Попереду нас чекає багато зимових свят, тому саме час подумати про те, які торти будуть прикрашати стіл на Новий 2022 рік Тигра і запастися цікавими новорічними рецептами простих і красивих страв на солодкий стіл.
Пустотливе Тигреня
Грядущий 2022 рік пройде під знаком Чорного Водяного Тигра, тому багато хто захоче побачити на новорічному столі оригінальний тортик, прикрашений в стилі нового покровителя року.
Інгредієнти на бісквіт:
яйця – 5 шт. плюс 2 жовтки для приготування безе;
борошно – 3/4 ст .;
крохмаль – 2 ст.л .;
цукор – 1 ст .;
бізе: 2 білки + 3/4 ст. цукру
просочення:
3 ст.л. – бейліс;
4 ст.л. – цукру;
5 ст. – води;
крем:
200 м – вершкового масла;
банку згущеного молока;
так само для прошарку і прикраси – чорнослив, гр. 200.і пара ч.л. какао (розчинний), помаранчеві і рожеві харчові барвники, вафельна крихта.
приготування:
Промиваємо і замочуємо чорнослив.
Готуємо Бізе. Відокремлюємо 2 білки і збиваємо їх з 3/4 ст. цукру. Далі викладаємо ложкою на деко у вигляді невеликих кульок. Випікаємо до готовності (коричневий колір).
Готуємо бісквіт. Збиваємо яйця з цукром до білого кольору, поступово додаємо борошно, крохмаль і ванілін. Викладаємо роз’ємну форму пекарським папером, викладаємо тісто, випікаємо.
Готуємо крем. Збиваємо масло зі згущеним молоком.
Готуємо просочення. Зварити з цукру і води сироп, додати бейліс, остудити.
Збираємо торт:
Готовий і остиглий корж розрізаємо навпіл, просочуємо сиропом, промазуємо кремом, викладаємо чорнослив. На чорнослив викладаємо бізе (залишити 2 шт на прикрасу), змащуємо ще раз кремом.
З боку зрізу просочуємо другий корж, накриваємо їм бізе.
Відкладаємо пару ложок крему (для прикраси).
В решті крем додаємо помаранчевий краситель. Покриваємо кремом верх торта, укладаємо 2шт. бізе (щоки тигра), потім робимо йому очі з чорносливу.
Частину відкладеного крему змішуємо з рожевим барвником, малюємо рот і ніс.
В решті крем кладемо какао, малюємо смуги, вуса і вії …
Боки торта посипаємо вафельною крихтою.
Дати торту просочитися годин 10-12.
Також дивіться майстер-клас від кондитера, як можна красиво прикрасити торт на новий рік 2022 Тигра:
Торт ягідний Наполеон
Щоб створити це кремове диво торт на новорічний стіл до 2022 року, вам не доведеться цілий день провести біля плити. Цей «Наполеон» готується дуже швидко і з’їдається так само стрімко. Тому радимо відразу не лінуватися і готувати дві порції.
Лаваш підрізаємо по краях у формі прямокутників. Викладаємо на сухі листи і підсушуємо в духовці. Листи лаваша повинні ламатися.
Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром до білої піни.
Молоко підігріваємо, не доводячи до кипіння. У це гаряче молоко викладаємо збиті жовтки і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Потім туди ж невеликими порціями засипаємо борошно. Весь цей час треба інтенсивно помішувати крем, не допускаючи утворення все тих же грудочок. Коли маса стане тягучою і однорідною, знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
У остиглий крем кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо.
Всі листи лаваша рясно змащуємо кремом. А останній лист кришимо і обсипаємо їм боки торта. На верх викладаємо цілі ягоди лохини. Прибираємо в холодильник просочуватися на 1 годину.
Повітряний торт-еклер
Також на Новий 2022 рік можна здивувати гостей дуже смачним тортом з улюбленим смаком еклерів, який дуже просто приготувати простим рецептом з фото.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
вода – 230 мл;
масло вершкове – 100 г;
яйця – 4 шт .;
сіль, цукор – по щіпці.
