Смачні салати на Новий 2020 рік: нові рецепти

Приготування ситних і смачних салатів на новорічне застілля давно вже стало традицією. В одному блюді господині примудряються поєднувати м’ясо і фрукти, рибу та овочі, ягоди і горіхи. Салати на Новий рік 2020 роблять рубаними і листковими, подають в тарталетках і у вигляді коктейлів, оформляють за допомогою сервіровки в кільця і навіть згортають рулетами. Благо, різноманітність продуктів на прилавках супермаркетів дозволяє повною мірою реалізувати свою кулінарну фантазію. Пропонуємо брати на замітку прості і смачні ідеї салатів 2020 вже зараз. А для тих, хто не звик спрощувати, теж знайдеться парочка страв, здатних здивувати гостей за столом.

«Мімоза-2020»

Добірку варто почати з тематичного салату, присвяченого символу 2020-го року, – Білій Металевій Крисі. Оригінальністю відрізняється і сам рецепт, і його оформлення. Замість звичних сардин в його склад входить консервована горбуша, а прикрасою служать симпатичні мишенята, виконані з відварених яєць.

Салат на Новий рік Криси 2020 - Мімоза (фото)

Компоненти для страви:

  • 6 яєць (одне для прикраси і п’ять в основний склад);
  • 100 г сиру напівтвердих сортів;
  • 100 г вершкового масла (жирність 82,2 %);
  • 1 банка горбуші (близько 250 г);
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 моркви;
  • 1 ст. л. оцту (концентрація 9%);
  • 1 ст. л. цукру;
  • 20 мл очищеної води;
  • 250-300 г майонезу;
  • 3 перцю горошком або 3 пряні гвоздики.

Як готувати:

  • Головку цибулі очистіть від лушпиння і наріжте як можна дрібніше.
  • Викладіть цибулю в окрему ємність, додайте воду, оцет і цукор. Добре перемішайте і залиште маринуватися. Поки підготуєте інші продукти, цибуля буде готова – з неї піде гіркота, а залишиться приємна гострота.
  • Моркву заздалегідь відваріть. Вона доходить до готовності приблизно за 40 хвилин. Очистіть і натріть на тертці з середніми отворами.
  • Від шматка сиру відріжте тонку скибочку – вона знадобиться для прикраси. Інший сир натріть на дрібну тертку і відкладіть в сторону.
  • Жовтки відокремте від білків і натріть обидва компоненти подрібніше в різні ємності.
  • Консервовану горбушу викладіть в піалу разом з маслом. За допомогою вилки розімніть до консистенції пюре, витягуючи великі кісточки.
  • Маринований лук відкиньте на дрібний друшляк або відіжміть маринад вручну.
  • Продукти готові, можна приступати до формування листкового салату. Візьміть широку плоску тарілку і намагайтеся викладати шари так, щоб закуска нагадувала головку сиру з відрізаною скибочкою.
  • Нижнім шаром викладіть половину білків і покрийте їх майонезом. Потім – половину моркви і майонез, знову сир з майонезом і половину порції горбуші.
  • Потім укладіть всю мариновану цибулю, майонез, залишки моркви і риби. Прямо на рибний шар дрібно натріть вершкове масло. Краще брати заморожений продукт – його буде легше натерти.
  • Тертими жовтками ретельно покрийте боки і верх салату, щоб він став схожий на головку жовтого сиру.
  • Для прикраси варене яйце розріжте навпіл, з шматочка сиру виріжте мишачі вушка.
  • В половинках яєць виконайте розрізи і вставте в них вирізані вуха. Увіткніть горошини перцю або суцвіття гвоздики – це мишачі очі і ніс.
  • Одну мишу укладіть на верхівку салату, а іншу – всередину «скибочки».

В інгредієнтах не вказана сіль, оскільки консервована риба і майонез і так досить солоні. На фото нижче ще один варіант виготовлення їстівної миші з підручних продуктів. Його теж можна використовувати для прикраси салату – і не тільки «Мімози», а будь-якого іншого, приготованого на святковий стіл 2020.

Фото - Криса є прикрасою новорічного салату 2020

«Ананас»

Дуже ефектно і екзотично на застіллі буде виглядати салат, поданий у човниках зі свіжого ананаса. Хоча страву не можна назвати бюджетною, але її незвичайний смак і подача того варті. Салат запам’ятається всім присутнім, а приготування займе не більше півгодини. Найскладніше в рецепті – розрізати ананас і витягти з нього соковиту м’якоть.

