2022 рік є роком Тигра за східним календарем: події, свята, останні новини, святкування нового 2022 року.
Закуски на святковому столі грають роль “прелюдії” до основної трапези. Їх подають на самому початку застілля, щоб підвищити у гостей апетит і спонукати їх спробувати всі інші страви. Гарячі і холодні закуски на Новий рік 2020 здатні стати справжньою прикрасою святкового столу, підкоряючи своїм апетитним виглядом і ефектним оформленням. З цієї статті ви отримаєте цікаві ідеї приготування і подачі святкових страв, які запам’ятаються вам і вашим гостям.
Відзначимо, що тарталетки – один з варіантів випічки, якій надають форму невеликих кошичків з фігурними краями. Їх вживають не як самостійне блюдо, а використовують для подачі дрібно нарізаних продуктів і закусок. За рахунок нейтрального смаку тарталетки чудово поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами. Гарні кошики можна купити вже в готовому вигляді, але якщо у вас є невеликі формочки для запікання, приготуйте тарталетки самостійно. Смачніше всього виходять вироби з пісочного тіста.
На 12-15 тарталеток знадобиться:
Покрокове приготування:
1. Борошно з’єднайте з водою, цукром і сіллю.
2. Додайте дуже м’яке вершкове масло і яйце.
3. Ретельно перемішайте інгредієнти і руками замісіть туге тісто.
4. Надайте масі форму ковбаски і розріжте на кілька шматочків – за кількістю порцій.
5. Розкачайте кожен шматочок у невеликий коржик, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник.
6. Через півгодини по одній діставайте заготівлю і розгортайте качалкою.
7. Розкачаний корж перекладіть у форму для запікання і ложкою акуратно розгладьте внутрішню поверхню, щоб тарталетка вийшла акуратною.
8. Проткніть заготовки кілька разів виделкою і відправте в духовку.
9. Випікайте до приємного золотистого кольору при температурі 200 °С. На це знадобиться близько 15-20 хвилин.
10. Охолодіть випічку, і тільки потім вийміть з формочок.
Для начинения готових тарталеток можна використовувати будь-який салат, заправлений майонезом. Краще вибирати продукти, які дають менше соку, щоб тісто не намокло.
Ось прості і смачні рецепти начинок для кошичків:
Начиняйте тарталетки безпосередньо перед подачею, щоб зберегти розсипчасту структуру пісочного тіста.
Вірменський лаваш вважається універсальною основою для приготування різноманітних закусок, в тому числі і у формі рулетиків. Готується все дуже просто, а виходить ситно і смачно.
Принцип приготування закуски:
Якщо Ви любите, щоб лаваш приємно хрустів, готуйте рулет за пару годин до подачі до столу. Якщо віддаєте перевагу більш ніжнй і м’якій закусці, дайте їй полежати ніч у холодильнику. Перед подачею наріжте на шматочки і викладіть на блюдо для сервірування.
Як і у випадку з тарталетками, для начинения лаваша можна використовувати різноманітні поєднання продуктів:
Кожен продукт можна викладати окремим шаром або ж змішати інгредієнти в єдину салатну масу.
Обсмажування продуктів у великій кількості жиру – у фритюрі – дозволяє отримати золотисту скоринку, хрустку і дуже апетитну. Фритюр ніби запечатує сік всередині продукту, щоб незвичайна закуска на Новий рік 2020 залишалася соковитою. Спробуйте приготувати сирні кульки у фритюрі – ними із задоволенням будуть хрустіти і дорослі, і діти.
Список продуктів:
Як готувати:
Готову новорічну закуску 2020 викладайте на паперовий рушник, який буде вбирати надлишки жиру. Для зручності гостей кожну кульку можна наколоти зубочисткою – так буде зручніше вмокати його в соус. Закуска добре поєднується з томатним і часниковим соусом, а подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Коли немає часу на приготування складних святкових страв, на допомогу прийдуть різноманітні канапе. Це мініатюрні бутерброди, які отримують шляхом нанизування на шпажки готових інгредієнтів. Канапе дуже елегантно виглядають на столі, а приготувати їх не складе труднощів навіть при дефіциті часу.
Головне – правильно поєднувати продукти, щоб вони не перебивали смак один одного.
