Смачні закуски на Новий рік 2020: рецепти з фото

Закуски на святковому столі грають роль “прелюдії” до основної трапези. Їх подають на самому початку застілля, щоб підвищити у гостей апетит і спонукати їх спробувати всі інші страви. Гарячі і холодні закуски на Новий рік 2020 здатні стати справжньою прикрасою святкового столу, підкоряючи своїм апетитним виглядом і ефектним оформленням. З цієї статті ви отримаєте цікаві ідеї приготування і подачі святкових страв, які запам’ятаються вам і вашим гостям.

Закусочні тарталетки

Відзначимо, що тарталетки – один з варіантів випічки, якій надають форму невеликих кошичків з фігурними краями. Їх вживають не як самостійне блюдо, а використовують для подачі дрібно нарізаних продуктів і закусок. За рахунок нейтрального смаку тарталетки чудово поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами. Гарні кошики можна купити вже в готовому вигляді, але якщо у вас є невеликі формочки для запікання, приготуйте тарталетки самостійно. Смачніше всього виходять вироби з пісочного тіста.

Прості новорічні тарталетки до Нового 2020 року

На 12-15 тарталеток знадобиться:

  • 200 г вершкового масла або маргарину;
  • 400 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • щіпка солі.

Покрокове приготування:

1. Борошно з’єднайте з водою, цукром і сіллю.

2. Додайте дуже м’яке вершкове масло і яйце.

3. Ретельно перемішайте інгредієнти і руками замісіть туге тісто.

4. Надайте масі форму ковбаски і розріжте на кілька шматочків – за кількістю порцій.

5. Розкачайте кожен шматочок у невеликий коржик, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник.

6. Через півгодини по одній діставайте заготівлю і розгортайте качалкою.

7. Розкачаний корж перекладіть у форму для запікання і ложкою акуратно розгладьте внутрішню поверхню, щоб тарталетка вийшла акуратною.

8. Проткніть заготовки кілька разів виделкою і відправте в духовку.

9. Випікайте до приємного золотистого кольору при температурі 200 °С. На це знадобиться близько 15-20 хвилин.

10. Охолодіть випічку, і тільки потім вийміть з формочок.

Для начинения готових тарталеток можна використовувати будь-який салат, заправлений майонезом. Краще вибирати продукти, які дають менше соку, щоб тісто не намокло.

Ось прості і смачні рецепти начинок для кошичків:

  • плавлений сир + відварені яйця + червона риба + майонез;
  • болгарський перець + відварні креветки + консервована кукурудза + зелень + сметана;
  • варена куряча грудка + смажені печериці + смажена цибуля + майонез;
  • відварені яйця + крабові палички + твердий сир + майонез;
  • плавлені сирки + яйця + часник + оливки.

Начиняйте тарталетки безпосередньо перед подачею, щоб зберегти розсипчасту структуру пісочного тіста.

Новорічні закуски до столу 2020

Приготування закусок на Новий 2020 рік

Рулет з лаваша

Вірменський лаваш вважається універсальною основою для приготування різноманітних закусок, в тому числі і у формі рулетиків. Готується все дуже просто, а виходить ситно і смачно.

Рулетик - смачна новорічна закуска 2020

Принцип приготування закуски:

  • Листи лаваша розрізати поперек на дві частини, обріжте краї, надаючи частинам вид акуратного прямокутника або квадрата.
  • Лист покладіть на плоску поверхню, змастіть майонезом або іншим соусом.
  • Зверху викладіть начинку і рівномірно розподіліть по всій площі лаваша.
  • Поверх першого шару укладіть ще лист лаваша, знову нанесіть майонез і начинку.
  • Повторіть шари до тих пір, поки всі листи лаваша не будуть оформлені.
  • Акуратно скрутіть пласти в рулет, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник.

Якщо Ви любите, щоб лаваш приємно хрустів, готуйте рулет за пару годин до подачі до столу. Якщо віддаєте перевагу більш ніжнй і м’якій закусці, дайте їй полежати ніч у холодильнику. Перед подачею наріжте на шматочки і викладіть на блюдо для сервірування.