Для крему:
молоко – 0,5 л;
масло вершкове – 200 г;
борошно – 3 ст. л;
крохмаль картопляний – 2 ст. л;
цукор – 130 г;
ванілін – ½ пакетика.
приготування:
Для приготування заварного тіста змішуємо воду, сіль, цукор і масло в сотейнику, ставимо на вогонь.
Коли вся маса стане гарячою, але ще не закипить, додаємо просіяне борошно невеликими порціями, безперервно все перемішуючи.
Усипавши всю муку, продовжуємо прогрівати заварне тісто, досить інтенсивно його перемішуючи, поки маса не почне відставати від дна сотейника.
Знімаємо ємність з тістом з вогню, при можливості перекладаємо в потужний стаціонарний міксер для подальшого вимішування з почерговим додаванням по одному яйцю. Якщо такого міксера немає, працюємо звичайною широкою ложкою. Готове тісто розкладаємо на листі, застеленому папером для випікання.
Випікаємо корж для торта при 200 * С, протягом 30 хвилин.
Поки корж випікається, готуємо смачний заварний масляний крем. Для його приготування змішуємо в підходящій ємності невелику кількість молока, підігрітого до теплого стану, борошно і крохмаль.
Додаємо в ємність молоко, що залишилося, цукор і ванільний цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.
При безперервному перемішуванні доводимо всю масу до кипіння, варимо до загустіння.
Знімаємо крем з вогню і залишаємо остигати, закривши харчовою плівкою в контакт. Якщо охолодити крем потрібно швидко, ставимо ємність з ним в холодну воду.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо і підмішуємо в остиглий заварний крем.
Корж ділимо навпіл, розрізавши уздовж.
Викладаємо весь крем на одну з половин, закриваємо другий. При бажанні можна зробити більше шарів, як на фото.
Даємо торту просочитися в холодильнику близько години і подаємо до новорічного столу.
Торт тропічний йогурт
Що може бути більш новорічним, ніж смак і аромат мандарина. Пропонуємо спробувати в 2022 році новий рецепт оригінального новорічного торта з мандаринами і ніжним йогуртовим суфле.
Інгредієнти:
5-6 шт солодких мандаринів;
1 склянка цукру;
300 г густого йогурту;
1 стакан молока;
0,5 склянки води;
2 ст. ложки желатину.
приготування:
Мандарини розбираємо на часточки нарізаємо.
1,5 ст. ложки желатину заливаємо молоком, решту – водою. Коли набубнявіє, ставимо його на повільний вогонь і розчиняємо. Желатин проціджуємо і даємо охолонути.
Йогурт змішуємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти. Вливаємо желатин з молоком, перемішуємо, виливаємо в форму для торта і на 20 хвилин прибираємо в холодильник.
Нарізані мандарини заливаємо водою з желатином, перемішуємо і дуже акуратно виливаємо зверху на застиглу основу з йогурту.
Прибираємо торт в морозильну камеру на 2-2,5 години.
Чорний шоколад з чорносливом
На 2022 рік Чорного Тигра прикрасою святкового столу може стати дуже смачний чорний торт з шоколадом і вкрапленням ароматного чорносливу.
Інгредієнти:
борошно – 2 ст .;
цукор – 1 ст .;
масло вершкове – 200 г;
кефір – 1 ст .;
горіхи волоські – 1 ст .;
курага – 1 ст .;
чорнослив – 1 ст .;
какао-порошок – 1 ст. л;
молоко згущене – 1 банка;
яйця – 2 шт .;
сода – 1 ч. л.
приготування:
Охолоджені яйця збиваємо з цукром до утворення побілілої загуслої маси.
У кефір кімнатної температури (це важливо) кладемо соду, розмішуємо і після завершення виділення бульбашок, додаємо до збитих яєць.
Яєчну масу з кефіром ретельно вимішуємо і додаємо суміш сухих інгредієнтів, борошно і какао. Ще раз все розмішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів.
Тісто не повинно бути густим, його консистенція повинна нагадувати трохи більше густе тісто на оладки.
