Смачні торти на Новий 2022 рік

Попереду нас чекає багато зимових свят, тому саме час подумати про те, які торти будуть прикрашати стіл на Новий 2022 рік Тигра і запастися цікавими новорічними рецептами простих і красивих страв на солодкий стіл.

Пустотливе Тигреня

Грядущий 2022 рік пройде під знаком Чорного Водяного Тигра, тому багато хто захоче побачити на новорічному столі оригінальний тортик, прикрашений в стилі нового покровителя року.

Інгредієнти на бісквіт:

  • яйця – 5 шт. плюс 2 жовтки для приготування безе;
  • борошно – 3/4 ст .;
  • крохмаль – 2 ст.л .;
  • цукор – 1 ст .;
  • бізе: 2 білки + 3/4 ст. цукру

просочення:

  • 3 ст.л. – бейліс;
  • 4 ст.л. – цукру;
  • 5 ст. – води;

крем:

  • 200 м – вершкового масла;
  • банку згущеного молока;
  • так само для прошарку і прикраси – чорнослив, гр. 200.і пара ч.л. какао (розчинний), помаранчеві і рожеві харчові барвники, вафельна крихта.

приготування:

  • Промиваємо і замочуємо чорнослив.
  • Готуємо Бізе. Відокремлюємо 2 білки і збиваємо їх з 3/4 ст. цукру. Далі викладаємо ложкою на деко у вигляді невеликих кульок. Випікаємо до готовності (коричневий колір).
  • Готуємо бісквіт. Збиваємо яйця з цукром до білого кольору, поступово додаємо борошно, крохмаль і ванілін. Викладаємо роз’ємну форму пекарським папером, викладаємо тісто, випікаємо.
  • Готуємо крем. Збиваємо масло зі згущеним молоком.
  • Готуємо просочення. Зварити з цукру і води сироп, додати бейліс, остудити.

Збираємо торт:

  • Готовий і остиглий корж розрізаємо навпіл, просочуємо сиропом, промазуємо кремом, викладаємо чорнослив. На чорнослив викладаємо бізе (залишити 2 шт на прикрасу), змащуємо ще раз кремом.
  • З боку зрізу просочуємо другий корж, накриваємо їм бізе.
  • Відкладаємо пару ложок крему (для прикраси).
  • В решті крем додаємо помаранчевий краситель. Покриваємо кремом верх торта, укладаємо 2шт. бізе (щоки тигра), потім робимо йому очі з чорносливу.
  • Частину відкладеного крему змішуємо з рожевим барвником, малюємо рот і ніс.
  • В решті крем кладемо какао, малюємо смуги, вуса і вії …
  • Боки торта посипаємо вафельною крихтою.
  • Дати торту просочитися годин 10-12.

Також дивіться майстер-клас від кондитера, як можна красиво прикрасити торт на новий рік 2022 Тигра:

Торт ягідний Наполеон

Щоб створити це кремове диво торт на новорічний стіл до 2022 року, вам не доведеться цілий день провести біля плити. Цей «Наполеон» готується дуже швидко і з’їдається так само стрімко. Тому радимо відразу не лінуватися і готувати дві порції.

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока;
  • 3 сирих яєчних жовтки;
  • 3 ст. ложки цукрового піску;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • 1 упаковка ванільного цукру;
  • 10 – 12 аркушів тонкого лаваша (приблизно 2 упаковки).

приготування:

  • Лаваш підрізаємо по краях у формі прямокутників. Викладаємо на сухі листи і підсушуємо в духовці. Листи лаваша повинні ламатися.
  • Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром до білої піни.
  • Молоко підігріваємо, не доводячи до кипіння. У це гаряче молоко викладаємо збиті жовтки і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Потім туди ж невеликими порціями засипаємо борошно. Весь цей час треба інтенсивно помішувати крем, не допускаючи утворення все тих же грудочок. Коли маса стане тягучою і однорідною, знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
  • У остиглий крем кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо.
  • Всі листи лаваша рясно змащуємо кремом. А останній лист кришимо і обсипаємо їм боки торта. На верх викладаємо цілі ягоди лохини. Прибираємо в холодильник просочуватися на 1 годину.