Фото простих закусок на Новий рік 2020

Як і у випадку з тарталетками, для начинения лаваша можна використовувати різноманітні поєднання продуктів:

  • консервована скумбрія + відварені яйця + зелень;
  • крабові палички + яйце + кукурудза;
  • слабосолона червона риба + м’який вершковий сир + рубаний кріп;
  • шинка + твердий сир + свіжі огірки з зеленню;
  • корейська морква + варені яйця + плавлені сирки.

Приготування закусок з начинкою

Кожен продукт можна викладати окремим шаром або ж змішати інгредієнти в єдину салатну масу.

Сирні кульки у фритюрі

Обсмажування продуктів у великій кількості жиру – у фритюрі – дозволяє отримати золотисту скоринку, хрустку і дуже апетитну. Фритюр ніби запечатує сік всередині продукту, щоб незвичайна закуска на Новий рік 2020 залишалася соковитою. Спробуйте приготувати сирні кульки у фритюрі – ними із задоволенням будуть хрустіти і дорослі, і діти.

Сирні кульки до новорічного столу 2020

Список продуктів:

  • 400 г твердого сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 склянка несолодких кукурудзяних пластівців;
  • 3 ст. л. пшеничного борошна;
  • 1 пляшка олії – близько 900 мл.

Як готувати:

  • Сир натріть на дрібній тертці в глибокий посуд.
  • Візьміть в руки невелику жменьку сирної маси і злегка примніть, надаючи їй форму кульки.
  • Скачайте всю сирну масу в кульки і викладіть одним шаром на плоску поверхню.
  • Кукурудзяні пластівці подрібніть в грубозернистий порошок за допомогою блендера. Для виконання цього завдання підійдуть також качалка і міцна ступка.
  • Висипте подрібнені пластівці в глибоку ємність – паніровка для кульок готова.
  • Сире яйце злегка збийте міксером в широкій ємності.
  • Ще в одну посудину просійте пшеничне борошно.
  • У сковороду налийте олію і поставте розігріватися. Масла наливайте багато, щоб кульки буквально плавали в ньому.
  • Сирну кульку обваляйте в борошні, потім занурте в миску з яйцем і наостанок запаніруйте в кукурудзяних пластівцях.
  • Відразу ж викладайте в розпечене масло і смажте на середньому вогні з усіх боків до золотистого відтінку.

Готову новорічну закуску 2020 викладайте на паперовий рушник, який буде вбирати надлишки жиру. Для зручності гостей кожну кульку можна наколоти зубочисткою – так буде зручніше вмокати його в соус. Закуска добре поєднується з томатним і часниковим соусом, а подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Готова закуска у вигляді кульок до Нового року 2020

Новорічні канапе

Коли немає часу на приготування складних святкових страв, на допомогу прийдуть різноманітні канапе. Це мініатюрні бутерброди, які отримують шляхом нанизування на шпажки готових інгредієнтів. Канапе дуже елегантно виглядають на столі, а приготувати їх не складе труднощів навіть при дефіциті часу.

Головне – правильно поєднувати продукти, щоб вони не перебивали смак один одного.

Оригінальні смачні канапе 2020

Цікаві поєднання для подачі новорічної закуски на шпажках:

  • шматочки бринзи, кружечки огірка, маслини і помідори черрі;
  • фігурно нарізані шматочки свіжого огірка, половинки перепелиних яєць, майонез і червона ікра;
  • твердий сир, великі креветки, міні-шматочки лимона, зелена цибуля;
  • підсушені скибочки хліба, тонкі пластиночки сиру, кружечки ковбаси і маслини;
  • шматочки чорного хліба з маслом, половинки перепелиних яєць, тонкі скибочки солоного оселедця без кісток, гілочки кропу;
  • нарізаний з кунжутом, салатний лист, згорнута конвертиком шинка, половина черрі помідора.

Легка закуска відправляється в рот, щоб відчути смак відразу всіх складових. Новорічні канапе на шпажках – відмінний варіант для фуршетного столу 2020 або корпоративу.