Цікаві поєднання для подачі новорічної закуски на шпажках:
Легка закуска відправляється в рот, щоб відчути смак відразу всіх складових. Новорічні канапе на шпажках – відмінний варіант для фуршетного столу 2020 або корпоративу.
Печериці завоювали популярність у господинь завдяки своїй доступності – їх можна купити в будь-який час року, не чекаючи грибного сезону. Цей гриб використовують і в якості цікавої новорічної закуски – капелюшок звільняють від ніжки і начиняють смачним фаршем.
Що потрібно для готування:
Покрокова інструкція:
Запечені печереці присипте рубаною зеленню і подавайте до столу на салатних листках.
Яскрава холодна закуска на Новий 2020 рік, здатна підкорити одним лише зовнішнім виглядом. При цьому вона містить мінімум калорій і легко засвоюється. А якщо хтось з ваших гостей не їсть м’ясо, вегетаріанський холодець стане справжньою знахідкою для новорічного свята.
Список інгредієнтів:
Приготування покроково:
1. Капусту і зелений горошок помістіть в каструлю, додайте спеції і сіль за смаком.
2. Залийте очищеною водою і відварюйте овочі 10 хвилин.
3. Злегка остудіть, вийміть овочі, перець і лавровий лист. Бульйон відставте в сторону – він стане основою для заливного.
4. Моркву очистіть і наріжте дрібніші.
5. Частину очищеного перцю наріжте кубиками, а частину – смужками для прикраси.
6. Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття.
7. З’єднайте горошок, кубики перцю, суцвіття капусти, кукурудзу і моркву.
8. В глибоку овальну форму помістіть шматочки перцю і моркви для прикраси.
9. Заповніть ємності овочами.
10. У бульйон додайте желатин і поставте на вогонь. Нагрівайте, постійно помішуючи до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
11. Бульйон злегка остудіть і залийте їм овочі в формочках.
12. Остиглу масу відправте в холодильну камеру мінімум на 2 години (а краще на ніч).
13. Формочки з застиглим заливним опустіть в гарячу воду, і переверніть на блюдо.
Яскрава закуска на новорічний стіл 2020 року готова! Такою ж красивою можна зробити подачу традиційного м’ясного холодцю – використовуйте будь-яку фігурну форму, як на фото:
Швидка гаряча закуска виходить з улюблених усіма крабових паличок. Достатньо підготувати яєчний кляр і обсмажити заготовку на сковороді.
Необхідні продукти:
Процес приготування:
Подавайте закуску в гарячому вигляді разом зі сметанно-часниковим соусом. Приготування закуски на невелику компанію займе не більше 20 хвилин.
Якщо ви маєте час і хочете здивувати гостей на Новий 2020 рік своєю кулінарною фантазією, візьміть на озброєння рецепт м’ясного рулету. Колірне поєднання фаршу і жовтого перцю виглядає дуже святково і оригінально, а смак страви виходить незвичайним.
Що взяти для рулету:
Опис рецепту:
Особливо красиво м’ясний рулет виглядає в розрізі, тому подавайте його порізаним на порційні шматочки. Перець можна замінити дрібними перепелиними яйцями – відварюйте і кладіть їх у вигляді начинки цілком.
Начинені, варені яйця – безпрограшний варіант для будь-якого застілля. В якості начинки можна використовувати будь-які продукти або приготувати кілька різнопланових варіантів фаршу. Спочатку відваріть яйця круто – вони повинні кипіти на менше 7 хвилин, а потім відразу ж поставте ємність під холодну воду, щоб легше відійшла шкаралупа. Кожен екземпляр розріжте на дві частини вздовж, вийміть жовток, та заповніть фаршем.
Варіанти начинок:
Інгредієнти з будь-якої комбінації необхідно подрібнити, змішати і заправити майонезом. Акуратно начинити яйця допоможе кондитерський мішок. Для прикраси можна використовувати крупинки червоної або чорної ікри, гілочки зелені, шматочки риби, огірки-корнішони, маслини, оливки, горіхи, кунжут і зерна граната. Ось як на цих фото:
На відміну від основного гарячого блюда, яке готується в одному примірнику, святкові закуски до Нового 2020 року повинні бути представлені на столі в асортименті. Так що заздалегідь продумайте меню і виберіть ті варіанти гарячих і холодних закусок, які легко впишуться у ваш передсвятковий дедлайн.