Викладаємо тісто в приготовану форму з папером для випікання, ставимо в духовку, прогріту до 190 * С і зменшуємо вогонь до 170 * С. Випікаємо бісквіт протягом 35 хвилин.
Для приготування крему збиваємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.
В отриманий крем додаємо наповнювач із сухофруктів і горіхів, попередньо подрібнених в блендері. При бажанні частину сухофруктів і горіхів можна просто нарізати невеликими шматочками. Остиглий корж розрізаємо навпіл, змащуємо кремом обидві половини, збираємо торт.
Прикрашаємо торт на свій розсуд, даємо просочитися в холодильнику і подаємо до новорічного столу.
Торт Веселка
Любите дивувати гостей – пропонуємо спробувати у 2022 році приготувати простий, але дуже незвичайний торт під назвою «Веселка», родзинкою якого стануть різнокольорові бісквітні коржі.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт .;
цукор – 1 ст .;
коньяк – 1 ст. л;
ванілін – щіпка;
сметана – 100 г;
харчовий барвник – білий, червоний, зелений;
борошно – 1,5 ст.
Для крему:
сир – 150 г;
вершки – 150 г;
цукрова пудра – 70 г.
приготування:
Яйця, попередньо охолоджені збиваємо з цукром і ванільним цукром до отримання пишної маси.
Додаємо в отриману масу коньяк, сметану і розм’якшене вершкове масло, розмішуємо на невеликих оборотах міксера. Підмішуємо до маси просіяне борошно.
Ділимо тісто на три рівні частини, можна зважувати, але необов’язково.
У кожну частину тіста додаємо свій барвник, розмішуємо і виливаємо в підготовлену форму за принципом приготування торта «Зебра», чергуючи ложки з різнобарвним тістом.
Випікаємо основу торта в духовці, розігрітій до 180 ° С, протягом 45 хвилин. Через 10 хвилин після того, як поставимо бісквіт в духовку, температуру знижуємо до 170 * С.
Для крему збиваємо вершки з цукровою пудрою, виливаємо в сир з ваніліном, розмішуємо до однорідності.
Промащуємо коржі торта, які ми отримали, розрізавши основу на три частини. Також промазуємо кремом і бічну поверхню торта.
Посипаємо торт кокосовою стружкою і прикрашаємо кондитерськими намистинами та іншими елементами кондитерського декору.
Торт Рафаелло
Торт «Рафаелло» – найніжніший і смачний десерт, який своїми руками можна приготувати в домашніх умовах на Новий 2022 рік. Ніжні бісквітні коржі з мигдалем і вершковий крем з хрусткою стружкою кокоса – це справжній шедевр. Обов’язково спробуйте, адже рецепт з покроковими фото дуже простий.
Інгредієнти для бісквіта:
6 яєць;
180 г цукру;
130 г борошна;
100 г мигдалю;
10 г розпушувача;
дрібка солі;
щіпка ванілі.
Для крему:
500 мл вершків (33%);
50 г цукрової пудри;
250 г вершкового сиру;
200 г білого шоколаду;
60 г стружки кокоса.
Для просочення:
150 мл молока;
1 ст. л. цукрової пудри.
приготування:
Заливаємо мигдаль окропом на 30 хвилин, очищаємо від шкірки, підсушуємо на сухій сковороді і подрібнюємо в блендері.
Для бісквіта в миску з яйцями додаємо цукор разом з сіллю і ваніліном, збиваємо до збільшення маси в об’ємі.
В окремій мисці змішуємо борошно з перемеленими горіхами і розпушувачем.
З’єднуємо суху суміш з яєчною, переливаємо тісто в форму і випікаємо бісквіт 25-30 хвилин (температура 180 ° С).
Для крему будь-яким зручним способом розтоплюємо білий шоколад і змішуємо з вершковим сиром.
Холодні жирні вершки збиваємо до стійких піків, додавши до них трохи цукрової пудри. Потім вливаємо вершково-шоколадну суміш і акуратно перемішуємо крем лопаткою.
