Смачні торти на Новий рік 2020: рецепти з фото

Новорічне свято традиційно проходить за великим святковим столом, для якого готують різні страви. Крім основних страв і холодних закусок, господині намагаються здивувати гостей десертами. Найпопулярнішим частуванням в кінці трапези є торт. Представляємо добірку кращих святкових тортів, які можна приготувати самостійно на Новий 2020 рік.

Торт з сиром маскарпоне

Ніжний вершковий сир маскарпоне надає незвичайний смак торту, який подобається вибагливим ласунам, і навіть тим, хто мало їсть солодкого. Цей простий у приготуванні десерт може прикрасити будь-який святковий стіл.

Інгредієнти розраховані для форми 20 сантиметрів. Вирізати тісто можна кришкою або тарілкою. До початку процесу включаємо духовку, щоб вона встигла добре розігрітися.

Торти на Новий 2020 рік

Список інгредієнтів:

Для тіста:

    • 400 гр борошна;
    • 60 гр розтопленого верш. масла;
    • 200 гр сметани середньої жирності;
    • 150 гр цукру;
    • 3 яєчних жовтка;
    • ½ ч. ложки гашеної соди.

Для крему:

    • 100 гр цукр. пудри;
    • 250 гр сметани;
    • 250 гр сиру маскарпоне.

Процес приготування:

    • Використовуючи міксер або ложку, перетираємо жовтки з цукром.
    • Додавши сметану з маслом, потрібно добре вимішати. Краще використовувати силіконову лопатку.
      Приготування тортів на Новий 2020 рік
    • Соду гасимо лимонним соком – достатньо кількох крапель, і додаємо її до суміші. Залишаємо настоюватися 1-2 хв.
    • Підсипаємо борошно невеликими порціями і вимішуємо спочатку лопаткою. Далі замішуємо руками, щоб не липло до рук, але і щоб тісто було не тугим.
    • Весь об’єм розділимо на 10 частин.
    • Для розкачування тіста використовуємо пекарський папір. Щоб було зручніше працювати, використовувуємо харчову плівку (пакет).
    • Перед духовкою коржі протикаємо виделкою. Випікаємо кожен близько 5 хв. при 200⁰С.
    • Даємо коржам охолонути. Цей час використовуємо для приготування крему: змішуємо сметану з сиром і цукровою пудрою, добре збиваємо міксером.

Маскарпоне можна замінити дуже жирною сметаною. Але крем придбає зовсім інший смак.

    • Промазуємо коржі кремом, укладаючи їх стопкою.
    • Готовий торт обмотуємо харчовою плівкою і даємо настоятися в холодильнику кілька годин. Краще на ніч.
      Смачні торти на Новий рік 2020
    • Для прикраси можна використовувати ту ж вершкову суміш. Як варіант, можна зробити крем з решти білків, або зробити шоколадну помадку.

Медовик

Цей торт, не втрачає популярності вже багато років – Медовик, яким без сумніву можна порадувати друзів і близьких на Новий 2020 рік.

Інгредієнти розраховані для глибокої форми 20 сантиметрів у діаметрі.

Фото - медовий торт до Нового року 2020

Список інгредієнтів:

Для тіста:

    • 3 шт курячих яйця;
    • 150 гр борошна;
    • 4-5 ст. ложок меду;
    • 100 гр цукру;
    • 1 ч. ложка харчової соди.

Для крему:

    • 250 гр вареного згущеного молока;
    • 300 мл жирних вершків (не менше 30%).

Для просочення коржів:

    • 100 мл теплої води;
    • 1 ч. ложка меду.

Процес приготування:

