
    • часник – 2 зубчики;
    • чорнослив (без кісточок) – 200 гр .;
    • горіхи – 200 гр .;
    • соус томатний – 2 ст. л .;
    • сметана – 2 ст. л .;
    • сіль і перець.

    Кухонна магія:

  • Замочуємо чорнослив в окропі.
  • Ретельно промиваємо нашу птицю, потім дуже акуратно за допомогою столової ложки знімаємо шкірку. На спинці шкірку знімаємо гострим ножем. Крильця і ​​останні фаланги акуратно прибираємо разом зі шкірою. На цих фото показаний весь процес покроково.
  • Затягнувши шкірку в області шиї, розкладаємо її на великій плоскій тарілці.
  • Частину, що залишилася «голу» тушку позбавляємо від кісток і перемелюємо м’ясо в фарш.
  • Наш розмочений чорнослив нарізаємо соломкою, кидаємо в фарш. Сюди ж кладемо подрібнені волоські горіхи, пропущений через чеснокодавку часничок, приправляємо cіллю, перцем і перемішуємо.
  • Отриманим курячим фаршем заповнюємо шкірку, надаючи більш природний вигляд.
  • Зав’язуємо ниткою шкірку в нижній частині, щоб начинка не випала. 
  • Змішуємо сметану з томатним соусом і змащуємо цим рукотворну курочку.
  • Ставимо в духовку при 170 градусах на 40 хвилинок.
  • Викладаємо курку на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо, розрізавши на порційні шматочки.

    Качка з яблуками під маринадом по новому рецепту


    Ну, який стіл без дичини? Саме качка асоціюється з цим словом. Хтось скаже, що банально. Але! У нас є незвичайний маринад і хто вам заважає небанально прикрасити це звичайне блюдо?

    Інгредієнти:

    • качка – 1 тушка, вагою близько 2 кг .;
    • яблука – 1 кг .;
    • часник – 4 зубчики (або сушений 1 ч.л);
    • апельсин – 1 шт;
    • лимон -1 шт .;
    • розмарин і чебрець (можна використовувати приправу «сушені трави»);
    • сіль – 1 ст.л;
    • сушені лимонні листя – за бажанням.

    Ще для яблучного соусу нам знадобиться:

    • цукор тростинний – 50 гр;
    • лимонна цедра – 1 ч.л;
    • апельсиновий сік – 40 мл;
    • яблука – 3 шт;
    • лимонний сік – 20 мл;
    • жир і сік з качки – 10 ст.л;
    • апельсинова цедра – 1 ч.л.

    Ще нам знадобиться додатково близько 800 грам яблук для того, щоб зробити подушку і нафарширувати нашу птицю перед тим, як відправляти її в духовку. Для прикраси потрібні будуть ягоди журавлини, салатні листя, зелень.

    Кухонна магія:

  • Беремо тушку, потрошимо, очищаємо, видаляємо шийку і огузок, оглядаємо на наявність «пеньків», якщо вони є прибираємо за допомогою пінцета. Ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушничками.
  • Готуємо маринад, для чого 1 кг яблук натираємо на дрібній тертці.
  • З лимона і апельсина знімаємо цедру і додаємо до яблучного пюре.
  • Потім з апельсина і лимона видавлюємо сік і виливаємо сюди ж.
  • Також в маринад додаємо сіль, розмарин, листя лимона, чебрець і перемішуємо.
  • Кладемо сюди качку і натираємо її повністю нашим маринадом, додаючи його також всередину тушки.
  • Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо птицю в холодильник на добу, щоб вона промаринувалося. За цей час потрібно буде її пару раз перевернути.
  • Після закінчення потрібного часу, форму застилаємо фольгою і готуємо яблука, з яких будемо робити подушку, щоб качка не прилипла. Якщо у вас є спеціальне пристосування для видалення серцевини з яблук, тоді можна буде нарізати їх кружальцями. Ну а якщо немає, то видаляємо її будь-яким зручним способом й нарізаємо яблука не дуже тонко часточками. Розладжуватися їх на фольгу.
  • З качки зчищають весь маринад, щоб він не обгорів в духовці. Кладемо її в форму з яблуками і з усіх боків і всередині ще натираємо сіллю, часником і чорним перцем.
  • У решти яблук, які ми залишали для подушки і фарширування, видаляємо серцевину і розрізаємо їх на 4 частини. Кладемо їх в маринад, щоб вони ввібрали його аромат.
  • І потім фаршируємо ними качку.
  • Закріплюємо дерев’яною шпажкою.
  • Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку при 180 градусах на 1.5 години. Як вийде зазначений час, дістаємо качку і кладемо її в окрему тарілку
  • збираємо сік і жир, що виділився, який нам знадобиться для приготування соусу. Також трохи поливаємо їм птицю.
  • Потім накриваємо фольгою і відправляємо в духовці ще хвилин на 30-40.
  • Тепер прийшла черга яблучного соусу. Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в сотейник, сюди ж виливаємо апельсиновий і лимонний сік, качиний жир, додаємо цедру з апельсина і лимона, тростинний цукор.
  • Перемішуємо, доводимо до кипіння і на невеликому вогні під закритою кришкою будемо готувати хвилин 15.
  • Потім перемелюємо занурювальним блендером до однорідності і знову доводимо до кипіння. Соус готовий.
  • Далі дістаємо качку з духовки, поливаємо її жиром і відправляємо готуватися ще хвилин на 20, але вже без фольги. За цей час птах гарненько підрум’яниться і можна буде подавати його до столу.
  • Прикрашаємо підготовлене блюдо свіжою зеленню, салатним листям, запеченими яблуками, журавлиною. Подавайте його разом з яблучним соусом.

