Новорічне свято традиційно проходить за великим святковим столом, для якого готують різні страви. Крім основних страв і холодних закусок, господині намагаються здивувати гостей десертами. Найпопулярнішим частуванням в кінці трапези є торт. Представляємо добірку кращих святкових тортів, які можна приготувати самостійно на Новий 2020 рік.
Торт з сиром маскарпоне
Ніжний вершковий сир маскарпоне надає незвичайний смак торту, який подобається вибагливим ласунам, і навіть тим, хто мало їсть солодкого. Цей простий у приготуванні десерт може прикрасити будь-який святковий стіл.
Інгредієнти розраховані для форми 20 сантиметрів. Вирізати тісто можна кришкою або тарілкою. До початку процесу включаємо духовку, щоб вона встигла добре розігрітися.
Список інгредієнтів:
Для тіста:
-
- 400 гр борошна;
- 60 гр розтопленого верш. масла;
- 200 гр сметани середньої жирності;
- 150 гр цукру;
- 3 яєчних жовтка;
- ½ ч. ложки гашеної соди.
Для крему:
-
- 100 гр цукр. пудри;
- 250 гр сметани;
- 250 гр сиру маскарпоне.
Процес приготування:
-
- Використовуючи міксер або ложку, перетираємо жовтки з цукром.
- Додавши сметану з маслом, потрібно добре вимішати. Краще використовувати силіконову лопатку.
- Соду гасимо лимонним соком – достатньо кількох крапель, і додаємо її до суміші. Залишаємо настоюватися 1-2 хв.
- Підсипаємо борошно невеликими порціями і вимішуємо спочатку лопаткою. Далі замішуємо руками, щоб не липло до рук, але і щоб тісто було не тугим.
- Весь об’єм розділимо на 10 частин.
- Для розкачування тіста використовуємо пекарський папір. Щоб було зручніше працювати, використовувуємо харчову плівку (пакет).
- Перед духовкою коржі протикаємо виделкою. Випікаємо кожен близько 5 хв. при 200⁰С.
- Даємо коржам охолонути. Цей час використовуємо для приготування крему: змішуємо сметану з сиром і цукровою пудрою, добре збиваємо міксером.
Маскарпоне можна замінити дуже жирною сметаною. Але крем придбає зовсім інший смак.
-
- Промазуємо коржі кремом, укладаючи їх стопкою.
- Готовий торт обмотуємо харчовою плівкою і даємо настоятися в холодильнику кілька годин. Краще на ніч.
- Для прикраси можна використовувати ту ж вершкову суміш. Як варіант, можна зробити крем з решти білків, або зробити шоколадну помадку.
Медовик
Цей торт, не втрачає популярності вже багато років – Медовик, яким без сумніву можна порадувати друзів і близьких на Новий 2020 рік.
Інгредієнти розраховані для глибокої форми 20 сантиметрів у діаметрі.
Список інгредієнтів:
Для тіста:
-
- 3 шт курячих яйця;
- 150 гр борошна;
- 4-5 ст. ложок меду;
- 100 гр цукру;
- 1 ч. ложка харчової соди.
Для крему:
-
- 250 гр вареного згущеного молока;
- 300 мл жирних вершків (не менше 30%).
Для просочення коржів:
-
- 100 мл теплої води;
- 1 ч. ложка меду.
Процес приготування:
-
- Змішуємо яйця з цукром. Збиваємо до значного збільшення обсягу і освітлення (використовуємо міксер).
- Мед з содою розігріваємо протягом 2-3 хвилин на повільному вогні. Це можна зробити в каструлі. Потрібне постійне помішування, до отримання медово-бурштинової маси.
- Поки мед не охолов, додаємо його до яєчної суміші. Щоб не відбулося згортання яєць, масу обов’язково помішуємо.
- Борошно просіваємо через сито, потім потроху додаємо до суміші. Щоб тісто залишалося пишним, необхідно його постійно вимішувати віночком.
- Результатом має бути – повітряна бісквітна маса.
- Форму протираємо маслом і викладаємо в неї наше тісто. Для запобігання здуття гірки, форму прокручуємо за годинниковою стрілкою, щоб по середині маси утворилася маленька воронка.