    • Змішуємо яйця з цукром. Збиваємо до значного збільшення обсягу і освітлення (використовуємо міксер).
    • Мед з содою розігріваємо протягом 2-3 хвилин на повільному вогні. Це можна зробити в каструлі. Потрібне постійне помішування, до отримання медово-бурштинової маси.
    • Поки мед не охолов, додаємо його до яєчної суміші. Щоб не відбулося згортання яєць, масу обов’язково помішуємо.
    • Борошно просіваємо через сито, потім потроху додаємо до суміші. Щоб тісто залишалося пишним, необхідно його постійно вимішувати віночком.
    • Результатом має бути – повітряна бісквітна маса.
    • Форму протираємо маслом і викладаємо в неї наше тісто. Для запобігання здуття гірки, форму прокручуємо за годинниковою стрілкою, щоб по середині маси утворилася маленька воронка.
      Рецепт торту на Новий 2020 рік
    • Духовку нагріваємо до 160⁰С. Печемо корж протягом 40-45 хв. Готовність перевіряємо паличкою або зубочисткою – якщо нічого не прилипає, значить готовий.
    • Під час випікання коржа, займемося кремом.
    • Для вершків потрібно попереднє сильне охолодження (можна використовувати морозилку, але не давати повністю застигнути). Далі збиваємо їх до стійких піків додавши згущене молоко. Отриманий крем ділимо на три рівні частини.
    • Щоб отримати просочення, треба повністю розчинити мед у теплій воді.
    • Приготовлений і трохи остиглий корж розрізаємо вздовж на 3 рівних шари. І кожен спочатку просочуємо, потім намазуємо кремом, укладаючи коржі один на одного.
    • Масу, що залишилася використовуємо для обмазування торта зовні. Торт прикрашаємо бісквітними крихтами, або будь-якою іншою посипкою.
      Смачний вершковий торт до Нового 2020 року
    • Ставимо в холод на 2-3 год.

Морквяний торт

З незвичайних десертів до Нового 2020 року можемо запропонувати морквяний торт. Він відрізняється ніжністю і незвичайним смаком. Гостям сподобається таке солодке частування, і мало хто здогадається про присутність у ньому моркви.

Торти на Новий 2020 рік Морквяний

Інгредієнти розраховані для форми 16 см в діаметрі. При такій формі коржі будуть невеликі, але досить високі. Для торта меншої висоти використовуйте форму 22 см.

Процес приготування тіста швидкий. Духовку рекомендується поставити розігріватися перед початком роботи.

Список інгредієнтів:

Для тіста:

    • 250 гр борошна;
    • ½ ч. ложки розпушувача;
    • 2 курячих яйця;
    • 120 гр цукру;
    • 400 гр моркви;
    • 80 гр волоських горіхів;
    • 1 ч. ложка соди;
    • 100 гр рослинного масла;
    • 1 ч. ложка кориці;
    • 50 гр маку;
    • ½ ч. ложки сухого імбиру;
    • 2 ст. ложки коньяку або рому.

Для крему:

    • 350 гр 20%-ної сметани;
    • 50 гр цукру;
    • 3 ст. ложки коньяку, рому або лікеру.

Для просочення:

    • 150 гр води;
    • 50 гр цукру;
    • 2 ст. ложки коньяку або рому.

Процес приготування

    • Подрібнюємо моркву блендером або використовуємо кухонний комбайн. Натерти можна й на дрібній тертці, але по часу вийде набагато довше.
    • Для подрібнення волоських горіхів краще скористатися ножем, або качалкою через пакет. Блендер не використовуйте, так як вийде горіхове борошно.
    • Яйця збиваємо з цукром до освітлення маси. Використовуємо віночок або міксер.
    • Вливаємо олію і перемішуємо. Користуватися краще силіконової лопаткою.
    • Беремо окрему миску і змішуємо сухі компоненти: імбир, розпушувач, соду, борошно, корицю.
    • З’єднуємо обидві суміші, перемішуємо.
    • Вводимо в суміш подрібнені моркву і горіхи, додаємо коньяк і мак. Лопаткою ретельно все перемішуємо. Тісто має вийти густим.
    • Ділимо масу на 3 рівних частини (коржі). Бажано відміряти на вагах, щоб коржі вийшли однакові по висоті.
    • Встановлюємо в духовці режим 180⁰С.
    • Дно форми вистилаємо пергаментом, а боки натираємо маслом і посипаємо борошном. Заливаємо перший корж.
    • Час випікання становить близько 25 хв. Для перевірки готовності використовуйте дерев’яну шпажку або зубочистку.
    • Готові коржі охолодити, потім їх загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Ідеально, якщо на всю ніч, але не менше 2-х годин.
    • Готуємо просочувальний сироп: змішуємо воду з цукром, розігріваємо до кипіння, вливаємо коньяк. Трохи тримаємо на вогні, щоб позбутися від парів алкоголю.
    • Коржі просочуємо за такою схемою: два нижніх – з обох сторін, завершальний верхній – з одного боку. Залишаємо просочуватися.
    • А поки займемося кремом: змішуємо цукор зі сметаною, не збиваючи. Алкоголь додавати не обов’язково, можна обійтися без нього.
    • Якщо будете обмазувати боки торта, то крем ділимо на 4 частини, якщо тільки промащувати між коржами, то на 3.
    • Змащуємо коржі, укладаючи стопкою.
    • Прикрашаємо волоськими горіхами, маком, та ін.