Салат до Нового року 2020 з ананасом - фото

Що знадобиться для приготування:

  • 1 свіжий ананас невеликого розміру;
  • 200 г очищених креветок;
  • 150 г твердого сиру;
  • 4 ст. л. солодкої консервованої кукурудзи;
  • нежирний майонез;
  • сіль за смаком.

Покрокове приготування:

1. Спочатку відваріть креветки, щоб до подачі салату вони встигли охолонути. Розморожені тушки киньте в окріп і варіть на середньому вогні від 3 до 10 хвилин в залежності від розміру креветки. За бажанням у воду додайте спеції і сіль. Злийте з каструлі рідину і залиште креветки остуджувати.

Новорічний салат із креветок

2. Гострим ножем акуратно розріжте ананас вздовж.

3. Зробіть кілька надрізів у м’якоті, щоб її було зручно витягувати. Озброївшись ложкою вийміть м’ясисту частину. На цьому етапі можна промокнути отриманий човник паперовим рушником. Це допоможе прибрати залишки соку, щоб салат не «поплив» на столі.

Розрізаємо ананас для новорічного салату

4. Витягнуту м’якоть поріжте і викладіть в окрему ємність.

5. Сир наріжте кубиками, з кукурудзи злийте маринад.

6. З’єднайте  креветки, сир, кукурудзу і ананас.

7. Додайте майонез, посоліть і перемішайте. Наповніть ананасові човники салатом і подавайте до столу.

Готувати цю страву краще безпосередньо перед застіллям, поки ананас не пустив сік. Можна нарізати основні інгредієнти заздалегідь, а заправляти майонезом і розкладати по лодочкам за кілька хвилин до подачі.

Зробити салат «Ананас» ще яскравіше допоможуть дольки помідорів чері і листочки зелені.

Фото рецепт - простий ананасовий салат

«Крабик»

Улюблений салат з крабовими паличками не дарма так популярний. Він має ніжний смак, легко готується і складається з інгредієнтів, доступних в будь-який час року. А якщо використовувати майонез мінімальної жирності, блюдо вийде малокалорійним і майже дієтичним.

Новорічний салат 2020 з крабовими палочками

Список продуктів на компанію з 8 чоловік:

  • 0,5 кг крабових паличок;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 банка консервованої кукурудзи (близько 300-350 г);
  • 1 великий свіжий огірок;
  • 1 велика варена морква (за бажанням);
  • 3-4 ст. л. майонезу;
  • кріп, сіль і перець – за смаком.

Як готувати:

  • Моркву вимийте і відваріть протягом 40 хвилин у злегка підсоленій воді. Готовність перевіряйте ножем – він повинен легко входити у коренеплід.
  • Яйця відварюйте протягом 10 хвилин після закипання.
  • Огірок розріжте вздовж, чайною ложкою видаліть насіння і нарубаєте дрібними кубиками.
  • Так само дрібно нарубаєте яйця, крабові палички і морквину, щоб шматочки всіх інгредієнтів були приблизно однакових розмірів.
  • У глибокій ємності змішайте кукурудзу, яйця, овочі, крабові палички і майонез. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Викладіть салат гіркою на плоску тарілку, злегка утрамбуйте і прикрасьте свіжим рубаним кропом.

Є найрізноманітніші рецепти крабових салатів з додаванням морепродуктів, відварної картоплі, без огірків і вареної моркви. Ви можете з імпровізувати і використовувати той варіант, який люблять у вас в родині.

Приготування салату на рік Криси 2020 - фото рецепт

«Новорічний подарунок»

Салат, приготований за цим рецептом, відрізняється оригінальним декором, здатним прикрасити навіть самий нудний стіл. Ідеальне поєднання рису, риби та авокадо зробить смак страви незрівнянним і дуже гармонійним.

Дуже гарний салат до нового 2020 року

Необхідні продукти:

  • 4 ст. л. рисової крупи;
  • 300 г слабосоленої форелі;
  • чверть лимона;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 шт. авокадо;
  • 3 великих курячих яйця;
  • майонез і сіль за смаком;
  • зелень петрушки і зерна граната для оформлення.