Повітряний торт-еклер

Також на Новий 2022 рік можна здивувати гостей дуже смачним тортом з улюбленим смаком еклерів, який дуже просто приготувати простим рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • вода – 230 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • сіль, цукор – по щіпці.

Для крему:

  • молоко – 0,5 л;
  • масло вершкове – 200 г;
  • борошно – 3 ст. л;
  • крохмаль картопляний – 2 ст. л;
  • цукор – 130 г;
  • ванілін – ½ пакетика.

приготування:

  • Для приготування заварного тіста змішуємо воду, сіль, цукор і масло в сотейнику, ставимо на вогонь.
  • Коли вся маса стане гарячою, але ще не закипить, додаємо просіяне борошно невеликими порціями, безперервно все перемішуючи.
  • Усипавши всю муку, продовжуємо прогрівати заварне тісто, досить інтенсивно його перемішуючи, поки маса не почне відставати від дна сотейника.
  • Знімаємо ємність з тістом з вогню, при можливості перекладаємо в потужний стаціонарний міксер для подальшого вимішування з почерговим додаванням по одному яйцю. Якщо такого міксера немає, працюємо звичайною широкою ложкою. Готове тісто розкладаємо на листі, застеленому папером для випікання.
  • Випікаємо корж для торта при 200 * С, протягом 30 хвилин.
  • Поки корж випікається, готуємо смачний заварний масляний крем. Для його приготування змішуємо в підходящій ємності невелику кількість молока, підігрітого до теплого стану, борошно і крохмаль.
  • Додаємо в ємність молоко, що залишилося, цукор і ванільний цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.
  • При безперервному перемішуванні доводимо всю масу до кипіння, варимо до загустіння.
  • Знімаємо крем з вогню і залишаємо остигати, закривши харчовою плівкою в контакт. Якщо охолодити крем потрібно швидко, ставимо ємність з ним в холодну воду.
  • Розм’якшене вершкове масло збиваємо і підмішуємо в остиглий заварний крем.
  • Корж ділимо навпіл, розрізавши уздовж.
  • Викладаємо весь крем на одну з половин, закриваємо другий. При бажанні можна зробити більше шарів, як на фото.
  • Даємо торту просочитися в холодильнику близько години і подаємо до новорічного столу.

Торт тропічний йогурт

Що може бути більш новорічним, ніж смак і аромат мандарина. Пропонуємо спробувати в 2022 році новий рецепт оригінального новорічного торта з мандаринами і ніжним йогуртовим суфле.

Інгредієнти:

  • 5-6 шт солодких мандаринів;
  • 1 склянка цукру;
  • 300 г густого йогурту;
  • 1 стакан молока;
  • 0,5 склянки води;
  • 2 ст. ложки желатину.

приготування:

  • Мандарини розбираємо на часточки нарізаємо.
  • 1,5 ст. ложки желатину заливаємо молоком, решту – водою. Коли набубнявіє, ставимо його на повільний вогонь і розчиняємо. Желатин проціджуємо і даємо охолонути.
  • Йогурт змішуємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти. Вливаємо желатин з молоком, перемішуємо, виливаємо в форму для торта і на 20 хвилин прибираємо в холодильник.
  • Нарізані мандарини заливаємо водою з желатином, перемішуємо і дуже акуратно виливаємо зверху на застиглу основу з йогурту.
  • Прибираємо торт в морозильну камеру на 2-2,5 години.

Чорний шоколад з чорносливом

На 2022 рік Чорного Тигра прикрасою святкового столу може стати дуже смачний чорний торт з шоколадом і вкрапленням ароматного чорносливу.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст .;
  • цукор – 1 ст .;
  • масло вершкове – 200 г;
  • кефір – 1 ст .;
  • горіхи волоські – 1 ст .;
  • курага – 1 ст .;
  • чорнослив – 1 ст .;
  • какао-порошок – 1 ст. л;
  • молоко згущене – 1 банка;
  • яйця – 2 шт .;
  • сода – 1 ч. л.