Карпатка

Приготування цього смачного торта не займає багато часу. До того ж, подати на стіл десерт з заварного тіста з кремом можна вже через годину після готовності.

Простий та смачний торт на Новий рік 2020

Кількість інгредієнтів розрахована для прямокутної форми 25*40 см.

Список інгредієнтів:

Для тіста:

    • 200 гр борошна;
    • 4-5 курячих яєць;
    • 230 мл води;
    • 100 гр верш. масла;
    • Сіль і цукор по дрібці.

Для крему:

    • 3 ст. ложки борошна;
    • ½ л. молока;
    • 200 гр верш. масла;
    • 130 гр цукру;
    • 2 ст. ложки картопляного крохмалю;
    • ванілін.

Процес приготування

    • У сотейнику змішати з водою сіль і цукор.
    • Розм’якшене масло ріжемо кубиками, додаємо до води і тримати на малому вогні, поки не розчиниться.
    • Просіяне борошно додаємо по трохи до рідини. Постійно помішуємо.
    • В той момент, коли з тіста почне утворюватися шар, а дно почне покриватися кіркою (приблизно через 3-4 хвилини), посуд знімаємо з вогню.
    • Отриману масу переміщаємо в глибоку тарілку, додаємо яйця. Потім добре перемішати, використовуючи стаціонарний міксер або силіконову лопатку.
    • Форму застеляємо пергаментом, викладаємо туди нашу масу.
    • Випікати корж потрібно при 200 градусах приблизно 25-30 хв.
    • Поки приготуємо крем. У каструлі перемішуємо частину молока (100 мл) з борошном і крохмалем. Доливаємо залишки молока, висипаємо цукор і ванілін. Переставляємо на вогонь середньої сили, і постійно перемішуємо, до досягнення густоти. Готовий крем залишаємо до повного охолодження.
    • Використовуючи міксер, збиваємо масло, потроху додаючи охолоджений крем.
    • Спечений корж ділимо на 2 однакових шари.
    • На нижній шар викладаємо крем, другим шаром накриваємо зверху.
    • Прибираємо готовий десерт на одну годину в холодильник. Для прикраси використовуємо цукрову пудру.

Десерт без випічки: «Банановий чізкейк»

Для любителів простих і корисних рецептів це найкращий десерт, яким можна порадувати і великих, і маленьких гостей. Він дозволить зменшити кількість страв, які вимагають приготування в духовці, і спростити підготовку до святкового застілля. Єдиний нюанс, який потрібно врахувати – багато часу для застигання. Тому, починати його потрібно готувати не менше, ніж за добу.

Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована для форми 20 см. у діаметрі.

Список інгредієнтів

    • 260-300 гр пісочного печива;
    • 70 гр розтопленого вершк. масла;
    • 400 гр сиру;
    • 3 банана;
    • 100 гр води;
    • 120 гр цукру;
    • 150 гр сметани;
    • 20 гр желатину;
    • шоколадний топпінг.

Процес приготування

    • Блендером або за допомогою качалки печиво подрібнюємо. Нам потрібно отримати пісочну крихту.
    • З крихти і масла замішуємо незвичайне тісто.
    • Вирізаємо і застеляємо пекарський папір за формою дна. Утрамбовуємо пісочне тісто, яке буде основою десерту.
    • Прибираємо в холод.
    • Замочуємо желатин в трохи теплій воді і залишаємо на півгодини.
    • У глибокій тарілці змішуємо сметану з сиром, бананом і цукром. Збиваємо все, використовуючи блендер. Повинна вийти однорідна маса.

Щоб отримати дієтичний десерт, не додавайте цукор. Бананів буде достатньо для додання торту солодкості.

    • Ставимо каструлю з розбухшим желатином на плиту. Гріємо до повного розчинення, але не даємо закипіти. Виливаємо в масу з сиром і добре вимішуємо.
    • Отриману суміш викладаємо у форму на основу.
    • Тримаємо в холодильнику, бажано всю ніч. Застиглий чізкейк прикрашаємо топпінгом і шматочками фруктів.


Create Account



Log In Your Account