Покроковий рецепт:

  • Рис ретельно промийте кілька разів. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, посоліть і відварюйте до готовності. Для цього рецепта краще взяти довгастий пропарений рис – він не злипається і виходить розсипчастим. Якщо ваші рисинки злиплися, промийте їх у друшляку під проточною водою і залиште стікати.
  • Очистіть авокадо від шкірки, наріжте дрібними кубиками і збризніть лимонним соком, щоб м’якоть не потемніла і придбала пікантний смак.
  • Огірок наріжте кубиками. Якщо попався соковитий екземпляр, відіжміть з нарізаної м’якоті рідину.
  • Половину шматка риби наріжте слайсами шириною близько 1 см – вони послужать прикрасою салату. Другу половину подрібніть середнім кубиком.
  • Яйця відваріть круто. Білки натріть на тертці з великими отворами, жовтки – як можна дрібніше, практично в крихту.
  • Салат викладайте в 7 шарів – відварений рис, шматочки авокадо, кубики форелі, знову рис, авокадо, яєчний жовток і білок. У вас повинна вийти гірка, з усіх боків покрита білками.
  • Зі слайсів форелі викладіть акуратну сіточку і прикрасьте ячейки гранатовими зернами. Завершальний штрих – гілочки зелені і квітка із тонких шматочків риби.

А ось ще три варіанти оформлення «подарункового» салату – зі смородиною, слайсами з риби і вареної моркви.

«Сніжинка»

Якщо ви любите порційні види салатів, які можна подавати окремо кожному гостю, тоді беріть на озброєння цей рецепт салату на Новий 2020 рік. Тільки майте на увазі, що для подачі потрібні красиві прозорі креманки, в яких буде добре проглядатися листкова структура страви.

Порціонний салат до Нового року 2020

На 6 порцій вам знадобляться:

  • 2 свіжих огірка;
  • 2 головки цибулі;
  • 300-350 г курячого філе;
  • 300 г свіжих печериць;
  • 150 г волоських горіхів;
  • 5 варених яєць;
  • 250 г майонезу;
  • зелень для декору;
  • сіль і спеції за смаком.

Процес готування покроково:

  • Куряче філе промийте, покладіть в каструлю з холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання посоліть і відварюйте протягом 30 хвилин. Якщо хочете прискорити процес варіння, заздалегідь наріжте філе на кілька шматочків.
  • Готову і охолоджену курку розберіть на волокна або дрібно наріжте. Розкладіть по креманкам першим шаром.
  • Гриби і цибулини наріжте соломкою і відправте на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте до тих пір, поки інгредієнти не стануть м’якими і не придбають золотистий відтінок. Не забудьте посолити і приправити спеціями. Зніміть з вогню і остудіть.
  • Огірки ретельно вимийте, наріжте кубиками і викладіть в креманки поверх курки.
  • Варені яйця розділіть на білки і жовтки, натріть окремо на тертці.
  • Поверх огірків укладіть жовтки, потім обсмажені з цибулею гриби і яєчні білки.
  • Волоські горіхи подрібніть в ступці і присипте ними верх салату в кожній креманці.
  • Прикрасьте блюдо гілочками зелені.

Не забувайте кожен шар салату змащувати майонезом, розподіляючи його по всій площі. Салат буде набагато смачніше, якщо ядра горіхів попередньо обсмажити на сухій сковороді, а відварене куряче філе замінити копченим. Блюдо виходить досить ситним і калорійним, так що ваші гості точно не залишаться голодними.

А це красиві креманки, в яких можна подати листковий салат до Нового 2020 року:

«Цезар»

Салат з гордою назвою «Цезар» міцно закріпився в ресторанних меню і отримав десятки різноманітних інтерпретацій. Складні рецепти «Цезаря» включають десятки інгредієнтів з численними приправами, екзотичними видами зелені і плодів. Але для домашнього приготування можна взяти рецепт простіше, тим більше, що цікавий смак салату від цього ніяк не постраждає.

Фото новорічного салату Цезар

Список компонентів:

  • 200 г курячого філе;
  • 1 пучок салатних листків;
  • 5-6 шт. помідорів черрі;
  • 80 г сиру твердих сортів;
  • 3-4 скибочки черствого білого хліба;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. олії оливи;
  • 1 сире яйце;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 1 соковитий лимон;
  • сіль і спеції.

Ця кількість продуктів розрахована на 3 порції – салат можна приготувати на великій загальній тарілці і поставити на стіл. Якщо гостей багато, відповідно збільшіть кількість компонентів в 2 або 3 рази.

Опис рецепту:

1. Яйце помістіть в жароміцний посуд і залийте окропом. Залиште на 3-5 хвилин, щоб вміст шкаралупи трохи згорнувся.

2. З лимона вичавити сік. Соку вийде набагато більше, якщо обдати цитрус гарячою водою.