- Духовку нагріваємо до 160⁰С. Печемо корж протягом 40-45 хв. Готовність перевіряємо паличкою або зубочисткою – якщо нічого не прилипає, значить готовий.
- Під час випікання коржа, займемося кремом.
- Для вершків потрібно попереднє сильне охолодження (можна використовувати морозилку, але не давати повністю застигнути). Далі збиваємо їх до стійких піків додавши згущене молоко. Отриманий крем ділимо на три рівні частини.
- Щоб отримати просочення, треба повністю розчинити мед у теплій воді.
- Приготовлений і трохи остиглий корж розрізаємо вздовж на 3 рівних шари. І кожен спочатку просочуємо, потім намазуємо кремом, укладаючи коржі один на одного.
- Масу, що залишилася використовуємо для обмазування торта зовні. Торт прикрашаємо бісквітними крихтами, або будь-якою іншою посипкою.
- Ставимо в холод на 2-3 год.
Морквяний торт
З незвичайних десертів до Нового 2020 року можемо запропонувати морквяний торт. Він відрізняється ніжністю і незвичайним смаком. Гостям сподобається таке солодке частування, і мало хто здогадається про присутність у ньому моркви.
Інгредієнти розраховані для форми 16 см в діаметрі. При такій формі коржі будуть невеликі, але досить високі. Для торта меншої висоти використовуйте форму 22 см.
Процес приготування тіста швидкий. Духовку рекомендується поставити розігріватися перед початком роботи.
Список інгредієнтів:
Для тіста:
-
- 250 гр борошна;
- ½ ч. ложки розпушувача;
- 2 курячих яйця;
- 120 гр цукру;
- 400 гр моркви;
- 80 гр волоських горіхів;
- 1 ч. ложка соди;
- 100 гр рослинного масла;
- 1 ч. ложка кориці;
- 50 гр маку;
- ½ ч. ложки сухого імбиру;
- 2 ст. ложки коньяку або рому.
Для крему:
-
- 350 гр 20%-ної сметани;
- 50 гр цукру;
- 3 ст. ложки коньяку, рому або лікеру.
Для просочення:
-
- 150 гр води;
- 50 гр цукру;
- 2 ст. ложки коньяку або рому.
Процес приготування
-
- Подрібнюємо моркву блендером або використовуємо кухонний комбайн. Натерти можна й на дрібній тертці, але по часу вийде набагато довше.
- Для подрібнення волоських горіхів краще скористатися ножем, або качалкою через пакет. Блендер не використовуйте, так як вийде горіхове борошно.
- Яйця збиваємо з цукром до освітлення маси. Використовуємо віночок або міксер.
- Вливаємо олію і перемішуємо. Користуватися краще силіконової лопаткою.
- Беремо окрему миску і змішуємо сухі компоненти: імбир, розпушувач, соду, борошно, корицю.
- З’єднуємо обидві суміші, перемішуємо.
- Вводимо в суміш подрібнені моркву і горіхи, додаємо коньяк і мак. Лопаткою ретельно все перемішуємо. Тісто має вийти густим.
- Ділимо масу на 3 рівних частини (коржі). Бажано відміряти на вагах, щоб коржі вийшли однакові по висоті.
- Встановлюємо в духовці режим 180⁰С.
- Дно форми вистилаємо пергаментом, а боки натираємо маслом і посипаємо борошном. Заливаємо перший корж.
- Час випікання становить близько 25 хв. Для перевірки готовності використовуйте дерев’яну шпажку або зубочистку.
- Готові коржі охолодити, потім їх загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Ідеально, якщо на всю ніч, але не менше 2-х годин.
- Готуємо просочувальний сироп: змішуємо воду з цукром, розігріваємо до кипіння, вливаємо коньяк. Трохи тримаємо на вогні, щоб позбутися від парів алкоголю.
- Коржі просочуємо за такою схемою: два нижніх – з обох сторін, завершальний верхній – з одного боку. Залишаємо просочуватися.
- А поки займемося кремом: змішуємо цукор зі сметаною, не збиваючи. Алкоголь додавати не обов’язково, можна обійтися без нього.