Фаршировані печериці

Печериці завоювали популярність у господинь завдяки своїй доступності – їх можна купити в будь-який час року, не чекаючи грибного сезону. Цей гриб використовують і в якості цікавої новорічної закуски – капелюшок звільняють від ніжки і начиняють смачним фаршем.

Фото печериць для новорічного столу

Що потрібно для готування:

  • 300 г печериць;
  • 1 сира цибулина;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • петрушка, спеції і сіль за смаком;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Покрокова інструкція:

  • Гриби ретельно промийте під проточною водою.
  • За допомогою чайної ложки дуже акуратно видаліть ніжку печериці, одночасно вичищаючи з капелюшка частину м’якоті.
  • Капелюшки натріть невеликою кількістю солі і прянощів.
  • Грибну м’якоть і ніжки подрібніть ножем.
  • Окремо наріжте півкільцями ріпчасту цибулю і починайте обсмажувати на розігрітому вершковому маслі.
  • Як тільки цибуля стане прозорою, додати в сковороду нарізані гриби і обсмажуйте разом з цибулею ще 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
  • Висипте зажарку в окрему ємність, злегка остудіть, додайте половину натертого сиру і сметану.
  • Ретельно перемішайте інгредієнти – начинка для печериць готова.
  • Начиніть масою підготовлені грибні капелюшки і присипте тертим сиром.
  • Відправте блюдо в духовку, розігріту до 180 °С.
  • Як тільки на поверхні начинки з’явиться золотава скоринка, гриби готові. Як правило, на запікання йде близько 15 хвилин.

Запечені печереці присипте рубаною зеленню і подавайте до столу на салатних листках.

Вегетаріанське заливне

Яскрава холодна закуска на Новий 2020 рік, здатна підкорити одним лише зовнішнім виглядом. При цьому вона містить мінімум калорій і легко засвоюється. А якщо хтось з ваших гостей не їсть м’ясо, вегетаріанський холодець стане справжньою знахідкою для новорічного свята.

Заливне є хорошою закускою до Нового року 2020

Список інгредієнтів:

  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 відварна морква;
  • 100 г цвітної капусти;
  • 3 ст. л. консервованої кукурудзи;
  • 3 ст. л. свіжого або замороженого зеленого горошку;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 2 лаврових листа;
  • пакетик желатину;
  • 200 мл очищеної води;
  • сіль за смаком.

Приготування покроково:

1. Капусту і зелений горошок помістіть в каструлю, додайте спеції і сіль за смаком.

2. Залийте очищеною водою і відварюйте овочі 10 хвилин.

3. Злегка остудіть, вийміть овочі, перець і лавровий лист. Бульйон відставте в сторону – він стане основою для заливного.

4. Моркву очистіть і наріжте дрібніші.

5. Частину очищеного перцю наріжте кубиками, а частину – смужками для прикраси.

6. Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття.

7. З’єднайте горошок, кубики перцю, суцвіття капусти, кукурудзу і моркву.

8. В глибоку овальну форму помістіть шматочки перцю і моркви для прикраси.

9. Заповніть ємності овочами.

10. У бульйон додайте желатин і поставте на вогонь. Нагрівайте, постійно помішуючи до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.

11. Бульйон злегка остудіть і залийте їм овочі в формочках.

12. Остиглу масу відправте в холодильну камеру мінімум на 2 години (а краще на ніч).

13. Формочки з застиглим заливним опустіть в гарячу воду,  і переверніть на блюдо.

Яскрава закуска на новорічний стіл 2020 року готова! Такою ж красивою можна зробити подачу традиційного м’ясного холодцю – використовуйте будь-яку фігурну форму, як на фото:

Крабові палички в клярі

Швидка гаряча закуска виходить з улюблених усіма крабових паличок. Достатньо підготувати яєчний кляр і обсмажити заготовку на сковороді.

Закуска 2020 із крабових паличок в клярі

Необхідні продукти:

  • 200 г крабових паличок;
  • 2 сирих курячих яйця;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 5 ст. л. пшеничного борошна;
  • 6 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 70 мл будь-якого рослинного масла;
  • сіль і мелений перець.