3. Сир натріть на дрібну тертку і помістіть в глибоку піалу.

4. До сиру додайте 2 столові ложки лимонного соку, гірчицю і зубчик часнику, пропущений через прес. Сюди ж розбийте яйце, витримане в окропі.

5. Блендером змішайте компоненти до однорідного стану – це соус для майбутнього салату.

6. Деко застеліть пергаментним папером, увімкніть духовку розігріватися до температури 180 °С.

7. Білий хліб нарізати середнім кубиком і після чого укладіть на підготовлений пергамент.

8. Роздавлений часник змішайте з оливковою олією і збризніть цією сумішшю шматочки хліба.

9. Поставте деко з хлібом в духовку на 3-5 хвилин. Кубики повинні підсушитися і злегка підрум’янитися. Для цих цілей також підійде мікрохвильова піч з функцією «Гриль» – тримайте в ній сухарики близько 5 хвилин.

10. Курячу грудку порізати на шматочки середнього розміру товщиною близько 1 см.

11. Обсмажте філе на оливковій олії до рум’яного кольору.

12. Салатне листя порвіть руками і викладіть на дно блюда.

13. Обсмажену курку наріжте на смужки, сир наріжте соломкою.

14. На листя салату викладіть курячу грудку і сир, а також розрізані на часточки помідори черрі і часникові сухарики.

15. Зверху полийте яєчно-гірчичним соусом.

Перемішувати «Цезар» не потрібно – подавайте його на стіл відразу ж після приготування. Сухарики додавайте в останню чергу, щоб до самої трапези вони залишалися хрусткими. Салатне листя не прийнято різати ножем – це може змінити смак готової страви.

Генеральський салат

Закуска по цьому рецепту виходить дуже ситною і поживною, незважаючи на те, що готується без м’яса. Варена печінка надає страві особливої бархатистої консистенції, створюючи прекрасне поєднання з солоними огірочками і смаженою цибулею.

Фото смачного генеральского салату на Новий рік 2020

Для приготування візьміть:

  • 0,3 кг печінки (свинячої або яловичої);
  • 1 цибулину;
  • 2 невеликі моркви;
  • 2 маринованих або солоних огірка;
  • 2 склянки молока;
  • рослинну олія для обсмажування овочів;
  • запашний перець-горошок – 2-3 шт.;
  • майонез, мелений перець і сіль – за смаком.

Докладний рецепт:

  • Печінку промийте під проточною водою, видаліть плівку і великі прожилки. Замочіть на півгодини в молоці, щоб субпродукт позбавився від гіркоти і став м’яким.
  • Вимочену в молоці печінку відправте в каструлю, залийте водою, посоліть і додайте перець горошком.
  • Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 30-40 хвилин, періодично видаляючи піну шумівкою.
  • Злийте з готової печінки воду, охолодіть і натріть на крупній тертці (можна нарізати дрібною соломкою).
  • Солоні огірки дрібно порубайте і відіжміть, щоб виділилася рідина.
  • Цибулю наріжте півкільцями і помістіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом обсмажуватися.
  • Поки смажиться цибуля, наріжте соломкою сиру моркву і теж відправте в сковороду. Смажте кілька хвилин до м’якості і золотистого відтінку.
  • З’єднайте овочі з печінкою і заправте майонезом. При бажанні ще посоліть і поперчіть.

Генеральський салат можна готувати заздалегідь, оскільки йому буде потрібно мінімум 2 години на просочення в холодильнику. Зате така закуска на новорічному столі 2020 не потече і залишиться дуже смачною навіть на наступний день.

«Гранатовий браслет»

Незвичайний яскравий салат на Новий рік 2020 ось уже кілька років поспіль складає серйозну конкуренцію «Олів’є» та «Шубі». Продукти укладаються шарами у формі кільця і прикрашаються гранатовими зернами, що робить закуску дивно схожою на жіночу прикрасу.

Список інгредієнтів:

  • 500 г м’якоті яловичини;
  • 2 невеликих буряків;
  • 3 шт. картоплі;
  • 2 шт. моркви;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 г ядер волоських горіхів;
  • зерна одного граната;
  • 200-250 мл майонезу;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль і прянощі.