приготування:

  • Охолоджені яйця збиваємо з цукром до утворення побілілої загуслої маси.
  • У кефір кімнатної температури (це важливо) кладемо соду, розмішуємо і після завершення виділення бульбашок, додаємо до збитих яєць.
  • Яєчну масу з кефіром ретельно вимішуємо і додаємо суміш сухих інгредієнтів, борошно і какао. Ще раз все розмішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів.
  • Тісто не повинно бути густим, його консистенція повинна нагадувати трохи більше густе тісто на оладки.
  • Викладаємо тісто в приготовану форму з папером для випікання, ставимо в духовку, прогріту до 190 * С і зменшуємо вогонь до 170 * С. Випікаємо бісквіт протягом 35 хвилин.
  • Для приготування крему збиваємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.
  • В отриманий крем додаємо наповнювач із сухофруктів і горіхів, попередньо подрібнених в блендері. При бажанні частину сухофруктів і горіхів можна просто нарізати невеликими шматочками. Остиглий корж розрізаємо навпіл, змащуємо кремом обидві половини, збираємо торт.
  • Прикрашаємо торт на свій розсуд, даємо просочитися в холодильнику і подаємо до новорічного столу.

Торт Веселка

Любите дивувати гостей – пропонуємо спробувати у 2022 році приготувати простий, але дуже незвичайний торт під назвою «Веселка», родзинкою якого стануть різнокольорові бісквітні коржі.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 1 ст .;
  • коньяк – 1 ст. л;
  • ванілін – щіпка;
  • сметана – 100 г;
  • харчовий барвник – білий, червоний, зелений;
  • борошно – 1,5 ст.

Для крему:

  • сир – 150 г;
  • вершки – 150 г;
  • цукрова пудра – 70 г.

приготування:

  • Яйця, попередньо охолоджені збиваємо з цукром і ванільним цукром до отримання пишної маси.
  • Додаємо в отриману масу коньяк, сметану і розм’якшене вершкове масло, розмішуємо на невеликих оборотах міксера. Підмішуємо до маси просіяне борошно.
  • Ділимо тісто на три рівні частини, можна зважувати, але необов’язково.
  • У кожну частину тіста додаємо свій барвник, розмішуємо і виливаємо в підготовлену форму за принципом приготування торта «Зебра», чергуючи ложки з різнобарвним тістом.
  • Випікаємо основу торта в духовці, розігрітій до 180 ° С, протягом 45 хвилин. Через 10 хвилин після того, як поставимо бісквіт в духовку, температуру знижуємо до 170 * С.
  • Для крему збиваємо вершки з цукровою пудрою, виливаємо в сир з ваніліном, розмішуємо до однорідності.
  • Промащуємо коржі торта, які ми отримали, розрізавши основу на три частини. Також промазуємо кремом і бічну поверхню торта.
  • Посипаємо торт кокосовою стружкою і прикрашаємо кондитерськими намистинами та іншими елементами кондитерського декору.

Торт Рафаелло

Торт «Рафаелло» – найніжніший і смачний десерт, який своїми руками можна приготувати в домашніх умовах на Новий 2022 рік. Ніжні бісквітні коржі з мигдалем і вершковий крем з хрусткою стружкою кокоса – це справжній шедевр. Обов’язково спробуйте, адже рецепт з покроковими фото дуже простий.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 6 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • 100 г мигдалю;
  • 10 г розпушувача;
  • дрібка солі;
  • щіпка ванілі.

Для крему:

  • 500 мл вершків (33%);
  • 50 г цукрової пудри;
  • 250 г вершкового сиру;
  • 200 г білого шоколаду;
  • 60 г стружки кокоса.

Для просочення:

  • 150 мл молока;
  • 1 ст. л. цукрової пудри.

приготування:

  • Заливаємо мигдаль окропом на 30 хвилин, очищаємо від шкірки, підсушуємо на сухій сковороді і подрібнюємо в блендері.
  • Для бісквіта в миску з яйцями додаємо цукор разом з сіллю і ваніліном, збиваємо до збільшення маси в об’ємі.
  • В окремій мисці змішуємо борошно з перемеленими горіхами і розпушувачем.
  • З’єднуємо суху суміш з яєчною, переливаємо тісто в форму і випікаємо бісквіт 25-30 хвилин (температура 180 ° С).
  • Для крему будь-яким зручним способом розтоплюємо білий шоколад і змішуємо з вершковим сиром.
  • Холодні жирні вершки збиваємо до стійких піків, додавши до них трохи цукрової пудри. Потім вливаємо вершково-шоколадну суміш і акуратно перемішуємо крем лопаткою.
  • Трохи крему відкладаємо для вирівнювання торта, додаємо кокосову стружку.
  • Бісквіт розрізаємо на коржі, кожен просочуємо солодким молоком.
  • Коржі промазуємо кремом з кокосовою стружкою, потім обмазуємо верх і боки торта кремом. Обсипаємо кокосовою стружкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
  • Перед подачею прикрашаємо торт кокосовими цукерками, зернятками граната, малиною і гілочками ялини.