Трохи крему відкладаємо для вирівнювання торта, додаємо кокосову стружку.
Бісквіт розрізаємо на коржі, кожен просочуємо солодким молоком.
Коржі промазуємо кремом з кокосовою стружкою, потім обмазуємо верх і боки торта кремом. Обсипаємо кокосовою стружкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
Перед подачею прикрашаємо торт кокосовими цукерками, зернятками граната, малиною і гілочками ялини.
Торт фісташка
Шикарний фісташковий торт закохає кого завгодно своїм смаком, ароматом і звичайно видом. Коржі приємного зеленого кольору ідеально гармоніюють з білосніжним крем-чізом або ніжно салатовим кремом з фісташкової пастою. Доповнюють барвистий розріз смужки малиновою (полуничною) начинки. А хочете, можна додати прошарок з чизкейка, мусу, крему.
Інгредієнти:
Яйця С1 – 3 шт .;
Цукор – 100 гр;
Борошно – 120 гр;
Рослинна олія – 40 гр;
Сметана (молоко) – 30 мл;
Фісташка паста – 40 гр;
Розпушувач – 6 гр.
Для фісташкової пасти замочуємо горішки ненадовго в воді, потім чистимо, сушимо, пробиваємо в блендері. Однак простіше і дешевше купити готову пасту в магазині.
Крем-чіз:
Вершки 33-35% – 170 гр;
Сир вершково-сирний – 400 гр;
Цукрова пудра – 70 гр.
начинка:
Малина ягоди – 200 гр;
Цукор пісок – 70 гр;
Пектин – 3 гр.
приготування:
Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки з половиною цукру розтираємо в щільну, густу масу.
Білки збиваємо в піну, всипаємо цукор, що залишився. Повільно без поспіху доводимо до м’якої, гладкої меренги.
Пасту, сметану (молочко), масло збиваємо в жовткову заготовку до отримання емульсії. Акуратно з’єднуємо обидві суміші.
Всипаємо частинами просіяне борошно і порошок для випічки, перемішуємо дбайливо до об’єднання. Викладаємо в підготовлену форму розміром 16 см.
Випікаємо при 170 ° С, 50-60 хвилин. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо на решітці, вирізаємо з форми і прибираємо в холодильник мінімум на 12 годин.
Ягоди прогріваємо в сотейнику, розминаючи їх лопаткою, приблизно до 45-50 С. Цукор змішуємо з пектином, всипаємо в ягоди і проварюємо пару хвилин. Пектин підійде будь-який – яблучний, цитрусовий.
Поділяємо порівну на два кільця діаметром 14 см, знизу обмотаних харчовою плівкою, прибираємо в морозильник застигати. Можна додати пару ягід.
Інший варіант – остудити соус, скласти в мішок / пакет. Зрізати кінчик і видавлювати спіраллю, прямо на кремовий шар з бортиками, розрівняти.
Готуємо сироп. У сотейник вливаємо молоко і згущене молоко, нагріваємо і добре розмішуємо, без кип’ятіння. Сироп для просочення можна взяти звичайний з 100 гр цукру і 100 мл води.
Готуємо крем-чіз. Все об’єднуємо разом і збиваємо до готовності. Якщо переживаєте, то можна збити сир з пудрою, потім окремо вершки і з’єднати.
Збираємо торт. Основу розрізаємо на 3 коржа. Викладаємо бісквіт на підкладку, приклеївши його до неї на краплю крему. Просочуємо сиропом. Намазуємо тонкий шар вершкового крем-Чизай. Всередину ставимо гурток замерзлої начинки, змащуємо знову крем-чізом. Повторюємо процедуру.
Покриваємо торт чорновим вирівнюванням, даємо відпочити годинку, після наносимо фінішне покриття і прикрашаємо.
Рецепт розрахований на форму 16 см. Крему досить на прошарок (дві частини) і вирівнювання (третя частина). Його вистачає впритул, тому за бажанням можна збільшити порцію, наприклад якщо хочете побільше покласти в середину або обмазують досить товстим шаром крему.