Покрокова інструкція:

  • Шматок яловичини вимийте і відправте в глибоку каструлю з киплячою водою. Дочекайтеся повторного закипання і зменшіть потужність до мінімуму. Варіть м’ясо протягом 40 хвилин, не забуваючи прибирати піну. За 10 хвилин до готовності додайте сіль і прянощі за своїм розсудом. З яловичиною добре поєднуються розмарин, чебрець, мускатний горіх і орегано.
  • Буряк, моркву і картоплю можна відварювати в одному посуді. Моркву і картопляні бульби виймайте через півгодини після закипання води, буряк повинен варитися близько 1 години.
  • Відварені овочі до м’якості остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці в окремі ємності.
  • Зваріть круто яйця, подрібніть на тертці з дрібними отворами.
  • Охолоджену яловичину розберіть на волокна.
  • Горіхові ядра підсушіть на сухій сковороді до тих пір, поки не з’явиться приємний аромат.
  • Цибулю дрібно порубайте і обсмажте до прозорості.
  • Гранат акуратно розріжте, щоб не пошкодити зерна. Очистіть зернятка від перетинок і викладіть в окремий посуд.
  • На велику плоску тарілку встановіть високий стакан – він допоможе створити те саме кільце з підготовлених продуктів.
  • Навколо склянки нижнім шаром викладіть яловичину і покрийте сіточкою з майонезу.
  • Наступний шар – морква, горіхи і майонез, потім картоплю і знову майонез.
  • Ще одним шаром буде половина порції буряків, смажена цибуля і горіхи. Змастіть все майонезом і викладіть яйця. Потім знову майонез і другу частину буряків.
  • Верх «браслета» змастіть майонезом, злегка пригладжуючи інгредієнти і надаючи їм форму акуратного кільця.
  • Вийміть з серцевини салату склянку, прикрасьте по всьому периметру гранатовими зернами, верхівку оформіть гілочкою свіжої зелені.

Велика кількість овочів в «Гранатовому браслеті» робить його ідеальною закускою до Нового 2020 року Криси. А від одного тільки виду цього колоритного салатику поліпшується настрій.

«Веселка»

Головна перевага «райдужного» салату – його варіативність. На одній страві можна змішувати різні інгредієнти – свіжі сезонні овочі, зелень і соління. Незмінними компонентами залишаються м’ясо і смажена картопля.

Які знадобляться продукти:

  • 300 г будь-якого вареного м’яса (філе куряче, м’якоть свинини або яловичини);
  • 3-4 бульби картоплі;
  • 2 середні моркви;
  • 1 великий буряк;
  • 1 салатна біла цибулина;
  • половина пучка листового салату;
  • рослинна олія для смаження;
  • 20 мл яблучного оцту;
  • 15 г цукру;
  • мелений червоний перець, кмин і сіль – за смаком.

Заправку для цього салату можна підібрати будь-яку, використовуйте звичайний майонез або сметанно-часниковий соус, магазинний домашній кетчуп або соус з томатів. Заправку поміщають в центр блюда, а навколо нього гірками викладають підготовлені до вживання продукти.

Приготування:

  • Очищену від шкірки картоплю наріжте брусочками, потримайте кілька хвилин у холодній воді і промийте під краном. Відкиньте на друшляк і викладіть на чистий рушник. Так ви приберете зайвий крохмаль і воду, а смажені шматочки вийдуть хрусткими.
  • Обсмажте картоплю на сковороді у великій кількості олії. В кінці смаження посоліть і приправте тмином.
  • Викладіть картоплю-фрі на паперовий рушник, який вбере жир, і помістіть на сервірувальне блюдо окремою гіркою.
  • Відварену моркву натріть на крупній тертці і покладіть поруч з картоплею.
  • Білу салатну цибулю наріжте півкільцями, маринуйте з цукром і яблучним оцтом кілька хвилин.
  • Викладіть на основне блюдо і присипте гострим перцем.
  • Листя салату вимийте, добре обсушіть, наріжте соломкою і теж покладіть на блюдо.
  • Очищений буряк натріть на тертці, приправте маслом, дрібкою солі і краплею оцту. Укладіть на сервірувальну тарілку.
  • Туди ж покладіть подрібнене варене м’ясо.

У такому вигляді салат і подають на стіл, а всі компоненти змішують з соусом безпосередньо перед їжею. Додавати в «Веселку» можна все, що душі завгодно, – чіпси, горіхи, кукурудзу, зелений горошок, капусту, солодкий перець, огірки, гриби і т. д.

Ось такі вони – найпопулярніші новорічні салати, здатні доставити естетичне і кулінарне задоволення для кожного. Почніть 2020 рік Криси смачним меню – зробіть його початок яскравим і незабутнім!


Читайте також:

Публікації на тему:

Create Account



Log In Your Account