    Рулет «Конфетті»


    Це справжня «палочка-виручалочка» для тих, у кого мало часу на приготування новорічного столу. Як то кажуть, «поставив і забув». Просто ідеально підходить для зустрічі 2022 року, відноситься до новинок рецептів.

    Знадобиться:

    • 1 кг фаршу будь-якого;
    • 225 г консервованої кукурудзи;
    • 200 г моркви;
    • 160 г заморозки горошку (розморозити заздалегідь);
    • 2 цибулини;
    • 90 г панірувальних сухарів;
    • яйце (+ може знадобитися ще одне);
    • Сіль, перець, приправи за бажанням.

    Кухонна магія:

  • Цибулину і моркву ріжемо кубиками і обсмажуємо до м’якості на олії.
  • У фарш кладемо сухарики, кукурудзу, горошок, приправи, яєчко, підсолюємо і перемішуємо.
  • Сюди ж додамо овочеву зажарку і ще раз перемішуємо. Для більшої пластичності можна розбити ще одне яєчко.
  • Можна запікати рулетик в фользі. Для цього робимо його в два шари і формуємо прямо на ному рулет. Загортаємо, а краєчки скручуємо, як у цукерки.
  • Можна взяти спеціальну прямокутну форму, застелити її фольгою і викласти готову м’ясо-овочеву масу. Верх закрити і на годину запікати при 200 градусах. Після чого дістати форму, дати постояти хвилинок десять, і можна виймати.
  • Робимо нарізку і подаємо. Можна їсти гарячим, але смачно і остиглим. Розріз виходить дуже яскравий і незвичайний.

    «Перепелині ніжки»


    Ця страва дуже популярна, з’їдається практично моментально. Насправді такі ніжки робляться з будь-якого фаршу, тіста і соломки солоної – так ми імітуємо невеликі обсмажені стегенця перепелів.

    На приготування йде близько півгодини, хоча на перший погляд може здатися, що часу потрібно витратити багато. З’їдаються швидко, так що відразу готуйте кілька порцій.

    Продукти потрібні такі:

    • 350 г м’ясного або курячого фаршу;
    • яйце;
    • 1-1,2 скл. борошна;
    • 50 мл води;
    • сіль;
    • 100 мл рослинного масла.

    Для кляру:

    • яйце;
    • 5 стіл. л. панірувальних сухарів.

    Кухонна магія:

  • В першу чергу потрібно підготувати звичайне пельмінне тісто. Розбиваємо яйце, солимо і доливаємо трохи води, збиваємо до пишності. Додаємо просіяне борошно, замішуємо не дуже туге тісто, щоб воно не липло до рук.
  • Половину тіста розгортаємо, чашкою вирізаємо кола, краще вмочати ємність в борошно.
  • В серединку кожного кола викладаємо заздалегідь підготовлений фарш (вже з сіллю і спеціями). На ньому розміщуємо соломку таким чином, щоб два кінця палички визирали з кола.
  • З’єднуємо краєчки кола з тіста по типу вареників.
  • Гострим ножем, вмочуємо в борошно, розрізаємо заготовки на дві рівні частини. Зріз нехай залишається відкритим.
  • Окремо збиваємо ще яєчко. У ньому вмокаємо наші заготовки і паніруємо в сухарях.
  • Підсмажуємо в розігрітій олії з кожного боку приблизно по хвилинці до рум’яності. Витягуємо на паперовий рушник або серветку.
  • Викладаємо на плоску велику тарілку з салатним листям, оформляємо свіжою зеленню. Можна зробити різні соуси в якості доповнення.


Create Account



Log In Your Account