Торт фісташка

Шикарний фісташковий торт закохає кого завгодно своїм смаком, ароматом і звичайно видом. Коржі приємного зеленого кольору ідеально гармоніюють з білосніжним крем-чізом або ніжно салатовим кремом з фісташкової пастою. Доповнюють барвистий розріз смужки малиновою (полуничною) начинки. А хочете, можна додати прошарок з чизкейка, мусу, крему.

Інгредієнти:

  • Яйця С1 – 3 шт .;
  • Цукор – 100 гр;
  • Борошно – 120 гр;
  • Рослинна олія – ​​40 гр;
  • Сметана (молоко) – 30 мл;
  • Фісташка паста – 40 гр;
  • Розпушувач – 6 гр.

Для фісташкової пасти замочуємо горішки ненадовго в воді, потім чистимо, сушимо, пробиваємо в блендері. Однак простіше і дешевше купити готову пасту в магазині.

Крем-чіз:

  • Вершки 33-35% – 170 гр;
  • Сир вершково-сирний – 400 гр;
  • Цукрова пудра – 70 гр.

начинка:

  • Малина ягоди – 200 гр;
  • Цукор пісок – 70 гр;
  • Пектин – 3 гр.

приготування:

  • Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки з половиною цукру розтираємо в щільну, густу масу.
  • Білки збиваємо в піну, всипаємо цукор, що залишився. Повільно без поспіху доводимо до м’якої, гладкої меренги.
  • Пасту, сметану (молочко), масло збиваємо в жовткову заготовку до отримання емульсії. Акуратно з’єднуємо обидві суміші.
  • Всипаємо частинами просіяне борошно і порошок для випічки, перемішуємо дбайливо до об’єднання. Викладаємо в підготовлену форму розміром 16 см.
  • Випікаємо при 170 ° С, 50-60 хвилин. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо на решітці, вирізаємо з форми і прибираємо в холодильник мінімум на 12 годин.
  • Ягоди прогріваємо в сотейнику, розминаючи їх лопаткою, приблизно до 45-50 С. Цукор змішуємо з пектином, всипаємо в ягоди і проварюємо пару хвилин. Пектин підійде будь-який – яблучний, цитрусовий.
  • Поділяємо порівну на два кільця діаметром 14 см, знизу обмотаних харчовою плівкою, прибираємо в морозильник застигати. Можна додати пару ягід.
  • Інший варіант – остудити соус, скласти в мішок / пакет. Зрізати кінчик і видавлювати спіраллю, прямо на кремовий шар з бортиками, розрівняти.
  • Готуємо сироп. У сотейник вливаємо молоко і згущене молоко, нагріваємо і добре розмішуємо, без кип’ятіння. Сироп для просочення можна взяти звичайний з 100 гр цукру і 100 мл води.
  • Готуємо крем-чіз. Все об’єднуємо разом і збиваємо до готовності. Якщо переживаєте, то можна збити сир з пудрою, потім окремо вершки і з’єднати.
  • Збираємо торт. Основу розрізаємо на 3 коржа. Викладаємо бісквіт на підкладку, приклеївши його до неї на краплю крему. Просочуємо сиропом. Намазуємо тонкий шар вершкового крем-Чизай. Всередину ставимо гурток замерзлої начинки, змащуємо знову крем-чізом. Повторюємо процедуру.
  • Покриваємо торт чорновим вирівнюванням, даємо відпочити годинку, після наносимо фінішне покриття і прикрашаємо.
  • Рецепт розрахований на форму 16 см. Крему досить на прошарок (дві частини) і вирівнювання (третя частина). Його вистачає впритул, тому за бажанням можна збільшити порцію, наприклад якщо хочете побільше покласти в середину або обмазують досить товстим шаром крему.

ТОП 5 найпростіших тортів

Новорічне оформлення тортів



Create Account



Log In Your Account