Процес приготування:

  • Для кляра змішати яйце з майонезом і борошном, посоліть і поперчіть. На цьому етапі можна додати в суміш свіжу зелень і улюблені прянощі.
  • Перемішайте до отримання однорідної маси. Кляр готовий.
  • Крабові палички звільніть від плівки.
  • На плоску тарілку насипте сухарі для панірування.
  • Паличку акуратно занурте в кляр і викладіть на тарілку з сухарями. Ретельно обваляйте з усіх боків і відправте на сковороду з розігрітим жиром.
  • Обсмажуйте до золотистого відтінку з одного боку, потім переверніть на іншу сторону і доведіть до готовності.

Подавайте закуску в гарячому вигляді разом зі сметанно-часниковим соусом. Приготування закуски на невелику компанію займе не більше 20 хвилин.

М’ясний рулет в беконі

Якщо ви маєте час і хочете здивувати гостей на Новий 2020 рік своєю кулінарною фантазією, візьміть на озброєння рецепт м’ясного рулету. Колірне поєднання фаршу і жовтого перцю виглядає дуже святково і оригінально, а смак страви виходить незвичайним.

М'ясний рулетик на святковому столі

Що взяти для рулету:

  • 0,5 кг свинячого фаршу;
  • 1 цибулину;
  • 1 ч. л. сушеного часнику в порошку;
  • 5-7 смужок бекону;
  • половинку великого болгарського перцю жовтого кольору;
  • сіль за смаком.

Опис рецепту:

  • Цибулю натріть на дрібній тертці і змішайте з фаршем.
  • Вимісіть, посоліть, приправте часником.
  • На стільниці розкачайте кілька пакетів для запікання. Викладіть на них смужки бекону в один шар широкою смугою.
  • Фарш скачайте в кулю, покладіть зверху пакетів і руками розподіліть по основі в формі паляниці.
  • Жовтий перець дрібно наріжте і покладіть в центрі коржики у вигляді смужки.
  • Загорніть корж в рулет, злегка придавлюючи, щоб усередині не залишилося порожнеч.
  • Оберніть рукавом для запікання, зав’яжіть краї і відправте в духовку.
  • Запікайте при температурі 180-190 °С протягом 45 хвилин.

Особливо красиво м’ясний рулет виглядає в розрізі, тому подавайте його порізаним на порційні шматочки. Перець можна замінити дрібними перепелиними яйцями – відварюйте і кладіть їх у вигляді начинки цілком.

Фаршировані яйця

Начинені, варені яйця – безпрограшний варіант для будь-якого застілля. В якості начинки можна використовувати будь-які продукти або приготувати кілька різнопланових варіантів фаршу. Спочатку відваріть яйця круто – вони повинні кипіти на менше 7 хвилин, а потім відразу ж поставте ємність під холодну воду, щоб легше відійшла шкаралупа. Кожен екземпляр розріжте на дві частини вздовж, вийміть жовток, та заповніть фаршем.

Варіанти начинок:

  • твердий сир + часник + кріп;
  • розім’яті рибні консерви + маринований лук;
  • печінка тріски + яєчні жовтки;
  • філе слабосоленого оселедця + відварний буряк + зелений лук;
  • печінковий паштет + зелень;
  • смажені гриби + смажена цибуля + солоні огірочки;
  • волоські горіхи + жовтки + петрушка + кінза + зелений лук;
  • жовток + оливки + сир фета + орегано;
  • шинка + тертий сир + зелений лук.

Інгредієнти з будь-якої комбінації необхідно подрібнити, змішати і заправити майонезом. Акуратно начинити яйця допоможе кондитерський мішок. Для прикраси можна використовувати крупинки червоної або чорної ікри, гілочки зелені, шматочки риби, огірки-корнішони, маслини, оливки, горіхи, кунжут і зерна граната. Ось як на цих фото:

На відміну від основного гарячого блюда, яке готується в одному примірнику, святкові закуски до Нового 2020 року повинні бути представлені на столі в асортименті. Так що заздалегідь продумайте меню і виберіть ті варіанти гарячих і холодних закусок, які легко впишуться у ваш передсвятковий дедлайн.



Create Account



Log In Your Account