- Якщо будете обмазувати боки торта, то крем ділимо на 4 частини, якщо тільки промащувати між коржами, то на 3.
- Змащуємо коржі, укладаючи стопкою.
- Прикрашаємо волоськими горіхами, маком, та ін.
Карпатка
Приготування цього смачного торта не займає багато часу. До того ж, подати на стіл десерт з заварного тіста з кремом можна вже через годину після готовності.
Кількість інгредієнтів розрахована для прямокутної форми 25*40 см.
Список інгредієнтів:
Для тіста:
-
- 200 гр борошна;
- 4-5 курячих яєць;
- 230 мл води;
- 100 гр верш. масла;
- Сіль і цукор по дрібці.
Для крему:
-
- 3 ст. ложки борошна;
- ½ л. молока;
- 200 гр верш. масла;
- 130 гр цукру;
- 2 ст. ложки картопляного крохмалю;
- ванілін.
Процес приготування
-
- У сотейнику змішати з водою сіль і цукор.
- Розм’якшене масло ріжемо кубиками, додаємо до води і тримати на малому вогні, поки не розчиниться.
- Просіяне борошно додаємо по трохи до рідини. Постійно помішуємо.
- В той момент, коли з тіста почне утворюватися шар, а дно почне покриватися кіркою (приблизно через 3-4 хвилини), посуд знімаємо з вогню.
- Отриману масу переміщаємо в глибоку тарілку, додаємо яйця. Потім добре перемішати, використовуючи стаціонарний міксер або силіконову лопатку.
- Форму застеляємо пергаментом, викладаємо туди нашу масу.
- Випікати корж потрібно при 200 градусах приблизно 25-30 хв.
- Поки приготуємо крем. У каструлі перемішуємо частину молока (100 мл) з борошном і крохмалем. Доливаємо залишки молока, висипаємо цукор і ванілін. Переставляємо на вогонь середньої сили, і постійно перемішуємо, до досягнення густоти. Готовий крем залишаємо до повного охолодження.
- Використовуючи міксер, збиваємо масло, потроху додаючи охолоджений крем.
- Спечений корж ділимо на 2 однакових шари.
- На нижній шар викладаємо крем, другим шаром накриваємо зверху.
- Прибираємо готовий десерт на одну годину в холодильник. Для прикраси використовуємо цукрову пудру.
Десерт без випічки: «Банановий чізкейк»
Для любителів простих і корисних рецептів це найкращий десерт, яким можна порадувати і великих, і маленьких гостей. Він дозволить зменшити кількість страв, які вимагають приготування в духовці, і спростити підготовку до святкового застілля. Єдиний нюанс, який потрібно врахувати – багато часу для застигання. Тому, починати його потрібно готувати не менше, ніж за добу.
Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована для форми 20 см. у діаметрі.
Список інгредієнтів
-
- 260-300 гр пісочного печива;
- 70 гр розтопленого вершк. масла;
- 400 гр сиру;
- 3 банана;
- 100 гр води;
- 120 гр цукру;
- 150 гр сметани;
- 20 гр желатину;
- шоколадний топпінг.
Процес приготування
-
- Блендером або за допомогою качалки печиво подрібнюємо. Нам потрібно отримати пісочну крихту.
- З крихти і масла замішуємо незвичайне тісто.
- Вирізаємо і застеляємо пекарський папір за формою дна. Утрамбовуємо пісочне тісто, яке буде основою десерту.
- Прибираємо в холод.
- Замочуємо желатин в трохи теплій воді і залишаємо на півгодини.
- У глибокій тарілці змішуємо сметану з сиром, бананом і цукром. Збиваємо все, використовуючи блендер. Повинна вийти однорідна маса.
Щоб отримати дієтичний десерт, не додавайте цукор. Бананів буде достатньо для додання торту солодкості.
-
- Ставимо каструлю з розбухшим желатином на плиту. Гріємо до повного розчинення, але не даємо закипіти. Виливаємо в масу з сиром і добре вимішуємо.
- Отриману суміш викладаємо у форму на основу.
- Тримаємо в холодильнику, бажано всю ніч. Застиглий чізкейк прикрашаємо топпінгом і шматочками фруктів.